Hírek, aktualitások

dátum 2016-02-25 idő 09:43

Az Orbis Csoport növekedéssel zárta az előző évet

142 millió eurós ügylet keretében 2015-ben az Orbis lett az Accor üzemeltetési platformja Közép-Európában. Lengyelország vezető szállodacsoportja, az Orbis megállapodást kötött az Accorral, mint stratégiai részvényesével 46 közép-európai szállodájának átvételéről, továbbá egy Master License szerződés is aláírásra került a felek között. 
 
Az ügylet eredményeként az Orbis a régió 16 országában kizárólagosan képviselheti az Accor összes márkáját, és ezzel tovább erősíti a cég közép-európai regionális vezető pozícióját a szállodaiparban. Az ügylet teljes ellenértéke 142,3 millió euró. A megállapodás eredményeként az Orbis irányítása alá 6 ország (Bulgária, Csehország, Lengyelország, Magyarország, Románia és Szlovákia) 46 Accor szállodája került.
"A kelet-európai AccorHotels szállodák üzemeltetésének 2015-ben történő átvételével a Csoport nemzetközivé vált, megteremtve az új piacokon való további növekedés lehetőségét. A fenntartható növekedés alapjaira szeretném felépíteni Kelet-Európa legjobban teljesítő és legjobbra értékelt szállodaipari Csoportját” – nyilatkozta Gilles Clavie, az Orbis S.A. Elnök-vezérigazgatója.
 
A 2015-ös évet egyértelműen az üzemeltetési tevékenységük stabil növekedése jellemezte. Az Orbis a szállodahálózatának a dinamikus terjeszkedésére és a befektetett tőke optimalizálására koncentrált.
 
A stratégiájának megfelelően az Orbis tovább folytatta a szállodahálózatának a bővítését franchise és management szerződésekkel, hogy tovább növelje a Csoport kínálatát és a márkák ismertségét. Az év folyamán 15 új szerződést írtak alá és 3 új szálloda csatlakozott a Csoporthoz.
A management és franchise megállapodásokkal való terjeszkedésen túl a vállalat tovább folytatta saját fejlesztési projektjeit is, melynek keretében például a Mercure Krakkó Centrum és az ibis Gdansk szállodák 2016 második felében nyitnak majd meg. A harmadik befektetési projekt az ibis Styles Szczecin mely jelenleg az engedélyeztetési fázisában van. Mindennek eredményeképpen 2016-ban összesen 10 új szálloda 1100 szobával kerül majd a Csoport portfoliójához, összességében nem kevesebb mint 31 szálloda csatlakozik a hálózathoz 30 hónapon belül.
 
Lehetőség további növekedésre és átalakulásra
“A jelenre úgy kell tekintenünk, mint egy platformra, aminek segítségével tovább fejlődhetünk és alakíthatjuk üzleti tevékenységünket. 2016-ban tovább növeljük a szállodahálózatunkat a régióban, mind eszközportfóliónkat, mind pedig a finanszírozási lehetőségeinket tovább optimalizáljuk, valamint a vállalat fókuszában tartunk minden olyan kulcsfontosságú területet, melyek hozzásegítenek ahhoz, hogy százszázalékosan vendégközpontú szervezet legyünk” – foglalta össze Gilles Clavie.

forrás: trademagazin.hu


vissza a hírekhez


Kiemelt hírek

összes hír
A régió szennyesére pályázik a magyar mosoda-hálózat
dátum 2018-04-16 idő 12:23

Az önkiszolgáló mosodák térnyerését jól szemlélteti, hogy a Bubbles, több mint 50 ezer regisztrált felhasználóval rendelkezik.Legolvasottabb hírek

összes hír


Franchise tanácsadás

További hírek

80 évre tervez a Burger King Magyarországon
dátum 2018-04-26 idő 09:24

41 éttermével a magyarországi gyorsétterem-piac meghatározó szereplője a Burger King.

Tizedik alkalommal Superbrands-díjas a SPAR
dátum 2018-04-24 idő 09:20

A szakemberek mellett a vásárlók is újra bizalmat szavaztak a SPAR Magyarországnak, amelyet sorozatban tizedszerre tartottak érdemesnek a márkaértékelési díjra.

Május végén Moszkva válik a franchise-világ fővárosává
dátum 2018-04-18 idő 11:26

2018. május végén három jelentős nemzetközi esemény is megrendezésre kerül az orosz fővárosban. a THE MOSCOW FRANCHISE EXPO 2018, a THE WORLD FRANCHISE FORUM az Orosz Franchise Szövetség szervezése, és itt tartják meg a Franchise Világtanács (WFC) soron következő ülését is.

A régió szennyesére pályázik a magyar mosoda-hálózat
dátum 2018-04-16 idő 12:23

Az önkiszolgáló mosodák térnyerését jól szemlélteti, hogy a Bubbles, több mint 50 ezer regisztrált felhasználóval rendelkezik.

Május 10-én kerül megrendezésre a Magyar Franchise Szövetség tisztújító közgyűlése
dátum 2018-04-13 idő 12:45

A közgyűlésen Matthias H. Lehner, a Német Franchise Szövetség alelnöke, a Bodystreet alapító-tulajdonosa osztja meg a hálózatfejlesztéssel kapcsolatos nemzetközi tapasztalatait.