Hírek, aktualitások

dátum 2013-11-26 idő 09:37

Az IKEA nem viccel, saját napenergia hálózata lesz

Egy olcsó autó áráért kapható háztartási napelemek árusítását kezdi meg az IKEA bútoráruházlánc kezdetben Nagy-Britanniában, majd később más országokban is. Nem zseblámpatöltő játékszerről van szó, hanem törpe erőműről. 

A svéd IKEA megtette az első lépést azon az úton, amelyen az alternatív energia bizonyos eszközeit bárki számára elérhető, kiskereskedelmi forgalomban kapható árucikké teszi - jelentette az AP. A nagy-britanniai Southamptonban lévő IKEA-áruházban elkezdték értékesíteni a kínai Hanergy cég napelemrendszerét - a szigetország többi részén a következő hónapokban indul a termék forgalmazása.

A napelem nem ceruzaelem méretű akkumulátorok feltöltésére szolgál. Kapacitása 3,36 kilowatt, ára 5700 font (9200) dollár, ami megfelel egy igen olcsó kisautó árának a szigetországban. Ez az összeg egy átlagos brit háztartás esetén hét év alatt térülhet meg, ha a napelemrendszer segítségével többé-kevébé leválik a közüzemi áramszolgáltatásról. Ezt követően a felhasználó lényegében ingyen juthat elektromos energiához. Feltétele mindennek, hogy legalább részben önálló legyen a napelemvásárló otthona.

Lépésről lépésre 

Az értékesítés része - benne van az árban -, hogy tanácsadással segítenek az új elektromos rendszer megtervezésében, kiépítésében, karbantartásában és az energiatermelés figyelemmel kísérésében. Az elmúlt években olyan nagyot zuhant a napelemek értéke, hogy ma már kifejezetten kedvező áron hozzáférhetők - jelentette ki Steve Howard, az IKEA illetékes vezetője. Itt az ideje, hogy eljuttassuk ezt a terméket az átlagfelhasználókhoz - tette hozzá.

A svéd áruházlánc azt tervezi, hogy lépéről lépésre vezeti be a napelemeket a kontinens piacaira. Nagy-Britanniát az alternatív energia felhasználását segítő támogatások, illetve közepes áramköltségei miatt választották európai hídfőállásul. A brit szabályok lehetővé teszik, hogy az állam megelőlegezze a napelem-telepítések költségét, amit a felhasználó részletekben törleszthet. Emellett ahol a technológia megengedi, ott azokon a napokon, amikor feleslegük van, a privát berendezések áramtermelését betáplálhatják a hálózatba.

alternativenergia.huvissza a hírekhez


Kiemelt hírek

összes hír
Franchise Börze - Ahol tuti recepteket találhat egy sikeres vállalkozáshoz!
dátum 2018-01-10 idő 13:30

2018. február 1-én újra franchise kiállítást szervez a Magyar Franchise Szövetség.Legolvasottabb hírek

összes hír


Franchise tanácsadás

További hírek

Turán nyitotta meg legújabb egységét a Stilianos Babauszoda.
dátum 2018-01-18 idő 17:17

2018. Január 15-én a Stilianos Babauszoda Franchise 7. egységeként kezdte működését a Stilianos Babauszoda Tura.

A Franchise Börzén kedvezménnyel lesz megvásárolható a Franchise Vállalkozás című könyv
dátum 2018-01-18 idő 16:35

A franchise iránt érdeklődők számára alapvető ismereteket tartalmazó olvasmány 25% kedvezménnyel lesz kapható a kiállítás helyszínén.

Hatalmas az érdeklődés a 10 év után újra megrendezendő Franchise Börze iránt
dátum 2018-01-17 idő 14:28

A Magyar Franchise Szövetség hiánypótló bemutatkozási lehetőséget nyújtó rendezvénye olyan sikeres, hogy már szinte az összes kiállítói stand foglalt.

Piacvezető robotgép forgalmazásához keres partnereket a Thermomix
dátum 2018-01-17 idő 12:39

A legintelligensebb robotgép immáron Magyarországon is elérhető.

Ezen túl magánszemélyek is hirdethetnek a Duna House honlapján
dátum 2018-01-16 idő 12:20

Március végéig bruttó 1990 forintért árulhat a nagyközönség házat, lakást, ingatlant, 30 napon át a Duna House honlapján.