Hírek, aktualitások

dátum 2016-10-13 idő 10:20

Az Indiso által kifejlesztett technológiákat és kezeléseket tesztelik és implementálják Kínában

Magyar-kínai együttműködés keretében nagy számú populáción végeznek klinikai vizsgálatot annak érdekében, hogy alátámasszák a száraz sóterápia hatékonyságát – számolt be a Trend FM. Együttműködési megállapodást írt alá Shanghai Newsummit Biopharma csoport, Kína egyik legfontosabb orvostechnológia fejlesztőcége és a légúti betegségek speciális kezelésére szakosodott magyar Indiso Kft. 

A megállapodás értelmében a magyar cég által kifejlesztett technológiákat és kezeléseket tesztelik és implementálják Kínában a krónikus légúti betegségek kezelésére. Az ünnepélyes aláírásra a G20 találkozó keretében került sor, amelyen részt vett Dai Tao, a Nemzeti Orvostudományi és Technológiai Központ igazgató helyettese és Zhang Geng, Wenzhou polgármestere.

Ez a program egyébként nem példa nélküli, a magyar cég már korábban hasonló típusú kutatási együttműködést alakított ki Egyesült Királyság beli és más európai kórházakkal is.

Mint azt az Indiso ügyvezető igazgatója, Gábor Tamás a Trend FM műsorában elmondta, ekkora mintán még soha senki nem nem vizsgálta a száraz só belégzésének hatásait. A klinikai vizsgálatban kínai populáció mérete mellett nagy előnyt jelent, hogy az ázsiai ország városaiban kiugró mértékű a légszennyezettség, a lakosság 35 százaléka – ami 480 millió embert jelent – szenved allergiás szénanáthától, és 110 millió COPD-s beteg él.

A vállalat magyar egészségügyi partnerekkel is együttműködik a sóterápiát érintő kutatásokban, az Országos Közegészségügyi Központtal közös epidemiológiai vizsgálatuk jelenleg is tart. Gábor Tamás elmondta, ennek a vizsgálatnak az eredményeitől azt is remélik, hogy kialakulnak a száraz só terápia hazai standardjai és minimumfeltételei, ami azt eredményezheti, hogy csak szakszerűen üzemeltetett sóbarlangokban lehessen igénybe venni a terápiát.

A légúti betegségektől és az allergiától szenvedő emberek egyre csak növekvő száma komoly egészségügyi probléma nemcsak Kínában, hanem az egész világon. Ez bizonyítottan összefüggésbe hozható a klímaváltozással és az ipari fejlődés okozta környezetszennyezéssel.vissza a hírekhez


Kiemelt hírek

összes hír
A régió szennyesére pályázik a magyar mosoda-hálózat
dátum 2018-04-16 idő 12:23

Az önkiszolgáló mosodák térnyerését jól szemlélteti, hogy a Bubbles, több mint 50 ezer regisztrált felhasználóval rendelkezik.Legolvasottabb hírek

összes hír


Franchise tanácsadás

További hírek

80 évre tervez a Burger King Magyarországon
dátum 2018-04-26 idő 09:24

41 éttermével a magyarországi gyorsétterem-piac meghatározó szereplője a Burger King.

Tizedik alkalommal Superbrands-díjas a SPAR
dátum 2018-04-24 idő 09:20

A szakemberek mellett a vásárlók is újra bizalmat szavaztak a SPAR Magyarországnak, amelyet sorozatban tizedszerre tartottak érdemesnek a márkaértékelési díjra.

Május végén Moszkva válik a franchise-világ fővárosává
dátum 2018-04-18 idő 11:26

2018. május végén három jelentős nemzetközi esemény is megrendezésre kerül az orosz fővárosban. a THE MOSCOW FRANCHISE EXPO 2018, a THE WORLD FRANCHISE FORUM az Orosz Franchise Szövetség szervezése, és itt tartják meg a Franchise Világtanács (WFC) soron következő ülését is.

A régió szennyesére pályázik a magyar mosoda-hálózat
dátum 2018-04-16 idő 12:23

Az önkiszolgáló mosodák térnyerését jól szemlélteti, hogy a Bubbles, több mint 50 ezer regisztrált felhasználóval rendelkezik.

Május 10-én kerül megrendezésre a Magyar Franchise Szövetség tisztújító közgyűlése
dátum 2018-04-13 idő 12:45

A közgyűlésen Matthias H. Lehner, a Német Franchise Szövetség alelnöke, a Bodystreet alapító-tulajdonosa osztja meg a hálózatfejlesztéssel kapcsolatos nemzetközi tapasztalatait.