Hírek, aktualitások

dátum 2017-03-02 idő 09:40

Bevezetheti a McDonald’s a házhozszállítást

Sikeresen tesztelte Floridában a McDonald’s a házhozszállítást, a cég most azt tervezi, hogy hamarosan több országban is bevezetik az új szolgáltatást - írja a hvg.hu. 
Az elmúlt öt évben ötszázmillióval kevesebb vendég fogyasztott az aranyíves éttermekben, ezért új piacokat kellett keresniük. Lucy Brady, a McDonald’s stratégiai igazgatója is arról beszélt: ez jelentős üzleti lehetőség, amit még nem használtak ki, pedig akár 100 milliárd dolláros is lehet a globális házhozszállítási piac.
 
A Financial Times úgy tudja, hogy az Uberrel közösen folyt a floridai teszt, de a cég ezt még nem erősítette meg. Annyi biztos, hogy a legnagyobb növekedési lehetőségeket az Egyesült Államok és Kanada mellett Franciaországban, Németországban és Nagy-Britanniában látják: ezekben az országokban a lakosság háromnegyede legfeljebb nyolc kilométeren belül él a legközelebbi McDonald’stól.
 
Néhány éve egyébként még épp azt magyarázta a McDonald’s, hogy miért nincs házhozszállítás náluk. A Meki Lexikonnak nevezett portálon azt írták: frissen elkészített, forró ételeket szeretnének felszolgálni, ezért kizárólag akkor indítanak kiszállítás-szolgáltatást, ha biztosak benne, a kiszállított ételek ugyanolyan kiváló minőségben érkeznek vendégeikhez, mintha azokat az éttermeikben szolgálták volna fel.

Hvg Online
 


vissza a hírekhez


Kiemelt hírek

összes hír
Franchise Börze - Ahol tuti recepteket találhat egy sikeres vállalkozáshoz!
dátum 2018-01-10 idő 13:30

2018. február 1-én újra franchise kiállítást szervez a Magyar Franchise Szövetség.Legolvasottabb hírek

összes hír


Franchise tanácsadás

További hírek

Plakátaukciót rendez a BÁV január 24-én
dátum 2018-01-15 idő 11:53

Az aukción reklám- és kiállítás plakátok is képviseltetik magukat, a történelmi ereklyék gyűjtői pedig az ötvenes és hatvanas években készült propagandaplakátok közül válogathatnak.

Franchise partnereit keresi a BITE bakery café
dátum 2018-01-11 idő 10:58

Franchise partnereket keres a pereceket, szendvicseket, mascarponés tekercseket és különleges ízesítésű kávékat kínáló BITE bakery café.

Franchise Börze - Ahol tuti recepteket találhat egy sikeres vállalkozáshoz!
dátum 2018-01-10 idő 13:30

2018. február 1-én újra franchise kiállítást szervez a Magyar Franchise Szövetség.

Vidéki városokban keres franchise partnereket a High Care
dátum 2018-01-10 idő 09:39

A High-Care Cosmetics mintegy 20 egységével az egyik vezető kozmetikai franchise hálózat hazánkban.

Megmaradnak a világörökségi területeken a diszkont üzletláncok
dátum 2018-01-08 idő 10:43

Az új jogszbályi környezet ellenére megállíthatatlan a növekedés a diszkont hálózatok növekedése. Ügyesen hárítják azokat a szigorításokat, amelyek január elsejétől kitiltják őket a világörökségi területekről.