Hírek, aktualitások

dátum 2017-01-30 idő 09:46

Big Mac automatát tesztel a McDonald's

A kólaautomatákhoz hasonló hamburgersütő géppel kísérletezik a McDonald’s - írja a Hvg Online.

A Coca-Colának, a McDonald’snak és a hasonló kaliberű cégeknek megvan az az előnyük, hogy szabadon kísérletezhetnek innovatívnak tűnő megoldásokkal. Nem gond, ha a tesztelés eredménye negatív, a fejlesztésre szánt pénz nem hiányzik égetően a kasszából. Ha viszont beválik az újítást, az később sok mindent megváltoztathat.

Az ízvilágára kényesen ügyelő McDonald’snak valószínűleg dollárban mérve is milliókba került a Big Mac-sütő automat létrehozása. A Bostonban kihelyezett gép fizetés nélkül adja majd a hamburgereket, de valamit azért tenni kell majd értük. Ugyanis ahogy a sütést, úgy a marketinget is önműködőre tervezték. Az Egyesült Államokban háromféle kivitelben (Jr., Big, Grand) kapható Mac-burgert csak azután készíti el a gép, hogy az előtte álló ember a masina képernyőjén belépett a Twitter-fiókjába, és engedélyezte, hogy az automata egy bejegyzésben hírt adjon magáról az illető üzenetfolyamában.
 
 
A helyi McDonald’s üzlet tulajdonosa arra számít, hosszú sorok állnak majd az automata előtt. Vince Spadea a The Boston Globe-nak ugyan azt nyilaktozta, hogy elsődlegesen marketingakcióként tekintenek a “Big Mac ATM”-re, a Notre Dame Egyetem hasonló témában már egy könyvet is jegyző oktatója szerint ez a technológia jóval több egy egyszerű marketinges ötletnél. Timothy Carone úgy véli, a gyorséttermek az automatizálás élharcosai. “Az ilyen dolgok jelen lesznek a jövőben, el kell fogadnunk őket” – mondja a szakember, aki szerint a jelenség egyszerűen elkerülhetetlen.
 
Egyre több iparágban jutnak egyre nagyobb szerephez a robotok, de más-más szegmensekre más-más hatással lesznek. Sőt konkrét munkakörtől is függ, hogy a gépek kit tudnak majd kiváltani.

Forrás: Hvg Onlinevissza a hírekhez


Kiemelt hírek

összes hír
A régió szennyesére pályázik a magyar mosoda-hálózat
dátum 2018-04-16 idő 12:23

Az önkiszolgáló mosodák térnyerését jól szemlélteti, hogy a Bubbles, több mint 50 ezer regisztrált felhasználóval rendelkezik.Legolvasottabb hírek

összes hír


Franchise tanácsadás

További hírek

80 évre tervez a Burger King Magyarországon
dátum 2018-04-26 idő 09:24

41 éttermével a magyarországi gyorsétterem-piac meghatározó szereplője a Burger King.

Tizedik alkalommal Superbrands-díjas a SPAR
dátum 2018-04-24 idő 09:20

A szakemberek mellett a vásárlók is újra bizalmat szavaztak a SPAR Magyarországnak, amelyet sorozatban tizedszerre tartottak érdemesnek a márkaértékelési díjra.

Május végén Moszkva válik a franchise-világ fővárosává
dátum 2018-04-18 idő 11:26

2018. május végén három jelentős nemzetközi esemény is megrendezésre kerül az orosz fővárosban. a THE MOSCOW FRANCHISE EXPO 2018, a THE WORLD FRANCHISE FORUM az Orosz Franchise Szövetség szervezése, és itt tartják meg a Franchise Világtanács (WFC) soron következő ülését is.

A régió szennyesére pályázik a magyar mosoda-hálózat
dátum 2018-04-16 idő 12:23

Az önkiszolgáló mosodák térnyerését jól szemlélteti, hogy a Bubbles, több mint 50 ezer regisztrált felhasználóval rendelkezik.

Május 10-én kerül megrendezésre a Magyar Franchise Szövetség tisztújító közgyűlése
dátum 2018-04-13 idő 12:45

A közgyűlésen Matthias H. Lehner, a Német Franchise Szövetség alelnöke, a Bodystreet alapító-tulajdonosa osztja meg a hálózatfejlesztéssel kapcsolatos nemzetközi tapasztalatait.