Hírek, aktualitások

dátum 2015-08-27 idő 10:30

Béke napi akciót kezdeményezett volna a Burger King, a McDonald's mást szeretne

Időt és energiát nem kímélve szeretett volna társadalmi célú eseményt létrehozni a Burger King. A  koncepció lényege, hogy egy egész napig szorosan együttműködnének a McDonald's-al, félretéve minden "harcot" és versengést.
 
 
A Burger King szerda reggel nyílt levélben kereste meg a McDonald's láncot, és hívta fel a figyelmüket egy remek együttműködés lehetőségére. A Peace One Day egy non-profit kezdeményezés, hogy szeptember 21-ét a Béke Napjává tegyék nemzetközi szinten. A Burger King kiemeli, hogy a Peace One Day kezdeményezés egyik szlogene a "Kivel fogsz békét kötni?" megihlette őket, és a McDonald's-al közös egyszeri együttműködésre sarkallta őket. A két központtól egyenlő távolságban lévő Atlantában felállítanának egy üzletet, ahol csak egy speciális burgert, a McWhoppert lehetne kapni, mely a két óriás legkedveltebb hamburgereinek 6-6 alkotórészéből állna. Az akció keretén belül a két lánc dolgozói közösen készítenék az új csodaszendvicseket, közös arculattal ellátott ruhában. A Burger King még egy látványos weboldalt, és videókat is készített, hogy mind a McDonald's, mind az érdeklődők jobban megérthessék a kezdeményezést.
 
A nyílt levélre a facebookon érkezett a válasz Steve Easterbrooktól, a McDonalds ügyvezetőjétől:
 
"Kedves Burger King, 
 
Egy jó érdekében erőfeszítéseket tenni... nagyszerű ötlet.
Örülünk a próbálkozásnak, de azt gondoljuk, hogy a két márka valami sokkal nagyobbat is tehet azért, hogy kitűnjön ötleteivel. 
Mi elkötelezettek vagyunk abban, hogy világszerte felhívjuk a figyelmet a fontos társadalmi problémákra. Talán ti is csatlakoztok hozzánk valamilyen értelmes globális cél érdekében. 
Lássuk be, hogy köztünk csupán egyszerű baráti üzleti verseny van és nem fájdalmak és háborúk szörnyű körülményei között tesszük ezt. 
 
Beszéljünk.
 
Steve, McDonald's, ügyvezető. 
 
Ui: legközelebb egy egyszerű telefon is megteszi."
 
 
forrás: kreativ.hu
 


vissza a hírekhez


Kiemelt hírek

összes hír
Franchise képzéssorozat indul március 8-án
dátum 2018-02-28 idő 11:48

Mélyítse el tudását a franchise területén, 5 alkalomból álló képzéssorozatunkon.Legolvasottabb hírek

összes hír


Franchise tanácsadás

További hírek

Megnyílt az első Zala megyei Burger King
dátum 2018-03-20 idő 16:52

Mintegy 450 millió forintos beruházással nyílt meg kedden Zalaegerszegen a Burger King 40. magyarországi és egyben első Zala megyei étterme.

Az életmódváltás még mindig jó üzlet! Legyen Ön is Naturhouse franchise partner!
dátum 2018-03-20 idő 09:18

A Naturhouse minden diatetikai központjában magasan képzett és tapasztalt dietetikusok segítenek a fogyni, illetve egészségesebben táplálkozni vágyóknak.

Akár évi 25%-os hozamot hozhat egy saját Bubbles mosoda
dátum 2018-03-19 idő 12:28

Vidéken keresi franchise partnereit a Bubbles mosoda hálózat.

Ahova beteszi a lábát, ott hamar divatot teremt a Salad Box
dátum 2018-03-19 idő 11:48

Franchise partnereit keresi hazánkban az egészségtudatos táplálkozásra nagy hangsúlyt fektető Salad Box gyorsétterem hálózat.

Újabb egyetemvárosban nyílik Starbucks
dátum 2018-03-14 idő 12:08

Szeged után újabb vidéki városban mutatkozik be a világ legismertebb kávézólánca.