Hírek, aktualitások

dátum 2016-09-15 idő 10:25

Bezárásra kerülhetnek a CBA Nógrád megyei franchise üzletei

A CBA kitette a franchise-ból északi-északkeleti regionális központját, a Palóc Nagykereskedelmi Kft.-t. A boltokat azonban ígéretük szerint nem hagyják magukra, de nem is üzemeltetik. (hvg.hu összeállítás)
 
"Többfordulós sikertelen egyeztetést követően, kénytelenek voltunk kezdeményezni a Palóc Nagykereskedelmi Kft.-vel kötött franchise szerződésünk felmondását, intézkedni a tag hálózatunkból történő kizárásáról" – kommentálta lapunknak Fodor Attila, a CBA kommunikációs vezetője a hat keleti megyét összefogó regionális központként működő cég körül kialakult helyzetet.
 
"Minderre azért kellett sort kerítenünk, mert az említett
 
partnerünk többszöri jelzésünk ellenére sem tett eleget a szerződéses kötelezettségeinek, a franchise szabályainkat huzamosabb ideje nem tartotta be.
"A Palóc Nagykereskedelmi Kft.-t, köteleztük arra, hogy a hálózatunk által használt arculati elemeket, logókat a szerződésben foglaltaknak megfelelően távolítsa el."
 
A nol.hu úgy értesült Sáling Józseftől, a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezetének (KASZ) elnökétől, hogy a vállalatnál csődközeli a helyzet alakult ki és csütörtökön már ki sem nyitnak a CBA üzletlánchoz tartozó Palóc Nagykereskedelmi Kft. üzletei. Sőt, a lap tudni véli, hogy a mintegy 1200 érintett dolgozó többsége nem kapta meg legutóbbi fizetését. A cégvezetők a nol.hu szerint a bérek elmaradását azzal indokolták, hogy péntekig valamilyen üzleti tervet kell letenniük a cég működését eddig finanszírozott pénzintézet asztalára. Szerintük a bank döntésén múlik hogy hogyan folytatódik a Palóc története.
 
© Túry Gergely
 
Az mindenesetre semmiképpen sem tűnik biztatónak, hogy Fodor szerint a Palóc által üzemeltetett mintegy 80 egység a saját bérleménye vagy tulajdona, így "azok további működésébe beleszólási jogunk nincsen, jövőbeni megvásárlásukra, üzemeltetésükre nincs módunk". Ugyanakkor nem hagyják magukra a Palóc üzletkörét, "a Palóc Nagykereskedelmi Kft.-hez, mint régiós központhoz csatlakozó
 
franchise partnereink további zavartalan ellátásának megszervezéséről gondoskodunk. A beszállítókkal megkötött szerződésekben foglaltaknak megfelelően állunk helyt a franchise partner kintlévőségeire.
A regionális központként működő cég tavaly 18,45 milliárdos forgalom mellett hozott össze 1,97 milliárdos veszteséget. A megelőző két évben pár milliárddal nagyob bevétel mellett lényegesen kisebb – 790,6, illetve 224,6 milliós – mérleg szerint veszteséget "értek el".
 
Fodor leveléből az is kiderül, hogy a gazdálkodást a Palóc Nagykereskedelmi Kft. önállóan folytatta, abba semmilyen szerepet nem játszott a CBA franchise rendszergazdája. "A munkáltatói jogokat is az említett partnerünk gyakorolta. Fontosnak tartjuk, hogy a lehetőségünkhöz képest maximális segítséget nyújtsunk a dolgozóknak, ennek keretében munkalehetőséget kínálunk a hálózat egyéb üzleteiben a számukra."
Virtuális kiállító: Creppy Franchise System Kft.
Cimkék: brand


vissza a hírekhez


Kiemelt hírek

összes hír
Franchise Börze - Ahol tuti recepteket találhat egy sikeres vállalkozáshoz!
dátum 2018-01-10 idő 13:30

2018. február 1-én újra franchise kiállítást szervez a Magyar Franchise Szövetség.Legolvasottabb hírek

összes hír


Franchise tanácsadás

További hírek

Turán nyitotta meg legújabb egységét a Stilianos Babauszoda.
dátum 2018-01-18 idő 17:17

2018. Január 15-én a Stilianos Babauszoda Franchise 7. egységeként kezdte működését a Stilianos Babauszoda Tura.

A Franchise Börzén kedvezménnyel lesz megvásárolható a Franchise Vállalkozás című könyv
dátum 2018-01-18 idő 16:35

A franchise iránt érdeklődők számára alapvető ismereteket tartalmazó olvasmány 25% kedvezménnyel lesz kapható a kiállítás helyszínén.

Hatalmas az érdeklődés a 10 év után újra megrendezendő Franchise Börze iránt
dátum 2018-01-17 idő 14:28

A Magyar Franchise Szövetség hiánypótló bemutatkozási lehetőséget nyújtó rendezvénye olyan sikeres, hogy már szinte az összes kiállítói stand foglalt.

Piacvezető robotgép forgalmazásához keres partnereket a Thermomix
dátum 2018-01-17 idő 12:39

A legintelligensebb robotgép immáron Magyarországon is elérhető.

Ezen túl magánszemélyek is hirdethetnek a Duna House honlapján
dátum 2018-01-16 idő 12:20

Március végéig bruttó 1990 forintért árulhat a nagyközönség házat, lakást, ingatlant, 30 napon át a Duna House honlapján.