Hírek, aktualitások

dátum 2016-02-25 idő 09:43

Az Orbis Csoport növekedéssel zárta az előző évet

142 millió eurós ügylet keretében 2015-ben az Orbis lett az Accor üzemeltetési platformja Közép-Európában. Lengyelország vezető szállodacsoportja, az Orbis megállapodást kötött az Accorral, mint stratégiai részvényesével 46 közép-európai szállodájának átvételéről, továbbá egy Master License szerződés is aláírásra került a felek között. 
 
Az ügylet eredményeként az Orbis a régió 16 országában kizárólagosan képviselheti az Accor összes márkáját, és ezzel tovább erősíti a cég közép-európai regionális vezető pozícióját a szállodaiparban. Az ügylet teljes ellenértéke 142,3 millió euró. A megállapodás eredményeként az Orbis irányítása alá 6 ország (Bulgária, Csehország, Lengyelország, Magyarország, Románia és Szlovákia) 46 Accor szállodája került.
"A kelet-európai AccorHotels szállodák üzemeltetésének 2015-ben történő átvételével a Csoport nemzetközivé vált, megteremtve az új piacokon való további növekedés lehetőségét. A fenntartható növekedés alapjaira szeretném felépíteni Kelet-Európa legjobban teljesítő és legjobbra értékelt szállodaipari Csoportját” – nyilatkozta Gilles Clavie, az Orbis S.A. Elnök-vezérigazgatója.
 
A 2015-ös évet egyértelműen az üzemeltetési tevékenységük stabil növekedése jellemezte. Az Orbis a szállodahálózatának a dinamikus terjeszkedésére és a befektetett tőke optimalizálására koncentrált.
 
A stratégiájának megfelelően az Orbis tovább folytatta a szállodahálózatának a bővítését franchise és management szerződésekkel, hogy tovább növelje a Csoport kínálatát és a márkák ismertségét. Az év folyamán 15 új szerződést írtak alá és 3 új szálloda csatlakozott a Csoporthoz.
A management és franchise megállapodásokkal való terjeszkedésen túl a vállalat tovább folytatta saját fejlesztési projektjeit is, melynek keretében például a Mercure Krakkó Centrum és az ibis Gdansk szállodák 2016 második felében nyitnak majd meg. A harmadik befektetési projekt az ibis Styles Szczecin mely jelenleg az engedélyeztetési fázisában van. Mindennek eredményeképpen 2016-ban összesen 10 új szálloda 1100 szobával kerül majd a Csoport portfoliójához, összességében nem kevesebb mint 31 szálloda csatlakozik a hálózathoz 30 hónapon belül.
 
Lehetőség további növekedésre és átalakulásra
“A jelenre úgy kell tekintenünk, mint egy platformra, aminek segítségével tovább fejlődhetünk és alakíthatjuk üzleti tevékenységünket. 2016-ban tovább növeljük a szállodahálózatunkat a régióban, mind eszközportfóliónkat, mind pedig a finanszírozási lehetőségeinket tovább optimalizáljuk, valamint a vállalat fókuszában tartunk minden olyan kulcsfontosságú területet, melyek hozzásegítenek ahhoz, hogy százszázalékosan vendégközpontú szervezet legyünk” – foglalta össze Gilles Clavie.

forrás: trademagazin.hu


vissza a hírekhez


Kiemelt hírek

összes hír
Franchise Börze - Ahol tuti recepteket találhat egy sikeres vállalkozáshoz!
dátum 2018-01-10 idő 13:30

2018. február 1-én újra franchise kiállítást szervez a Magyar Franchise Szövetség.Legolvasottabb hírek

összes hír


Franchise tanácsadás

További hírek

Turán nyitotta meg legújabb egységét a Stilianos Babauszoda.
dátum 2018-01-18 idő 17:17

2018. Január 15-én a Stilianos Babauszoda Franchise 7. egységeként kezdte működését a Stilianos Babauszoda Tura.

A Franchise Börzén kedvezménnyel lesz megvásárolható a Franchise Vállalkozás című könyv
dátum 2018-01-18 idő 16:35

A franchise iránt érdeklődők számára alapvető ismereteket tartalmazó olvasmány 25% kedvezménnyel lesz kapható a kiállítás helyszínén.

Hatalmas az érdeklődés a 10 év után újra megrendezendő Franchise Börze iránt
dátum 2018-01-17 idő 14:28

A Magyar Franchise Szövetség hiánypótló bemutatkozási lehetőséget nyújtó rendezvénye olyan sikeres, hogy már szinte az összes kiállítói stand foglalt.

Piacvezető robotgép forgalmazásához keres partnereket a Thermomix
dátum 2018-01-17 idő 12:39

A legintelligensebb robotgép immáron Magyarországon is elérhető.

Ezen túl magánszemélyek is hirdethetnek a Duna House honlapján
dátum 2018-01-16 idő 12:20

Március végéig bruttó 1990 forintért árulhat a nagyközönség házat, lakást, ingatlant, 30 napon át a Duna House honlapján.