Hírek, aktualitások

dátum 2014-10-18 idő 09:23

Az Abris 220 millió euróért többségi részesedést vásárol az AAA AUTO Csoportban

Az Abris Capital Partners vezető közép-kelet-európai magántőke-befektetési alap szerződést írt alá az AAA AUTO Csoport többségi részesedésének megvásárlásáról. Az illetékes versenyhatóságok jóváhagyásának megszerzését követően az Abris kb. 95 százalékos részesedést szerez a Csoportban. A tranzakció értéke 220 millió euró. Az Abris piacvezető független magántőke-befektetési alap Kelet-Közép-Európa jelentősebb országainak középvállalati befektetési lehetőségeire összpontosít.
 
„Az október 16-i bejelentés az AAA AUTO Csoport többségi részesedésének eladása céljából 2 éve indított folyamat hivatalos lezárása. Örülök, hogy erős nemzetközi pénzügyi befektetőhöz kerül a csoport” – nyilatkozta Karolína Topolová, az AAA AUTO vezérigazgatója.
 
 
A cseh versenyhivatal (ÚOHS) már jóváhagyta a tranzakciót, amelyet még három további ország – Szlovákia, Oroszország és Ukrajna – versenyhatóságaival kell engedélyeztetni. A hatóságok döntése néhány héten belül várható.
 
„Az új többségi tulajdonos ezt követően veszi át a Csoport irányítását. Nem számítunk személyi változásokra és az üzleti modell is változatlan marad. Az új befektető felkérte Anthony Dennyt, hogy segítse stratégiai tanácsaival a társaság felsővezetésének munkáját” – tette hozzá Topolová.
 
 
Az AAA AUTO-t alapító Anthony James Denny, aki 81,4 százalékos üzletrészét teljes egészében eladta az Abrisnak, így nyilatkozott az ügyletről: „Az Abris magántőke-befektetési alap kiváló minőségű és rendkívül nyereséges részesedéshez jutott egy olyan társaságban, amely régóta sikeres Kelet-Közép-Európában, és a regionális terjeszkedésnek köszönhetően jelentős további profitnövekedési potenciállal rendelkezik.”
 
Paweł Gieryński, az Abris partnere és befektetési vezérigazgató-helyettese elmondta: „A vezetőség professzionalizmusa az első tárgyalástól kezdve lenyűgözött. Kétségkívül az AAA AUTO jelenleg a térség a legnagyobb és legmodernebb innovatív használtautó franchise vállalkozása. Célunk, hogy közreműködésünkkel az AAA AUTO Kelet-Közép-Európa egészében meghatározó piaci szereplővé váljon.”
 
 
„Az AAA AUTO vezetői csapata már bizonyította képességeit a nemzetközi terjeszkedés terén. Szeretnénk folytatni ezt a stratégiát, és 2015-ben belépni a lengyel, majd pedig 2016/2017-ben a román piacra” – fejtette ki Wojciech Łukawski, az Abris partnere.
 
Néhány példa az Abris eddigi befektetéseire: Masterlease, a lengyel flottamenedzsment piacvezető vállalata; Etos ruházati kiskereskedelmi vállalat, a Diverse márka tulajdonosa; Uskom hulladékgazdálkodási és -hasznosító vállalat; Cargus, Románia piacvezető futárszolgálata.
Forrás: profitline.hu
 
Forrás: aaaauto.hu


vissza a hírekhez


Kiemelt hírek

összes hír
A régió szennyesére pályázik a magyar mosoda-hálózat
dátum 2018-04-16 idő 12:23

Az önkiszolgáló mosodák térnyerését jól szemlélteti, hogy a Bubbles, több mint 50 ezer regisztrált felhasználóval rendelkezik.Legolvasottabb hírek

összes hír


Franchise tanácsadás

További hírek

Tizedik alkalommal Superbrands-díjas a SPAR
dátum 2018-04-24 idő 09:20

A szakemberek mellett a vásárlók is újra bizalmat szavaztak a SPAR Magyarországnak, amelyet sorozatban tizedszerre tartottak érdemesnek a márkaértékelési díjra.

Május végén Moszkva válik a franchise-világ fővárosává
dátum 2018-04-18 idő 11:26

2018. május végén három jelentős nemzetközi esemény is megrendezésre kerül az orosz fővárosban. a THE MOSCOW FRANCHISE EXPO 2018, a THE WORLD FRANCHISE FORUM az Orosz Franchise Szövetség szervezése, és itt tartják meg a Franchise Világtanács (WFC) soron következő ülését is.

A régió szennyesére pályázik a magyar mosoda-hálózat
dátum 2018-04-16 idő 12:23

Az önkiszolgáló mosodák térnyerését jól szemlélteti, hogy a Bubbles, több mint 50 ezer regisztrált felhasználóval rendelkezik.

Május 10-én kerül megrendezésre a Magyar Franchise Szövetség tisztújító közgyűlése
dátum 2018-04-13 idő 12:45

A közgyűlésen Matthias H. Lehner, a Német Franchise Szövetség alelnöke, a Bodystreet alapító-tulajdonosa osztja meg a hálózatfejlesztéssel kapcsolatos nemzetközi tapasztalatait.

Frozen Yoghurt hálózat kínálja értékesítésre az elmúlt 4 év alatt felépített franchise hálózatát
dátum 2018-04-13 idő 10:50

A koncepció öt egysége négy jelentős budapesti bevásárlóközpontban, valamint a budaörsi Korzó Auchan Kereskedelmi Központban is jelen van üzleteivel.