Hírek, aktualitások

dátum 2014-12-17 idő 09:31

Az Auchan is a franchise-ban látja a menekülőutat

Az Auchan a Sparhoz hasonlóan kreatív lépésekt tervez, hogy elkerülje a kormányzati intézkedések terheinek legalább egy részét. A hipermarketlánc közepes méretű áruházakkal folytatná az áruháznyitásokat és franchise-rendszer elindításával 300 négyzetméter alatti áruházak piacára is be akarnak lépni. A meglévő hipereket nem alakítják franchise-zá, de a kis és közepes szegmensben ebbe az irányba mozdulnak - írja a hvg online

A világ számos országában van jelen az Auchan franchise-hálózatban, így nem meglepő, hogy erre idővel Magyarországon is sor kerül. És vannak is már olyan kereskedők, akik megkeresték őket, hogy szeretnének ebben a franchise-ban részt venni. Emellett a munkavállalóikat is ösztönözik arra, hogy franchise-tulajdonosok legyenek. Erre a világ más országaiban vannak is példák, hogy munkavállalóik franchise-jogot vásárolnak, és saját Auchan-áruházuk lesz.

A társaság jövőre beindítja e-áruházát is, Lengyelországban már működik a webáruház. Magarországon is van már valamilyen tapasztaluk, hiszen bizonyos árucikkeknél a termékek 70-80 százalékát már most is házhoz szállítják.

Az Auchan Magyarország Kft. vezérigazgatója, Dominique Ducoux az Indexnek adott interjúban azt mondta, hogy a társaság 2015-ben már nyereséges lesz – ami az egyik feltétele annak, hogy továbbra is a magyar napi cikk piacon maradhassanak –, de nem azért, mert a kormányzat "előírja", hanem középtávú terveik szerint mostanra kell pozitív eredménnyel működniük, ráadásul ez mutatkozott a tulajdonosi elvárásokban is.

A vasárnapi bolt bezárásról szóló törvénynek elvileg lehet hatása a létszámra, de igyekeznek ennek kockázatát minimálisra csökkenteni, így most szó sincs arról, hogy elbocsátásra készülnének. A kereskedelemhez számos új jogszabállyal nyúlt hozzá a kormány, a vezérigazgató szerint ezek közül az élelmiszerlánc-felügyeleti díj fog a leginkább fájni.

Idén nagyjából 5 milliárd forintot költöttek beruházásra, és ez a 2015-ös terv is. Ezek egy része az áruházak karbantartására megy, a többi terjeszkedésre, a budaörsi benzinkutjuk például a napokban nyílt meg, ez 400 milliós projekt volt. Pécsen vagy akár Budapesten is vannak terveik hipermarketek nyitására, de Ducoux szerint a fejlődésükben most nagyobb súlya lehet a franchise-partneri hálózat kiépülésének. Ez történhet új egység nyitásával vagy meglévő boltokkal történő partnerség kialakításával is.

hvgonlinevissza a hírekhez


Kiemelt hírek

összes hír
A régió szennyesére pályázik a magyar mosoda-hálózat
dátum 2018-04-16 idő 12:23

Az önkiszolgáló mosodák térnyerését jól szemlélteti, hogy a Bubbles, több mint 50 ezer regisztrált felhasználóval rendelkezik.Legolvasottabb hírek

összes hír


Franchise tanácsadás

További hírek

Május végén Moszkva válik a franchise-világ fővárosává
dátum 2018-04-18 idő 11:26

2018. május végén három jelentős nemzetközi esemény is megrendezésre kerül az orosz fővárosban. a THE MOSCOW FRANCHISE EXPO 2018, a THE WORLD FRANCHISE FORUM az Orosz Franchise Szövetség szervezése, és itt tartják meg a Franchise Világtanács (WFC) soron következő ülését is.

A régió szennyesére pályázik a magyar mosoda-hálózat
dátum 2018-04-16 idő 12:23

Az önkiszolgáló mosodák térnyerését jól szemlélteti, hogy a Bubbles, több mint 50 ezer regisztrált felhasználóval rendelkezik.

Május 10-én kerül megrendezésre a Magyar Franchise Szövetség tisztújító közgyűlése
dátum 2018-04-13 idő 12:45

A közgyűlésen Matthias H. Lehner, a Német Franchise Szövetség alelnöke, a Bodystreet alapító-tulajdonosa osztja meg a hálózatfejlesztéssel kapcsolatos nemzetközi tapasztalatait.

Frozen Yoghurt hálózat kínálja értékesítésre az elmúlt 4 év alatt felépített franchise hálózatát
dátum 2018-04-13 idő 10:50

A koncepció öt egysége négy jelentős budapesti bevásárlóközpontban, valamint a budaörsi Korzó Auchan Kereskedelmi Központban is jelen van üzleteivel.

Folytatja az expanziót a SPAR
dátum 2018-04-12 idő 17:11

Idén tavasszal Kecskeméten és Budapesten nyitott egy-egy új áruházat a SPAR Magyarország. A vállalat további öt szupermarketjét pedig kívül-belül megújította, hogy még inkább kiszolgálja a megváltozott fogyasztói igényeket. A modernizációs programjára 2018-ban eddig több mint 2,1 milliárd forintot fordított a SPAR.