Hírek, aktualitások

dátum 2014-12-23 idő 09:23

Borválasztó tippek a karácsonyi menühöz

Hamarosan itt Karácsony. A rohanó mindennapok után jól esik kicsit lazítani, pótolni az elmulasztott beszélgetéseket. A társalgás legfőbb színhelye vitathatatlanul a családi asztal, ahol az ünnepi fogások egy-egy jól választott borért epekednek, hogy az étel és a bor nászra keljen a szánkban az ízlelőbimbóink nagy örömére. (Borháló Blog)
 
A legtöbb karácsonyi menü elmaradhatatlan kelléke a halászlé. Érthető, hogy ragaszkodunk hozzá, hiszen valóságos gasztronómiai robbanás, ízélmény minden kanál ebből az ezerféleképpen elkészíthető egyszerű ételből. Pikáns ízvilága miatt száraz, fűszeres borok passzolnak hozzá. A kellemesen fűszeres, magas savtartalmú kadarka talán a legtökéletesebb választás mellé, hiszen ez a Délvidékről származó borfajta nagyszerűen kiemeli a halászlé paprikás alapkarakterét. A legjobban egy szekszárdi kadarkával járunk.
 
 
A rántott hal szintén hagyományos fogásnak számít. A zsírosabb és közömbösebb ponty- vagy a szárazabb, karakteresebb harcsa-, csuka-, süllő-, amurszeletek mellé könnyű, száraz fehérbor illik. Ha egy sauvignon blanc-t választunk tökéletes harmóniát alkot italunk a fogással. Lazachoz vagy pisztránghoz adható akár félédes vagy édes fehér bor is.  
 
Töltött káposzta nélkül nem is igazi a Szenteste.  Valóságos műalkotás, hiszen a savanyított káposztalevélből, darált húsból, rizsből, variációtól függően pirospaprikás vagy csomboros alapfűszerezéssel páratlan étel készül. Emellé a tartalmas, zsíros, nehéz fogás mellé célszerű valami emésztést segítő, élénk, fűszeres fehéret választani, egy chardonnay minden tekintetben méltó partner lehet.
 
 
Az angolszász hagyományokat követve egyre gyakrabban kerül a magyar családok ünnepi asztalára a sült pulyka, amely önmagában kevéssé karakteres húsfajta. A fogás ízvilágát leginkább a fűszerezés mértéke és az esetleges töltelék (gesztenyés, gombás, májas) határozza meg. Száraz vagy félszáraz fehérborok tökéletesen illenek hozzá, egy olaszrizlingben biztosan nem fogunk csalódni.
 
A hungarikumnak számító bejgli a karácsonyi ebéd vagy vacsora méltó befejezése. A mákos vagy diós töltelék és a benne megbúvó mazsolaszemek élményét tökéletessé tehetjük édes desszert borokkal. Pazar kísérő lehet egy késői szüretelésű hárslevelű, vagy egy aszúbor a tokaji borvidékről.
 
A Borháló országszerte már több, mint 45 üzletében kínál minőségi magyar folyóborokat a történelmi borvidékekről. Szakértő eladóik a karácsonyi menü mellé illő borok kiválasztásában is segítenek, hiszen hitvallásuk, hogy a megfelelő bor választása nem a pénztárca vastagságán múlik.
 
Forrás: Borháló Blog
Virtuális kiállító: Borháló Kft.


vissza a hírekhez


Kiemelt hírek

összes hír
Franchise Börze - Ahol tuti recepteket találhat egy sikeres vállalkozáshoz!
dátum 2018-01-10 idő 13:30

2018. február 1-én újra franchise kiállítást szervez a Magyar Franchise Szövetség.



Legolvasottabb hírek

összes hír


Franchise tanácsadás

További hírek

Turán nyitotta meg legújabb egységét a Stilianos Babauszoda.
dátum 2018-01-18 idő 17:17

2018. Január 15-én a Stilianos Babauszoda Franchise 7. egységeként kezdte működését a Stilianos Babauszoda Tura.

A Franchise Börzén kedvezménnyel lesz megvásárolható a Franchise Vállalkozás című könyv
dátum 2018-01-18 idő 16:35

A franchise iránt érdeklődők számára alapvető ismereteket tartalmazó olvasmány 25% kedvezménnyel lesz kapható a kiállítás helyszínén.

Hatalmas az érdeklődés a 10 év után újra megrendezendő Franchise Börze iránt
dátum 2018-01-17 idő 14:28

A Magyar Franchise Szövetség hiánypótló bemutatkozási lehetőséget nyújtó rendezvénye olyan sikeres, hogy már szinte az összes kiállítói stand foglalt.

Piacvezető robotgép forgalmazásához keres partnereket a Thermomix
dátum 2018-01-17 idő 12:39

A legintelligensebb robotgép immáron Magyarországon is elérhető.

Ezen túl magánszemélyek is hirdethetnek a Duna House honlapján
dátum 2018-01-16 idő 12:20

Március végéig bruttó 1990 forintért árulhat a nagyközönség házat, lakást, ingatlant, 30 napon át a Duna House honlapján.