Hírek, aktualitások

dátum 2017-07-03 idő 14:18

Az első amerikai fitnesz franchise, ami bejutott Kínába

Először jut be amerikai fintnesz franchise rendszer Kína növekvő franchise szektorába, melyet eddig jellemzően tradicionális éttermek és kiskereskedelmi (retail) üzletek domináltak.

Dave Mortensen, az Anytime Fitness elnöke és társalapítója június 27-28-án találkozott Shanghai-i mester franchise átvevőjével, hogy közösen megtervezzék a hálózat terjeszkedési stratégiáját. Már 7 működő egységgel és 20 aláírt szerződéssel, a hálózat 300-500 edzőterem nyitását tervezi Kínában 2020-ra.

Az Anytime Fitness hálózatnak 5 kontinensen mintegy 3,500 edzőterme működik, melyekbe több millió sportolni vágyó fordul meg minden hónapban.
"Magabiztosak vagyunk, hogy a hálózatunk koncepciója és a Kínában rejlő lehetőségek együttesen több ezer új fitnesz terem megnyitását fogják lehetővé tenni. Célunk mindig a helyi közösségek építése volt, illetve hogy segítsük az embereket céljaik elérésében. Úgy gondoljuk, ez a cél minden határon átível." - nyilatkozta Mortensen - "Úgy gondoljuk, hogy a mester átvevőnk tapasztalata és tudása mind hozzá fog járulni az Anytime Fitness brand térségben való sikeres terjeszkedéséhez."

Levine, - a shanghai-i mester átvevő - egyszersmind a szingapúri, malajziai és fülöp-szigeteki jogok tulajdonosa is. 2013 októberében nyitotta első szingapúri edzőtermét és 2014 februárjában ismerkedett meg az Anytime Fitness franchise lehetőséggel. 3 év alatt, 6 országban több mint 150 fitnesz termet nyitott meg, Ázsia legnagyobb edzőterem hálózatává téve az Anytime Fitness-t.

Felmérések szerint, a kínai lakosság 99%-a nem rendelkezik edzőterem tagsággal. Hogy sikeresen kihasználhassák ezt a potenciális, kiaknázatlan célközönséget, Levine egy olyan stratégia alkalmazását tervezi mellyel a jövőben az Anytime Fitness megalapozhatja Kína jelenleg még nem létező fitnesz kultúráját. A terv része Shanghai első wellness egyetemének a megnyitása a jövendőbeli személyi edzők karrierfejlesztéséhez.

A kínai piac ismeretében Levine úgy döntött, hogy inkább erős helyi közösséggel rendelkező helyen, Woodlands-ben kezdi a terjeszkedést, mintsem üzleti csomópontokon. Levine biztos abban, hogy a nyitás sikeres lesz (az Anytime Fitness közösség orientációjának és személyre szabott szolgáltatásainak köszönhetően), melyek hozzásegítik a tagokat egyéni céljaik eléréséhez. 


Levine tervei megvalósultak a közösségi-tér előtérbe helyezésével, hiszen 1800 négyzetméteres Woodlands-i edzőteremnek ma már 900 aktív tagja van.vissza a hírekhez


Kiemelt hírek

összes hír
A régió szennyesére pályázik a magyar mosoda-hálózat
dátum 2018-04-16 idő 12:23

Az önkiszolgáló mosodák térnyerését jól szemlélteti, hogy a Bubbles, több mint 50 ezer regisztrált felhasználóval rendelkezik.Legolvasottabb hírek

összes hír


Franchise tanácsadás

További hírek

80 évre tervez a Burger King Magyarországon
dátum 2018-04-26 idő 09:24

41 éttermével a magyarországi gyorsétterem-piac meghatározó szereplője a Burger King.

Tizedik alkalommal Superbrands-díjas a SPAR
dátum 2018-04-24 idő 09:20

A szakemberek mellett a vásárlók is újra bizalmat szavaztak a SPAR Magyarországnak, amelyet sorozatban tizedszerre tartottak érdemesnek a márkaértékelési díjra.

Május végén Moszkva válik a franchise-világ fővárosává
dátum 2018-04-18 idő 11:26

2018. május végén három jelentős nemzetközi esemény is megrendezésre kerül az orosz fővárosban. a THE MOSCOW FRANCHISE EXPO 2018, a THE WORLD FRANCHISE FORUM az Orosz Franchise Szövetség szervezése, és itt tartják meg a Franchise Világtanács (WFC) soron következő ülését is.

A régió szennyesére pályázik a magyar mosoda-hálózat
dátum 2018-04-16 idő 12:23

Az önkiszolgáló mosodák térnyerését jól szemlélteti, hogy a Bubbles, több mint 50 ezer regisztrált felhasználóval rendelkezik.

Május 10-én kerül megrendezésre a Magyar Franchise Szövetség tisztújító közgyűlése
dátum 2018-04-13 idő 12:45

A közgyűlésen Matthias H. Lehner, a Német Franchise Szövetség alelnöke, a Bodystreet alapító-tulajdonosa osztja meg a hálózatfejlesztéssel kapcsolatos nemzetközi tapasztalatait.