Hírek, aktualitások

dátum 2017-01-30 idő 09:46

Big Mac automatát tesztel a McDonald's

A kólaautomatákhoz hasonló hamburgersütő géppel kísérletezik a McDonald’s - írja a Hvg Online.

A Coca-Colának, a McDonald’snak és a hasonló kaliberű cégeknek megvan az az előnyük, hogy szabadon kísérletezhetnek innovatívnak tűnő megoldásokkal. Nem gond, ha a tesztelés eredménye negatív, a fejlesztésre szánt pénz nem hiányzik égetően a kasszából. Ha viszont beválik az újítást, az később sok mindent megváltoztathat.

Az ízvilágára kényesen ügyelő McDonald’snak valószínűleg dollárban mérve is milliókba került a Big Mac-sütő automat létrehozása. A Bostonban kihelyezett gép fizetés nélkül adja majd a hamburgereket, de valamit azért tenni kell majd értük. Ugyanis ahogy a sütést, úgy a marketinget is önműködőre tervezték. Az Egyesült Államokban háromféle kivitelben (Jr., Big, Grand) kapható Mac-burgert csak azután készíti el a gép, hogy az előtte álló ember a masina képernyőjén belépett a Twitter-fiókjába, és engedélyezte, hogy az automata egy bejegyzésben hírt adjon magáról az illető üzenetfolyamában.
 
 
A helyi McDonald’s üzlet tulajdonosa arra számít, hosszú sorok állnak majd az automata előtt. Vince Spadea a The Boston Globe-nak ugyan azt nyilaktozta, hogy elsődlegesen marketingakcióként tekintenek a “Big Mac ATM”-re, a Notre Dame Egyetem hasonló témában már egy könyvet is jegyző oktatója szerint ez a technológia jóval több egy egyszerű marketinges ötletnél. Timothy Carone úgy véli, a gyorséttermek az automatizálás élharcosai. “Az ilyen dolgok jelen lesznek a jövőben, el kell fogadnunk őket” – mondja a szakember, aki szerint a jelenség egyszerűen elkerülhetetlen.
 
Egyre több iparágban jutnak egyre nagyobb szerephez a robotok, de más-más szegmensekre más-más hatással lesznek. Sőt konkrét munkakörtől is függ, hogy a gépek kit tudnak majd kiváltani.

Forrás: Hvg Onlinevissza a hírekhez


Kiemelt hírek

összes hír
Franchise Börze - Ahol tuti recepteket találhat egy sikeres vállalkozáshoz!
dátum 2018-01-10 idő 13:30

2018. február 1-én újra franchise kiállítást szervez a Magyar Franchise Szövetség.Legolvasottabb hírek

összes hír


Franchise tanácsadás

További hírek

Turán nyitotta meg legújabb egységét a Stilianos Babauszoda.
dátum 2018-01-18 idő 17:17

2018. Január 15-én a Stilianos Babauszoda Franchise 7. egységeként kezdte működését a Stilianos Babauszoda Tura.

A Franchise Börzén kedvezménnyel lesz megvásárolható a Franchise Vállalkozás című könyv
dátum 2018-01-18 idő 16:35

A franchise iránt érdeklődők számára alapvető ismereteket tartalmazó olvasmány 25% kedvezménnyel lesz kapható a kiállítás helyszínén.

Hatalmas az érdeklődés a 10 év után újra megrendezendő Franchise Börze iránt
dátum 2018-01-17 idő 14:28

A Magyar Franchise Szövetség hiánypótló bemutatkozási lehetőséget nyújtó rendezvénye olyan sikeres, hogy már szinte az összes kiállítói stand foglalt.

Piacvezető robotgép forgalmazásához keres partnereket a Thermomix
dátum 2018-01-17 idő 12:39

A legintelligensebb robotgép immáron Magyarországon is elérhető.

Ezen túl magánszemélyek is hirdethetnek a Duna House honlapján
dátum 2018-01-16 idő 12:20

Március végéig bruttó 1990 forintért árulhat a nagyközönség házat, lakást, ingatlant, 30 napon át a Duna House honlapján.