Hírek, aktualitások

dátum 2014-06-27 idő 13:59

Bernáth Aurél kiállítás a BÁV Apszistermében

Bernáth Aurél grafikái címmel kiállítás és vásár nyílt júniusban a BÁV Zrt. Apszistermében (1052 Budapest, Bécsi utca 3.). A tárlat augusztus 30-ig hétköznapokon 10-18 óra között, szombatonként 10-14 óra között tekinthető meg. A kiállítást Dr. Révész Emese művészettörténész nyitotta meg.
 
 
 

BÁV - Mesélnek a műkincsek

 
A BÁV „Mesélnek a műkincsek” (MAM) című előadássorozatának legutóbbi eseménye a napokban, június 24-én került megrendezésre, szintén a BÁV központjában. A Mesélnek a Műkincsek előadássorozat helyszíne a főváros V. kerületében található BÁV Aukciósház Apszisterme. A rendezvények keretében minden hónap utolsó kedd délutánján 17 órától, gyűjteményekről, műtárgyakról, kiállításokról tartanak neves szakértők és gyűjtők előadást.
 
 
A 45. MAM rendezvényen Görbe Márk művészettörténész „Egy életmű töredékei - Feszty Árpád titkai” címmel tartott vetítéssel egybekötött előadást.
 
Feszty Árpád a magyar historizáló akadémizmus egyik kiemelkedő mestere volt, akit a kortársak rendkívül nagyra becsültek. Az előadó többek között arra kereste a választ, hogy mi az oka szinte teljes elfeledésének, illetve miért "egyművű" alkotóként - a Feszty-körkép mestereként - tartják ma számon.
 
Feszty Árpád
 
Szó volt legfontosabb alkotásairól, illetőleg azok egy részének tragikus pusztulásáról. Megismerhették az Operaházba készített falképeinek érdekes történetét, és hogy a Párizsi Nagy Áruház Lotz terme seccóinak szereplőihez Feszty mely barátai kölcsönözték arcvonásaikat. A látogatók virtuális kirándulást tettek egy aradi múzeum pincéjébe, hogy megnézzék a művész közel fél évszázada ott tárolt hatalmas méretű Triptichonját.
 
Feszty-körkép
 
„Feltárjuk Feszty néhány olyan titkát, melyek eddig nem voltak ismertek a hallgatóság számára.” - olvasható az esemény beharangozójában.  Így szó esett a festő Jászai Marival való ambivalens kapcsolatáról, a Jókai Mór nevelt lányával kötött házasság részleteiről, a Feszty-szalon estélyeiről és az írófejedelemmel való családi szakítás valódi okairól.
 
Az előadás során egy méltatlanul elfeledett életmű rekonstruálására került sor, miközben bepillantást nyerhettek egy 19. század végi művész munkamódszerébe, gondolkodásmódjába és érzelemvilágába. Rendkívül sokoldalú, temperamentumos és színes egyéniség volt Feszty Árpád, és ez tükröződik alkotásaiban.
 

A BÁV franchise 

 
A BÁV 2005-ben kezdte meg franchise hálózatának kiépítését, biztosítva ezzel a franchise-t előnyben részesítő vállalkozóknak a pénzügyi szolgáltatási szektorban való megjelenés lehetőségét. Hálózatbővítési stratégiájának részeként jelent meg még 2007-ben a Nemzetközi Franchise Kiállítás és BuyBrand Show-n is.
Emellett természetesen folyamatosan várják a további érdeklődőket, akik új üzletbe kezdenének, BÁV fiókot szeretnének nyitni. A BÁV a Magyar Franchise Szövetség tagja.
 
Forrás: bav.hu
Virtuális kiállító: BÁV Aukciósház és Záloghitel Zrt.
Cimkék: trend


vissza a hírekhez


Kiemelt hírek

összes hír
Franchise Börze - Ahol tuti recepteket találhat egy sikeres vállalkozáshoz!
dátum 2018-01-10 idő 13:30

2018. február 1-én újra franchise kiállítást szervez a Magyar Franchise Szövetség.Legolvasottabb hírek

összes hír


Franchise tanácsadás

További hírek

Hatalmas az érdeklődés a 10 év után újra megrendezendő Franchise Börze iránt
dátum 2018-01-17 idő 14:28

A Magyar Franchise Szövetség hiánypótló bemutatkozási lehetőséget nyújtó rendezvénye olyan sikeres, hogy már szinte az összes kiállítói stand foglalt.

Piacvezető robotgép forgalmazásához keres partnereket a Thermomix
dátum 2018-01-17 idő 12:39

A legintelligensebb robotgép immáron Magyarországon is elérhető.

Ezen túl magánszemélyek is hirdethetnek a Duna House honlapján
dátum 2018-01-16 idő 12:20

Március végéig bruttó 1990 forintért árulhat a nagyközönség házat, lakást, ingatlant, 30 napon át a Duna House honlapján.

Plakátaukciót rendez a BÁV január 24-én
dátum 2018-01-15 idő 11:53

Az aukción reklám- és kiállítás plakátok is képviseltetik magukat, a történelmi ereklyék gyűjtői pedig az ötvenes és hatvanas években készült propagandaplakátok közül válogathatnak.

Franchise partnereit keresi a BITE bakery café
dátum 2018-01-11 idő 10:58

Franchise partnereket keres a pereceket, szendvicseket, mascarponés tekercseket és különleges ízesítésű kávékat kínáló BITE bakery café.