Hírek, aktualitások

dátum 2016-09-15 idő 10:25

Bezárásra kerülhetnek a CBA Nógrád megyei franchise üzletei

A CBA kitette a franchise-ból északi-északkeleti regionális központját, a Palóc Nagykereskedelmi Kft.-t. A boltokat azonban ígéretük szerint nem hagyják magukra, de nem is üzemeltetik. (hvg.hu összeállítás)
 
"Többfordulós sikertelen egyeztetést követően, kénytelenek voltunk kezdeményezni a Palóc Nagykereskedelmi Kft.-vel kötött franchise szerződésünk felmondását, intézkedni a tag hálózatunkból történő kizárásáról" – kommentálta lapunknak Fodor Attila, a CBA kommunikációs vezetője a hat keleti megyét összefogó regionális központként működő cég körül kialakult helyzetet.
 
"Minderre azért kellett sort kerítenünk, mert az említett
 
partnerünk többszöri jelzésünk ellenére sem tett eleget a szerződéses kötelezettségeinek, a franchise szabályainkat huzamosabb ideje nem tartotta be.
"A Palóc Nagykereskedelmi Kft.-t, köteleztük arra, hogy a hálózatunk által használt arculati elemeket, logókat a szerződésben foglaltaknak megfelelően távolítsa el."
 
A nol.hu úgy értesült Sáling Józseftől, a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezetének (KASZ) elnökétől, hogy a vállalatnál csődközeli a helyzet alakult ki és csütörtökön már ki sem nyitnak a CBA üzletlánchoz tartozó Palóc Nagykereskedelmi Kft. üzletei. Sőt, a lap tudni véli, hogy a mintegy 1200 érintett dolgozó többsége nem kapta meg legutóbbi fizetését. A cégvezetők a nol.hu szerint a bérek elmaradását azzal indokolták, hogy péntekig valamilyen üzleti tervet kell letenniük a cég működését eddig finanszírozott pénzintézet asztalára. Szerintük a bank döntésén múlik hogy hogyan folytatódik a Palóc története.
 
© Túry Gergely
 
Az mindenesetre semmiképpen sem tűnik biztatónak, hogy Fodor szerint a Palóc által üzemeltetett mintegy 80 egység a saját bérleménye vagy tulajdona, így "azok további működésébe beleszólási jogunk nincsen, jövőbeni megvásárlásukra, üzemeltetésükre nincs módunk". Ugyanakkor nem hagyják magukra a Palóc üzletkörét, "a Palóc Nagykereskedelmi Kft.-hez, mint régiós központhoz csatlakozó
 
franchise partnereink további zavartalan ellátásának megszervezéséről gondoskodunk. A beszállítókkal megkötött szerződésekben foglaltaknak megfelelően állunk helyt a franchise partner kintlévőségeire.
A regionális központként működő cég tavaly 18,45 milliárdos forgalom mellett hozott össze 1,97 milliárdos veszteséget. A megelőző két évben pár milliárddal nagyob bevétel mellett lényegesen kisebb – 790,6, illetve 224,6 milliós – mérleg szerint veszteséget "értek el".
 
Fodor leveléből az is kiderül, hogy a gazdálkodást a Palóc Nagykereskedelmi Kft. önállóan folytatta, abba semmilyen szerepet nem játszott a CBA franchise rendszergazdája. "A munkáltatói jogokat is az említett partnerünk gyakorolta. Fontosnak tartjuk, hogy a lehetőségünkhöz képest maximális segítséget nyújtsunk a dolgozóknak, ennek keretében munkalehetőséget kínálunk a hálózat egyéb üzleteiben a számukra."
Virtuális kiállító: Creppy Franchise System Kft.
Cimkék: brand


vissza a hírekhez


Kiemelt hírek

összes hír
A régió szennyesére pályázik a magyar mosoda-hálózat
dátum 2018-04-16 idő 12:23

Az önkiszolgáló mosodák térnyerését jól szemlélteti, hogy a Bubbles, több mint 50 ezer regisztrált felhasználóval rendelkezik.Legolvasottabb hírek

összes hír


Franchise tanácsadás

További hírek

Tizedik alkalommal Superbrands-díjas a SPAR
dátum 2018-04-24 idő 09:20

A szakemberek mellett a vásárlók is újra bizalmat szavaztak a SPAR Magyarországnak, amelyet sorozatban tizedszerre tartottak érdemesnek a márkaértékelési díjra.

Május végén Moszkva válik a franchise-világ fővárosává
dátum 2018-04-18 idő 11:26

2018. május végén három jelentős nemzetközi esemény is megrendezésre kerül az orosz fővárosban. a THE MOSCOW FRANCHISE EXPO 2018, a THE WORLD FRANCHISE FORUM az Orosz Franchise Szövetség szervezése, és itt tartják meg a Franchise Világtanács (WFC) soron következő ülését is.

A régió szennyesére pályázik a magyar mosoda-hálózat
dátum 2018-04-16 idő 12:23

Az önkiszolgáló mosodák térnyerését jól szemlélteti, hogy a Bubbles, több mint 50 ezer regisztrált felhasználóval rendelkezik.

Május 10-én kerül megrendezésre a Magyar Franchise Szövetség tisztújító közgyűlése
dátum 2018-04-13 idő 12:45

A közgyűlésen Matthias H. Lehner, a Német Franchise Szövetség alelnöke, a Bodystreet alapító-tulajdonosa osztja meg a hálózatfejlesztéssel kapcsolatos nemzetközi tapasztalatait.

Frozen Yoghurt hálózat kínálja értékesítésre az elmúlt 4 év alatt felépített franchise hálózatát
dátum 2018-04-13 idő 10:50

A koncepció öt egysége négy jelentős budapesti bevásárlóközpontban, valamint a budaörsi Korzó Auchan Kereskedelmi Központban is jelen van üzleteivel.