Hírek, aktualitások

dátum 2014-10-18 idő 09:23

Az Abris 220 millió euróért többségi részesedést vásárol az AAA AUTO Csoportban

Az Abris Capital Partners vezető közép-kelet-európai magántőke-befektetési alap szerződést írt alá az AAA AUTO Csoport többségi részesedésének megvásárlásáról. Az illetékes versenyhatóságok jóváhagyásának megszerzését követően az Abris kb. 95 százalékos részesedést szerez a Csoportban. A tranzakció értéke 220 millió euró. Az Abris piacvezető független magántőke-befektetési alap Kelet-Közép-Európa jelentősebb országainak középvállalati befektetési lehetőségeire összpontosít.
 
„Az október 16-i bejelentés az AAA AUTO Csoport többségi részesedésének eladása céljából 2 éve indított folyamat hivatalos lezárása. Örülök, hogy erős nemzetközi pénzügyi befektetőhöz kerül a csoport” – nyilatkozta Karolína Topolová, az AAA AUTO vezérigazgatója.
 
 
A cseh versenyhivatal (ÚOHS) már jóváhagyta a tranzakciót, amelyet még három további ország – Szlovákia, Oroszország és Ukrajna – versenyhatóságaival kell engedélyeztetni. A hatóságok döntése néhány héten belül várható.
 
„Az új többségi tulajdonos ezt követően veszi át a Csoport irányítását. Nem számítunk személyi változásokra és az üzleti modell is változatlan marad. Az új befektető felkérte Anthony Dennyt, hogy segítse stratégiai tanácsaival a társaság felsővezetésének munkáját” – tette hozzá Topolová.
 
 
Az AAA AUTO-t alapító Anthony James Denny, aki 81,4 százalékos üzletrészét teljes egészében eladta az Abrisnak, így nyilatkozott az ügyletről: „Az Abris magántőke-befektetési alap kiváló minőségű és rendkívül nyereséges részesedéshez jutott egy olyan társaságban, amely régóta sikeres Kelet-Közép-Európában, és a regionális terjeszkedésnek köszönhetően jelentős további profitnövekedési potenciállal rendelkezik.”
 
Paweł Gieryński, az Abris partnere és befektetési vezérigazgató-helyettese elmondta: „A vezetőség professzionalizmusa az első tárgyalástól kezdve lenyűgözött. Kétségkívül az AAA AUTO jelenleg a térség a legnagyobb és legmodernebb innovatív használtautó franchise vállalkozása. Célunk, hogy közreműködésünkkel az AAA AUTO Kelet-Közép-Európa egészében meghatározó piaci szereplővé váljon.”
 
 
„Az AAA AUTO vezetői csapata már bizonyította képességeit a nemzetközi terjeszkedés terén. Szeretnénk folytatni ezt a stratégiát, és 2015-ben belépni a lengyel, majd pedig 2016/2017-ben a román piacra” – fejtette ki Wojciech Łukawski, az Abris partnere.
 
Néhány példa az Abris eddigi befektetéseire: Masterlease, a lengyel flottamenedzsment piacvezető vállalata; Etos ruházati kiskereskedelmi vállalat, a Diverse márka tulajdonosa; Uskom hulladékgazdálkodási és -hasznosító vállalat; Cargus, Románia piacvezető futárszolgálata.
Forrás: profitline.hu
 
Forrás: aaaauto.hu


vissza a hírekhez


Kiemelt hírek

összes hír
Franchise Börze - Ahol tuti recepteket találhat egy sikeres vállalkozáshoz!
dátum 2018-01-10 idő 13:30

2018. február 1-én újra franchise kiállítást szervez a Magyar Franchise Szövetség.Legolvasottabb hírek

összes hír


Franchise tanácsadás

További hírek

Turán nyitotta meg legújabb egységét a Stilianos Babauszoda.
dátum 2018-01-18 idő 17:17

2018. Január 15-én a Stilianos Babauszoda Franchise 7. egységeként kezdte működését a Stilianos Babauszoda Tura.

A Franchise Börzén kedvezménnyel lesz megvásárolható a Franchise Vállalkozás című könyv
dátum 2018-01-18 idő 16:35

A franchise iránt érdeklődők számára alapvető ismereteket tartalmazó olvasmány 25% kedvezménnyel lesz kapható a kiállítás helyszínén.

Hatalmas az érdeklődés a 10 év után újra megrendezendő Franchise Börze iránt
dátum 2018-01-17 idő 14:28

A Magyar Franchise Szövetség hiánypótló bemutatkozási lehetőséget nyújtó rendezvénye olyan sikeres, hogy már szinte az összes kiállítói stand foglalt.

Piacvezető robotgép forgalmazásához keres partnereket a Thermomix
dátum 2018-01-17 idő 12:39

A legintelligensebb robotgép immáron Magyarországon is elérhető.

Ezen túl magánszemélyek is hirdethetnek a Duna House honlapján
dátum 2018-01-16 idő 12:20

Március végéig bruttó 1990 forintért árulhat a nagyközönség házat, lakást, ingatlant, 30 napon át a Duna House honlapján.