Hírek, aktualitások

dátum 2016-02-09 idő 09:43

Őszintén a sikerről - interjú az Év Fiatal Franchise Átvevőivel

Az Origo interjút készített az év fiatal franchise átvevőivel. Végzettsége szerint Szántó Norbert és Szántó Kitti két fiatal bölcsész és agrármérnök. Családi hitelből vágtak bele a vállalkozásba, amit azóta vissza is fizettek.

Szántó Norbert elmondta, sokat kapott a Borhálótól: kiegyensúlyozott, állandó minőséget biztosít az üzleteknek, nem kell logisztikával és adminisztrációval foglalkozniuk, ahogy nem kellett a saját hibáikból tanulniuk sem. „A franchise nemcsak azt jelenti, hogy a központ nagy tételben, ezért jó áron vásárol, hanem azt is, hogy gondoskodik a borok rendszeres bevizsgálásáról, a friss palackozásról és a szállításról, így a vevő mindig ugyanazt a minőséget kapja, és ez független boltként nem tudnánk megoldani."


Szántó Kitti, és Szántó Norbert a díj átvételekor

Elek Márton, a Borháló ügyvezetője szerint a franchise rendszer biztos hátteret tud adni a kereskedőinek, de 
a tagoknak maguknak kell megállniuk a helyüket a piacon. Az, hogy a sashalmi üzlet több mint 1000 vevővel tud közvetlenül emailben kommunikálni, a bolttulajdonosok érdeme. „Sok mindent meg tudunk tanítani a kereskedőinknek, de végső soron rajtuk múlik, hogy mennyire lesznek sikeresek. Ehhez közvetlenség, jó hozzáállás,  kreativitás és vállalkozó szellem szükséges."
 
Szántó Kitti elmondta, szinte hihetetlen, hogy fiatalon és kezdőként ők lettek a környék kedvenc borüzlete. A boltjuk az Erzsébetligeti Színház beszállítója a színház minden rendezvényéhez, a kerület összes valamirevaló eseményén részt vesznek.
Szántó Kitti arról is beszámolt, hogy a borügyi edukációt szívügyének tekinti, ezért rendszeresen kóstolókat tartanak, ahová olyan neves borászokat hívnak el, mint Takler András, Vincze Béla vagy Frittmann János. „A legjobban az tesz boldoggá, ha hölgyek jönnek be hozzánk vásárolni,receptekhez, alkalmakhoz keresnek bort, és aztán beszámolnak róla, hogy a kifinomult vendégek is elégedettek voltak – mondja. – Egy kicsit mi is hozzáteszünk a világ összboldogságához.”

origo.hu összeállítás

 vissza a hírekhez


Kiemelt hírek

összes hír
Franchise képzéssorozat indul március 8-án
dátum 2018-02-28 idő 11:48

Mélyítse el tudását a franchise területén, 5 alkalomból álló képzéssorozatunkon.Legolvasottabb hírek

összes hír


Franchise tanácsadás

További hírek

Újabb egyetemvárosban nyílik Starbucks
dátum 2018-03-14 idő 12:08

Szeged után újabb vidéki városban mutatkozik be a világ legismertebb kávézólánca.

Még mindig megéri ingatlanirodát nyitni
dátum 2018-03-07 idő 09:57

Pörög az ingatlanpiac, nem késő beszállni. Ehhez erős anyagi és szakmai támogatást is kaphatsz, ha ingatlanirodát szeretnél nyitni.

Automata üzleteket nyit az Auchan
dátum 2018-03-02 idő 07:35

Konténerekben elhelyezett önkiszolgáló boltokkal próbálkozik az Auchan, aki nemrég sarki üzletek nyitásáról is döntött.

Az ingatlanpiac további fejlődését várja az idei évtől a Duna House
dátum 2018-03-01 idő 13:54

Az ingatlanpiac további fejlődését, akár 20%-kal bővülő lakáspiaci hitelkihelyezést és közel háromszoros profitot vár az idei évtől a Duna House.

Franchise képzéssorozat indul március 8-án
dátum 2018-02-28 idő 11:48

Mélyítse el tudását a franchise területén, 5 alkalomból álló képzéssorozatunkon.