Hírek, aktualitások

dátum 2013-11-26 idő 09:37

Az IKEA nem viccel, saját napenergia hálózata lesz

Egy olcsó autó áráért kapható háztartási napelemek árusítását kezdi meg az IKEA bútoráruházlánc kezdetben Nagy-Britanniában, majd később más országokban is. Nem zseblámpatöltő játékszerről van szó, hanem törpe erőműről. 

A svéd IKEA megtette az első lépést azon az úton, amelyen az alternatív energia bizonyos eszközeit bárki számára elérhető, kiskereskedelmi forgalomban kapható árucikké teszi - jelentette az AP. A nagy-britanniai Southamptonban lévő IKEA-áruházban elkezdték értékesíteni a kínai Hanergy cég napelemrendszerét - a szigetország többi részén a következő hónapokban indul a termék forgalmazása.

A napelem nem ceruzaelem méretű akkumulátorok feltöltésére szolgál. Kapacitása 3,36 kilowatt, ára 5700 font (9200) dollár, ami megfelel egy igen olcsó kisautó árának a szigetországban. Ez az összeg egy átlagos brit háztartás esetén hét év alatt térülhet meg, ha a napelemrendszer segítségével többé-kevébé leválik a közüzemi áramszolgáltatásról. Ezt követően a felhasználó lényegében ingyen juthat elektromos energiához. Feltétele mindennek, hogy legalább részben önálló legyen a napelemvásárló otthona.

Lépésről lépésre 

Az értékesítés része - benne van az árban -, hogy tanácsadással segítenek az új elektromos rendszer megtervezésében, kiépítésében, karbantartásában és az energiatermelés figyelemmel kísérésében. Az elmúlt években olyan nagyot zuhant a napelemek értéke, hogy ma már kifejezetten kedvező áron hozzáférhetők - jelentette ki Steve Howard, az IKEA illetékes vezetője. Itt az ideje, hogy eljuttassuk ezt a terméket az átlagfelhasználókhoz - tette hozzá.

A svéd áruházlánc azt tervezi, hogy lépéről lépésre vezeti be a napelemeket a kontinens piacaira. Nagy-Britanniát az alternatív energia felhasználását segítő támogatások, illetve közepes áramköltségei miatt választották európai hídfőállásul. A brit szabályok lehetővé teszik, hogy az állam megelőlegezze a napelem-telepítések költségét, amit a felhasználó részletekben törleszthet. Emellett ahol a technológia megengedi, ott azokon a napokon, amikor feleslegük van, a privát berendezések áramtermelését betáplálhatják a hálózatba.

alternativenergia.huvissza a hírekhez


Kiemelt hírek

összes hír
A régió szennyesére pályázik a magyar mosoda-hálózat
dátum 2018-04-16 idő 12:23

Az önkiszolgáló mosodák térnyerését jól szemlélteti, hogy a Bubbles, több mint 50 ezer regisztrált felhasználóval rendelkezik.Legolvasottabb hírek

összes hír


Franchise tanácsadás

További hírek

80 évre tervez a Burger King Magyarországon
dátum 2018-04-26 idő 09:24

41 éttermével a magyarországi gyorsétterem-piac meghatározó szereplője a Burger King.

Tizedik alkalommal Superbrands-díjas a SPAR
dátum 2018-04-24 idő 09:20

A szakemberek mellett a vásárlók is újra bizalmat szavaztak a SPAR Magyarországnak, amelyet sorozatban tizedszerre tartottak érdemesnek a márkaértékelési díjra.

Május végén Moszkva válik a franchise-világ fővárosává
dátum 2018-04-18 idő 11:26

2018. május végén három jelentős nemzetközi esemény is megrendezésre kerül az orosz fővárosban. a THE MOSCOW FRANCHISE EXPO 2018, a THE WORLD FRANCHISE FORUM az Orosz Franchise Szövetség szervezése, és itt tartják meg a Franchise Világtanács (WFC) soron következő ülését is.

A régió szennyesére pályázik a magyar mosoda-hálózat
dátum 2018-04-16 idő 12:23

Az önkiszolgáló mosodák térnyerését jól szemlélteti, hogy a Bubbles, több mint 50 ezer regisztrált felhasználóval rendelkezik.

Május 10-én kerül megrendezésre a Magyar Franchise Szövetség tisztújító közgyűlése
dátum 2018-04-13 idő 12:45

A közgyűlésen Matthias H. Lehner, a Német Franchise Szövetség alelnöke, a Bodystreet alapító-tulajdonosa osztja meg a hálózatfejlesztéssel kapcsolatos nemzetközi tapasztalatait.