Hírek, aktualitások

dátum 2014-06-27 idő 13:59

Bernáth Aurél kiállítás a BÁV Apszistermében

Bernáth Aurél grafikái címmel kiállítás és vásár nyílt júniusban a BÁV Zrt. Apszistermében (1052 Budapest, Bécsi utca 3.). A tárlat augusztus 30-ig hétköznapokon 10-18 óra között, szombatonként 10-14 óra között tekinthető meg. A kiállítást Dr. Révész Emese művészettörténész nyitotta meg.
 
 
 

BÁV - Mesélnek a műkincsek

 
A BÁV „Mesélnek a műkincsek” (MAM) című előadássorozatának legutóbbi eseménye a napokban, június 24-én került megrendezésre, szintén a BÁV központjában. A Mesélnek a Műkincsek előadássorozat helyszíne a főváros V. kerületében található BÁV Aukciósház Apszisterme. A rendezvények keretében minden hónap utolsó kedd délutánján 17 órától, gyűjteményekről, műtárgyakról, kiállításokról tartanak neves szakértők és gyűjtők előadást.
 
 
A 45. MAM rendezvényen Görbe Márk művészettörténész „Egy életmű töredékei - Feszty Árpád titkai” címmel tartott vetítéssel egybekötött előadást.
 
Feszty Árpád a magyar historizáló akadémizmus egyik kiemelkedő mestere volt, akit a kortársak rendkívül nagyra becsültek. Az előadó többek között arra kereste a választ, hogy mi az oka szinte teljes elfeledésének, illetve miért "egyművű" alkotóként - a Feszty-körkép mestereként - tartják ma számon.
 
Feszty Árpád
 
Szó volt legfontosabb alkotásairól, illetőleg azok egy részének tragikus pusztulásáról. Megismerhették az Operaházba készített falképeinek érdekes történetét, és hogy a Párizsi Nagy Áruház Lotz terme seccóinak szereplőihez Feszty mely barátai kölcsönözték arcvonásaikat. A látogatók virtuális kirándulást tettek egy aradi múzeum pincéjébe, hogy megnézzék a művész közel fél évszázada ott tárolt hatalmas méretű Triptichonját.
 
Feszty-körkép
 
„Feltárjuk Feszty néhány olyan titkát, melyek eddig nem voltak ismertek a hallgatóság számára.” - olvasható az esemény beharangozójában.  Így szó esett a festő Jászai Marival való ambivalens kapcsolatáról, a Jókai Mór nevelt lányával kötött házasság részleteiről, a Feszty-szalon estélyeiről és az írófejedelemmel való családi szakítás valódi okairól.
 
Az előadás során egy méltatlanul elfeledett életmű rekonstruálására került sor, miközben bepillantást nyerhettek egy 19. század végi művész munkamódszerébe, gondolkodásmódjába és érzelemvilágába. Rendkívül sokoldalú, temperamentumos és színes egyéniség volt Feszty Árpád, és ez tükröződik alkotásaiban.
 

A BÁV franchise 

 
A BÁV 2005-ben kezdte meg franchise hálózatának kiépítését, biztosítva ezzel a franchise-t előnyben részesítő vállalkozóknak a pénzügyi szolgáltatási szektorban való megjelenés lehetőségét. Hálózatbővítési stratégiájának részeként jelent meg még 2007-ben a Nemzetközi Franchise Kiállítás és BuyBrand Show-n is.
Emellett természetesen folyamatosan várják a további érdeklődőket, akik új üzletbe kezdenének, BÁV fiókot szeretnének nyitni. A BÁV a Magyar Franchise Szövetség tagja.
 
Forrás: bav.hu
Virtuális kiállító: BÁV Aukciósház és Záloghitel Zrt.
Cimkék: trend


vissza a hírekhez


Kiemelt hírek

összes hír
Franchise képzéssorozat indul március 8-án
dátum 2018-02-28 idő 11:48

Mélyítse el tudását a franchise területén, 5 alkalomból álló képzéssorozatunkon.Legolvasottabb hírek

összes hír


Franchise tanácsadás

További hírek

Újabb egyetemvárosban nyílik Starbucks
dátum 2018-03-14 idő 12:08

Szeged után újabb vidéki városban mutatkozik be a világ legismertebb kávézólánca.

Még mindig megéri ingatlanirodát nyitni
dátum 2018-03-07 idő 09:57

Pörög az ingatlanpiac, nem késő beszállni. Ehhez erős anyagi és szakmai támogatást is kaphatsz, ha ingatlanirodát szeretnél nyitni.

Automata üzleteket nyit az Auchan
dátum 2018-03-02 idő 07:35

Konténerekben elhelyezett önkiszolgáló boltokkal próbálkozik az Auchan, aki nemrég sarki üzletek nyitásáról is döntött.

Az ingatlanpiac további fejlődését várja az idei évtől a Duna House
dátum 2018-03-01 idő 13:54

Az ingatlanpiac további fejlődését, akár 20%-kal bővülő lakáspiaci hitelkihelyezést és közel háromszoros profitot vár az idei évtől a Duna House.

Franchise képzéssorozat indul március 8-án
dátum 2018-02-28 idő 11:48

Mélyítse el tudását a franchise területén, 5 alkalomból álló képzéssorozatunkon.