Hírek, aktualitások

dátum 2016-02-09 idő 09:43

Őszintén a sikerről - interjú az Év Fiatal Franchise Átvevőivel

Az Origo interjút készített az év fiatal franchise átvevőivel. Végzettsége szerint Szántó Norbert és Szántó Kitti két fiatal bölcsész és agrármérnök. Családi hitelből vágtak bele a vállalkozásba, amit azóta vissza is fizettek.

Szántó Norbert elmondta, sokat kapott a Borhálótól: kiegyensúlyozott, állandó minőséget biztosít az üzleteknek, nem kell logisztikával és adminisztrációval foglalkozniuk, ahogy nem kellett a saját hibáikból tanulniuk sem. „A franchise nemcsak azt jelenti, hogy a központ nagy tételben, ezért jó áron vásárol, hanem azt is, hogy gondoskodik a borok rendszeres bevizsgálásáról, a friss palackozásról és a szállításról, így a vevő mindig ugyanazt a minőséget kapja, és ez független boltként nem tudnánk megoldani."


Szántó Kitti, és Szántó Norbert a díj átvételekor

Elek Márton, a Borháló ügyvezetője szerint a franchise rendszer biztos hátteret tud adni a kereskedőinek, de 
a tagoknak maguknak kell megállniuk a helyüket a piacon. Az, hogy a sashalmi üzlet több mint 1000 vevővel tud közvetlenül emailben kommunikálni, a bolttulajdonosok érdeme. „Sok mindent meg tudunk tanítani a kereskedőinknek, de végső soron rajtuk múlik, hogy mennyire lesznek sikeresek. Ehhez közvetlenség, jó hozzáállás,  kreativitás és vállalkozó szellem szükséges."
 
Szántó Kitti elmondta, szinte hihetetlen, hogy fiatalon és kezdőként ők lettek a környék kedvenc borüzlete. A boltjuk az Erzsébetligeti Színház beszállítója a színház minden rendezvényéhez, a kerület összes valamirevaló eseményén részt vesznek.
Szántó Kitti arról is beszámolt, hogy a borügyi edukációt szívügyének tekinti, ezért rendszeresen kóstolókat tartanak, ahová olyan neves borászokat hívnak el, mint Takler András, Vincze Béla vagy Frittmann János. „A legjobban az tesz boldoggá, ha hölgyek jönnek be hozzánk vásárolni,receptekhez, alkalmakhoz keresnek bort, és aztán beszámolnak róla, hogy a kifinomult vendégek is elégedettek voltak – mondja. – Egy kicsit mi is hozzáteszünk a világ összboldogságához.”

origo.hu összeállítás

 vissza a hírekhez


Kiemelt hírek

összes hír
Franchise Börze - Ahol tuti recepteket találhat egy sikeres vállalkozáshoz!
dátum 2018-01-10 idő 13:30

2018. február 1-én újra franchise kiállítást szervez a Magyar Franchise Szövetség.Legolvasottabb hírek

összes hír


Franchise tanácsadás

További hírek

Hatalmas az érdeklődés a 10 év után újra megrendezendő Franchise Börze iránt
dátum 2018-01-17 idő 14:28

A Magyar Franchise Szövetség hiánypótló bemutatkozási lehetőséget nyújtó rendezvénye olyan sikeres, hogy már szinte az összes kiállítói stand foglalt.

Piacvezető robotgép forgalmazásához keres partnereket a Thermomix
dátum 2018-01-17 idő 12:39

A legintelligensebb robotgép immáron Magyarországon is elérhető.

Ezen túl magánszemélyek is hirdethetnek a Duna House honlapján
dátum 2018-01-16 idő 12:20

Március végéig bruttó 1990 forintért árulhat a nagyközönség házat, lakást, ingatlant, 30 napon át a Duna House honlapján.

Plakátaukciót rendez a BÁV január 24-én
dátum 2018-01-15 idő 11:53

Az aukción reklám- és kiállítás plakátok is képviseltetik magukat, a történelmi ereklyék gyűjtői pedig az ötvenes és hatvanas években készült propagandaplakátok közül válogathatnak.

Franchise partnereit keresi a BITE bakery café
dátum 2018-01-11 idő 10:58

Franchise partnereket keres a pereceket, szendvicseket, mascarponés tekercseket és különleges ízesítésű kávékat kínáló BITE bakery café.