Hírek, aktualitások

dátum 2017-11-10 idő 15:49

Beolvad anyacégébe a Fornetti

„Szeretnénk mindenkit megnyugtatni, hogy  Fornetti Csoport soha nem volt olyan erős, mint ma. Folyamatosan növekszik, terjeszkedik és a továbbiakban is nagyon nagy hangsúlyt helyez a brand építésére – hangsúlyozta az Élelmiszer megkeresésére Bánhidi Attila, cég Kereskedelmi és marketing igazgatója, az Aryzta-csoport közép- és kelet-európai kereskedelmi igazgatója.
A világ harmadik legnagyobb fagyasztottpékáru-forgalmazójának számító, svájci-ír cégcsoport 2015 nyarán vásárolta fel a kecskeméti központú Fornetti vagyonkezelő cégét. A társaság alapítója Palásti József, aki a Napi.hu kiadásában megjelenő A 100 leggazdagabb 2017-es listáján a 40. helyen állt mintegy 20,4 milliárd forintos becsült vagyonnal.
 
A multinacionális tulajdonos a régió országaiban is bevezeti a Fornetti-termékeket. A korábbi romániai és bulgáriai terjeszkedés után Görögországban, Lengyelországban és Ausztriában is megjelentek . Az Aryzta Hungary tavalyi adózás előtti eredménye 3 milliárd forint volt, míg a Fornetti pékárugyártó cégének 2015-ös árbevétele 23,6 milliárd forint.
Kiemelt figyelmet kap Lengyelország, ahol 2018 augusztusáig 50 franchise boltot, s nagyjából további 50 InStoreBakery üzletet kívánnak nyitni. Az utóbbi úgynevezett pékség a boltban koncepció - mondta korábban a Napi.hu-nak Bánhidi Attila kereskedelmi és marketing igazgató, az Aryzta-csoport közép- és kelet-európai kereskedelmi igazgatója.
 
Az 1997-ben alapított Fornetti Kelet-Európa egyik legnagyobb fagyasztott pékáru gyártó és forgalmazó vállalata, amely közvetlenül több mint 970 főt foglalkoztat Magyarországon (Kecskeméten és Kiskunfélegyházán), külföldön pedig közel 500 alkalmazottja van (Romániában Temesváron, míg Bulgáriában Ihtimanban).
 
forrás: napi.hu/hvg.hu, Élelmiszer Online


vissza a hírekhez


Kiemelt hírek

összes hír
A régió szennyesére pályázik a magyar mosoda-hálózat
dátum 2018-04-16 idő 12:23

Az önkiszolgáló mosodák térnyerését jól szemlélteti, hogy a Bubbles, több mint 50 ezer regisztrált felhasználóval rendelkezik.Legolvasottabb hírek

összes hír


Franchise tanácsadás

További hírek

Tizedik alkalommal Superbrands-díjas a SPAR
dátum 2018-04-24 idő 09:20

A szakemberek mellett a vásárlók is újra bizalmat szavaztak a SPAR Magyarországnak, amelyet sorozatban tizedszerre tartottak érdemesnek a márkaértékelési díjra.

Május végén Moszkva válik a franchise-világ fővárosává
dátum 2018-04-18 idő 11:26

2018. május végén három jelentős nemzetközi esemény is megrendezésre kerül az orosz fővárosban. a THE MOSCOW FRANCHISE EXPO 2018, a THE WORLD FRANCHISE FORUM az Orosz Franchise Szövetség szervezése, és itt tartják meg a Franchise Világtanács (WFC) soron következő ülését is.

A régió szennyesére pályázik a magyar mosoda-hálózat
dátum 2018-04-16 idő 12:23

Az önkiszolgáló mosodák térnyerését jól szemlélteti, hogy a Bubbles, több mint 50 ezer regisztrált felhasználóval rendelkezik.

Május 10-én kerül megrendezésre a Magyar Franchise Szövetség tisztújító közgyűlése
dátum 2018-04-13 idő 12:45

A közgyűlésen Matthias H. Lehner, a Német Franchise Szövetség alelnöke, a Bodystreet alapító-tulajdonosa osztja meg a hálózatfejlesztéssel kapcsolatos nemzetközi tapasztalatait.

Frozen Yoghurt hálózat kínálja értékesítésre az elmúlt 4 év alatt felépített franchise hálózatát
dátum 2018-04-13 idő 10:50

A koncepció öt egysége négy jelentős budapesti bevásárlóközpontban, valamint a budaörsi Korzó Auchan Kereskedelmi Központban is jelen van üzleteivel.