Hírek, aktualitások

dátum 2015-08-27 idő 10:30

Béke napi akciót kezdeményezett volna a Burger King, a McDonald's mást szeretne

Időt és energiát nem kímélve szeretett volna társadalmi célú eseményt létrehozni a Burger King. A  koncepció lényege, hogy egy egész napig szorosan együttműködnének a McDonald's-al, félretéve minden "harcot" és versengést.
 
 
A Burger King szerda reggel nyílt levélben kereste meg a McDonald's láncot, és hívta fel a figyelmüket egy remek együttműködés lehetőségére. A Peace One Day egy non-profit kezdeményezés, hogy szeptember 21-ét a Béke Napjává tegyék nemzetközi szinten. A Burger King kiemeli, hogy a Peace One Day kezdeményezés egyik szlogene a "Kivel fogsz békét kötni?" megihlette őket, és a McDonald's-al közös egyszeri együttműködésre sarkallta őket. A két központtól egyenlő távolságban lévő Atlantában felállítanának egy üzletet, ahol csak egy speciális burgert, a McWhoppert lehetne kapni, mely a két óriás legkedveltebb hamburgereinek 6-6 alkotórészéből állna. Az akció keretén belül a két lánc dolgozói közösen készítenék az új csodaszendvicseket, közös arculattal ellátott ruhában. A Burger King még egy látványos weboldalt, és videókat is készített, hogy mind a McDonald's, mind az érdeklődők jobban megérthessék a kezdeményezést.
 
A nyílt levélre a facebookon érkezett a válasz Steve Easterbrooktól, a McDonalds ügyvezetőjétől:
 
"Kedves Burger King, 
 
Egy jó érdekében erőfeszítéseket tenni... nagyszerű ötlet.
Örülünk a próbálkozásnak, de azt gondoljuk, hogy a két márka valami sokkal nagyobbat is tehet azért, hogy kitűnjön ötleteivel. 
Mi elkötelezettek vagyunk abban, hogy világszerte felhívjuk a figyelmet a fontos társadalmi problémákra. Talán ti is csatlakoztok hozzánk valamilyen értelmes globális cél érdekében. 
Lássuk be, hogy köztünk csupán egyszerű baráti üzleti verseny van és nem fájdalmak és háborúk szörnyű körülményei között tesszük ezt. 
 
Beszéljünk.
 
Steve, McDonald's, ügyvezető. 
 
Ui: legközelebb egy egyszerű telefon is megteszi."
 
 
forrás: kreativ.hu
 


vissza a hírekhez


Kiemelt hírek

összes hír
Franchise Börze - Ahol tuti recepteket találhat egy sikeres vállalkozáshoz!
dátum 2018-01-10 idő 13:30

2018. február 1-én újra franchise kiállítást szervez a Magyar Franchise Szövetség.Legolvasottabb hírek

összes hír


Franchise tanácsadás

További hírek

Hatalmas az érdeklődés a 10 év után újra megrendezendő Franchise Börze iránt
dátum 2018-01-17 idő 14:28

A Magyar Franchise Szövetség hiánypótló bemutatkozási lehetőséget nyújtó rendezvénye olyan sikeres, hogy már szinte az összes kiállítói stand foglalt.

Piacvezető robotgép forgalmazásához keres partnereket a Thermomix
dátum 2018-01-17 idő 12:39

A legintelligensebb robotgép immáron Magyarországon is elérhető.

Ezen túl magánszemélyek is hirdethetnek a Duna House honlapján
dátum 2018-01-16 idő 12:20

Március végéig bruttó 1990 forintért árulhat a nagyközönség házat, lakást, ingatlant, 30 napon át a Duna House honlapján.

Plakátaukciót rendez a BÁV január 24-én
dátum 2018-01-15 idő 11:53

Az aukción reklám- és kiállítás plakátok is képviseltetik magukat, a történelmi ereklyék gyűjtői pedig az ötvenes és hatvanas években készült propagandaplakátok közül válogathatnak.

Franchise partnereit keresi a BITE bakery café
dátum 2018-01-11 idő 10:58

Franchise partnereket keres a pereceket, szendvicseket, mascarponés tekercseket és különleges ízesítésű kávékat kínáló BITE bakery café.