Hírek, aktualitások

dátum 2014-10-06 idő 09:51

Auchan áruházlánc - öt benzinkút év végéig, és franchise terjeszkedés

A 2013-ban 324 milliárd forintos éves bruttó forgalmat elérő áruházlánc idei célja, hogy a szolnoki töltőállomás júniusi nyitását követően újabb 5 benzinkutat nyisson év végéig: így 19 áruház mellett már 17 kút szolgálja ki a lakosság igényeit. Az idei évben közel 5 milliárd forint beruházásból csak a kúthálózat bővítésére 2,5 milliárd forintot fektet a vállalat, hazai vállalkozók megbízásával, ezáltal is erősítve a magyar gazdaságot. Az áruházlánc mostanra több mint 300 megváltozott munkaképességű kollégát foglalkoztat. (Élelmiszer online összeállítás)
 
Az Auchan Magyarország éves bruttó forgalma elérte a 324 milliárd forintot 2013-ban, mely a 299,5 milliárd forintos, az előző évihez viszonyítva 8%-os fejlődést jelentett. Az Auchan a kezdetektől fogva hosszú távon tervezett Magyarországon, 16 éves története során 2013-ban zárta a vállalat az első évet, amikor beruházásait finanszírozni tudta az anyavállalat támogatása nélkül, azaz önfinanszírozó képessége pozitív lett. A tervek és a 2014. év eddigi eredményei alapján az idei évben is önfinanszírozó lesz a vállalat. 
Az pedig, hogy rentábilis lesz-e 16 év után, az esetleges rendkívüli kiadások és az október-decemberi, kereskedelmi szempontból meghatározó időszak függvénye.
 
„Ez az év rengeteg munkával telt eddig, és még csak most kezdődik az év végi, kereskedelmi szempontból igazán meghatározó időszak.  2014-ben ismételten önfinanszírozó lesz vállalatunk, és ha esetleges rendkívüli kiadások nem jönnek közbe, ez lehet az első rentábilis évünk. Sorra nyitjuk a lakossági igényeknek megfelelően a töltőállomásokat áruházaink mellett, legközelebb Fót, Miskolc, Szeged, Debrecen és Budaörs kerülhetnek sorra. Bízom benne, hogy a Bizalomkártya elindításával év végére már több százezer hűséges vásárlónk részesülhet kedvezményekben az áruházainkban megszokott, diszkont árakon túl, ezzel is hozzájárulhatunk a lakosság életminőségének javításához. A társadalomért tett célkitűzéseinkért is tovább dolgozunk, az év végére már 400 megváltozott munkaképességű kollégát tervezünk foglalkoztatni, ami munkatársaink mintegy 6 százalékát jelenti” – mondta el Dominique Ducoux vezérigazgató a 2014 év végi terveit.
 
A bejelentés során Dominique Ducoux, az Auchan Magyarország vezérigazgatója az újságírók kérdésére elmondta, további fejlesztéseket is terveznek, hogy más csatornákon is elérjék a fogyasztókat. Komoly összeggel kívánják fejleszteni az E-kereskedelmet, illetve tervezik, hogy kisebb alapterületű boltokat nyitnak Budapest belvárosában is, akár franchise rendszerben vagy akár saját tulajdonban.
 
Forrás: elelmiszer.hu
Cimkék: kiskereskedelem


vissza a hírekhez


Kiemelt hírek

összes hír
Franchise képzéssorozat indul március 8-án
dátum 2018-02-28 idő 11:48

Mélyítse el tudását a franchise területén, 5 alkalomból álló képzéssorozatunkon.Legolvasottabb hírek

összes hír


Franchise tanácsadás

További hírek

Újabb egyetemvárosban nyílik Starbucks
dátum 2018-03-14 idő 12:08

Szeged után újabb vidéki városban mutatkozik be a világ legismertebb kávézólánca.

Még mindig megéri ingatlanirodát nyitni
dátum 2018-03-07 idő 09:57

Pörög az ingatlanpiac, nem késő beszállni. Ehhez erős anyagi és szakmai támogatást is kaphatsz, ha ingatlanirodát szeretnél nyitni.

Automata üzleteket nyit az Auchan
dátum 2018-03-02 idő 07:35

Konténerekben elhelyezett önkiszolgáló boltokkal próbálkozik az Auchan, aki nemrég sarki üzletek nyitásáról is döntött.

Az ingatlanpiac további fejlődését várja az idei évtől a Duna House
dátum 2018-03-01 idő 13:54

Az ingatlanpiac további fejlődését, akár 20%-kal bővülő lakáspiaci hitelkihelyezést és közel háromszoros profitot vár az idei évtől a Duna House.

Franchise képzéssorozat indul március 8-án
dátum 2018-02-28 idő 11:48

Mélyítse el tudását a franchise területén, 5 alkalomból álló képzéssorozatunkon.