Hírek, aktualitások

dátum 2014-01-28 idő 11:51

Az Év Mester Franchise Hálózata a Hertz Magyarország

Január 23-án sor került a Magyar Franchise Szövetség Díjkiosztó Gálaestjére. A gálavacsora a hazai franchise szektor legrangosabb eseménye, amely minden év elején kerül megrendezésre. A Díjkiosztó Gálán ünnepélyes keretek között számos díj kerül kiosztásra a hazai franchise szakma képviselőinek. A 2013-as Év Mester Franchise Hálózata a Hertz Magyarország lett. A díjat Kozák József, a Mercur Rent a Car Kft. ügyvezető igazgatója vette át.
 
A Hertz Autókölcsönző hálózat a világ 150 országában működő több mint 7000 irodájával, és 680.000 gépkocsiból álló flottájával a világ legnagyobb és legrégebbi múltra visszatekintő autókölcsönzője. A hálózat a Kelet-közép-európai országokban az 1970-es évek végén, Magyarországon 1978-ban mutatkozott be. A franchise partnere az akkori viszonyoknak megfelelően egy állami nagyvállalat, a FŐTAXI volt.
 
 
A rendszerváltást és sikertelen privatizációt követően a Hertz kereste a lehetőséget a Magyarországon való megújulására. Egy magyar származású német üzletember személyében talált új mester átvevőre, aki megalapította a Mercur Rent a Car Kft-t. 
Az új cégben a Hertz összes erőssége megvolt. A fejlett németországi piacon való autókölcsönzési tapasztalatok, a megöröklött hazai szakembergárda és a központ támogatása biztosította a hálózat sikerét.
Két mintaegységét 1995 tavaszán nyitotta meg Budapest belvárosában, valamint az akkori ferihegyi reptéren. Ettől kezdve szinte napról napra nőtt a hálózat piaci részesedése, amelyet a Hertz központ még abban az évben a "Franchisee of the Year '95" kitüntetéssel díjazott. 
Az országos lefedettségű hálózat kialakításához vidéki franchise partnerek bevonásával 1998-ban láttak hozzá, miután a fővárosi keresletet már teljes egészében lefedték a hálózat irodái.    
 
 
Jelenleg 11 Hertz egység működik országszerte, amellyel elmondható, hogy a lefedettség teljes. A hálózat hazánkban a válság éveit leszámítva töretlenül fejlődött és pozitív előjel, hogy 2013-ban a bérleti szerződések számát tekintve újra elérték a válságot megelőző időszak forgalmát.
 
Forrás: franchise.hu
ViFe
Virtuális kiállító: Mercur Rent a Car Kft.


vissza a hírekhez


Kiemelt hírek

összes hír
A régió szennyesére pályázik a magyar mosoda-hálózat
dátum 2018-04-16 idő 12:23

Az önkiszolgáló mosodák térnyerését jól szemlélteti, hogy a Bubbles, több mint 50 ezer regisztrált felhasználóval rendelkezik.Legolvasottabb hírek

összes hír


Franchise tanácsadás

További hírek

80 évre tervez a Burger King Magyarországon
dátum 2018-04-26 idő 09:24

41 éttermével a magyarországi gyorsétterem-piac meghatározó szereplője a Burger King.

Tizedik alkalommal Superbrands-díjas a SPAR
dátum 2018-04-24 idő 09:20

A szakemberek mellett a vásárlók is újra bizalmat szavaztak a SPAR Magyarországnak, amelyet sorozatban tizedszerre tartottak érdemesnek a márkaértékelési díjra.

Május végén Moszkva válik a franchise-világ fővárosává
dátum 2018-04-18 idő 11:26

2018. május végén három jelentős nemzetközi esemény is megrendezésre kerül az orosz fővárosban. a THE MOSCOW FRANCHISE EXPO 2018, a THE WORLD FRANCHISE FORUM az Orosz Franchise Szövetség szervezése, és itt tartják meg a Franchise Világtanács (WFC) soron következő ülését is.

A régió szennyesére pályázik a magyar mosoda-hálózat
dátum 2018-04-16 idő 12:23

Az önkiszolgáló mosodák térnyerését jól szemlélteti, hogy a Bubbles, több mint 50 ezer regisztrált felhasználóval rendelkezik.

Május 10-én kerül megrendezésre a Magyar Franchise Szövetség tisztújító közgyűlése
dátum 2018-04-13 idő 12:45

A közgyűlésen Matthias H. Lehner, a Német Franchise Szövetség alelnöke, a Bodystreet alapító-tulajdonosa osztja meg a hálózatfejlesztéssel kapcsolatos nemzetközi tapasztalatait.