Hírek, aktualitások

dátum 2016-10-13 idő 10:20

Az Indiso által kifejlesztett technológiákat és kezeléseket tesztelik és implementálják Kínában

Magyar-kínai együttműködés keretében nagy számú populáción végeznek klinikai vizsgálatot annak érdekében, hogy alátámasszák a száraz sóterápia hatékonyságát – számolt be a Trend FM. Együttműködési megállapodást írt alá Shanghai Newsummit Biopharma csoport, Kína egyik legfontosabb orvostechnológia fejlesztőcége és a légúti betegségek speciális kezelésére szakosodott magyar Indiso Kft. 

A megállapodás értelmében a magyar cég által kifejlesztett technológiákat és kezeléseket tesztelik és implementálják Kínában a krónikus légúti betegségek kezelésére. Az ünnepélyes aláírásra a G20 találkozó keretében került sor, amelyen részt vett Dai Tao, a Nemzeti Orvostudományi és Technológiai Központ igazgató helyettese és Zhang Geng, Wenzhou polgármestere.

Ez a program egyébként nem példa nélküli, a magyar cég már korábban hasonló típusú kutatási együttműködést alakított ki Egyesült Királyság beli és más európai kórházakkal is.

Mint azt az Indiso ügyvezető igazgatója, Gábor Tamás a Trend FM műsorában elmondta, ekkora mintán még soha senki nem nem vizsgálta a száraz só belégzésének hatásait. A klinikai vizsgálatban kínai populáció mérete mellett nagy előnyt jelent, hogy az ázsiai ország városaiban kiugró mértékű a légszennyezettség, a lakosság 35 százaléka – ami 480 millió embert jelent – szenved allergiás szénanáthától, és 110 millió COPD-s beteg él.

A vállalat magyar egészségügyi partnerekkel is együttműködik a sóterápiát érintő kutatásokban, az Országos Közegészségügyi Központtal közös epidemiológiai vizsgálatuk jelenleg is tart. Gábor Tamás elmondta, ennek a vizsgálatnak az eredményeitől azt is remélik, hogy kialakulnak a száraz só terápia hazai standardjai és minimumfeltételei, ami azt eredményezheti, hogy csak szakszerűen üzemeltetett sóbarlangokban lehessen igénybe venni a terápiát.

A légúti betegségektől és az allergiától szenvedő emberek egyre csak növekvő száma komoly egészségügyi probléma nemcsak Kínában, hanem az egész világon. Ez bizonyítottan összefüggésbe hozható a klímaváltozással és az ipari fejlődés okozta környezetszennyezéssel.vissza a hírekhez


Kiemelt hírek

összes hír
Franchise Börze - Ahol tuti recepteket találhat egy sikeres vállalkozáshoz!
dátum 2018-01-10 idő 13:30

2018. február 1-én újra franchise kiállítást szervez a Magyar Franchise Szövetség.Legolvasottabb hírek

összes hír


Franchise tanácsadás

További hírek

Turán nyitotta meg legújabb egységét a Stilianos Babauszoda.
dátum 2018-01-18 idő 17:17

2018. Január 15-én a Stilianos Babauszoda Franchise 7. egységeként kezdte működését a Stilianos Babauszoda Tura.

A Franchise Börzén kedvezménnyel lesz megvásárolható a Franchise Vállalkozás című könyv
dátum 2018-01-18 idő 16:35

A franchise iránt érdeklődők számára alapvető ismereteket tartalmazó olvasmány 25% kedvezménnyel lesz kapható a kiállítás helyszínén.

Hatalmas az érdeklődés a 10 év után újra megrendezendő Franchise Börze iránt
dátum 2018-01-17 idő 14:28

A Magyar Franchise Szövetség hiánypótló bemutatkozási lehetőséget nyújtó rendezvénye olyan sikeres, hogy már szinte az összes kiállítói stand foglalt.

Piacvezető robotgép forgalmazásához keres partnereket a Thermomix
dátum 2018-01-17 idő 12:39

A legintelligensebb robotgép immáron Magyarországon is elérhető.

Ezen túl magánszemélyek is hirdethetnek a Duna House honlapján
dátum 2018-01-16 idő 12:20

Március végéig bruttó 1990 forintért árulhat a nagyközönség házat, lakást, ingatlant, 30 napon át a Duna House honlapján.