Hírek, aktualitások

dátum 2014-12-17 idő 09:31

Az Auchan is a franchise-ban látja a menekülőutat

Az Auchan a Sparhoz hasonlóan kreatív lépésekt tervez, hogy elkerülje a kormányzati intézkedések terheinek legalább egy részét. A hipermarketlánc közepes méretű áruházakkal folytatná az áruháznyitásokat és franchise-rendszer elindításával 300 négyzetméter alatti áruházak piacára is be akarnak lépni. A meglévő hipereket nem alakítják franchise-zá, de a kis és közepes szegmensben ebbe az irányba mozdulnak - írja a hvg online

A világ számos országában van jelen az Auchan franchise-hálózatban, így nem meglepő, hogy erre idővel Magyarországon is sor kerül. És vannak is már olyan kereskedők, akik megkeresték őket, hogy szeretnének ebben a franchise-ban részt venni. Emellett a munkavállalóikat is ösztönözik arra, hogy franchise-tulajdonosok legyenek. Erre a világ más országaiban vannak is példák, hogy munkavállalóik franchise-jogot vásárolnak, és saját Auchan-áruházuk lesz.

A társaság jövőre beindítja e-áruházát is, Lengyelországban már működik a webáruház. Magarországon is van már valamilyen tapasztaluk, hiszen bizonyos árucikkeknél a termékek 70-80 százalékát már most is házhoz szállítják.

Az Auchan Magyarország Kft. vezérigazgatója, Dominique Ducoux az Indexnek adott interjúban azt mondta, hogy a társaság 2015-ben már nyereséges lesz – ami az egyik feltétele annak, hogy továbbra is a magyar napi cikk piacon maradhassanak –, de nem azért, mert a kormányzat "előírja", hanem középtávú terveik szerint mostanra kell pozitív eredménnyel működniük, ráadásul ez mutatkozott a tulajdonosi elvárásokban is.

A vasárnapi bolt bezárásról szóló törvénynek elvileg lehet hatása a létszámra, de igyekeznek ennek kockázatát minimálisra csökkenteni, így most szó sincs arról, hogy elbocsátásra készülnének. A kereskedelemhez számos új jogszabállyal nyúlt hozzá a kormány, a vezérigazgató szerint ezek közül az élelmiszerlánc-felügyeleti díj fog a leginkább fájni.

Idén nagyjából 5 milliárd forintot költöttek beruházásra, és ez a 2015-ös terv is. Ezek egy része az áruházak karbantartására megy, a többi terjeszkedésre, a budaörsi benzinkutjuk például a napokban nyílt meg, ez 400 milliós projekt volt. Pécsen vagy akár Budapesten is vannak terveik hipermarketek nyitására, de Ducoux szerint a fejlődésükben most nagyobb súlya lehet a franchise-partneri hálózat kiépülésének. Ez történhet új egység nyitásával vagy meglévő boltokkal történő partnerség kialakításával is.

hvgonlinevissza a hírekhez


Kiemelt hírek

összes hír
Franchise Börze - Ahol tuti recepteket találhat egy sikeres vállalkozáshoz!
dátum 2018-01-10 idő 13:30

2018. február 1-én újra franchise kiállítást szervez a Magyar Franchise Szövetség.Legolvasottabb hírek

összes hír


Franchise tanácsadás

További hírek

Felújítja a Shopmarkot, és jelentős vásárlásokat tervez 2018-ban a Diófa Alapkezelő Zrt
dátum 2018-01-23 idő 14:39

Czifra Balázs, a Diófa Alapkezelő Zrt. ingatlanbefektetési üzletágának vezetője a Portfolio Ingatlannak adott interjújában a cég 2018-as terveiről és várakozásairól, és a Shopmark bevásárlóközpont teljes körű felújításáról beszélt.

Turán nyitotta meg legújabb egységét a Stilianos Babauszoda.
dátum 2018-01-18 idő 17:17

2018. Január 15-én a Stilianos Babauszoda Franchise 7. egységeként kezdte működését a Stilianos Babauszoda Tura.

A Franchise Börzén kedvezménnyel lesz megvásárolható a Franchise Vállalkozás című könyv
dátum 2018-01-18 idő 16:35

A franchise iránt érdeklődők számára alapvető ismereteket tartalmazó olvasmány 25% kedvezménnyel lesz kapható a kiállítás helyszínén.

Hatalmas az érdeklődés a 10 év után újra megrendezendő Franchise Börze iránt
dátum 2018-01-17 idő 14:28

A Magyar Franchise Szövetség hiánypótló bemutatkozási lehetőséget nyújtó rendezvénye olyan sikeres, hogy már szinte az összes kiállítói stand foglalt.

Piacvezető robotgép forgalmazásához keres partnereket a Thermomix
dátum 2018-01-17 idő 12:39

A legintelligensebb robotgép immáron Magyarországon is elérhető.