Hírek, aktualitások

dátum 2014-12-23 idő 09:23

Borválasztó tippek a karácsonyi menühöz

Hamarosan itt Karácsony. A rohanó mindennapok után jól esik kicsit lazítani, pótolni az elmulasztott beszélgetéseket. A társalgás legfőbb színhelye vitathatatlanul a családi asztal, ahol az ünnepi fogások egy-egy jól választott borért epekednek, hogy az étel és a bor nászra keljen a szánkban az ízlelőbimbóink nagy örömére. (Borháló Blog)
 
A legtöbb karácsonyi menü elmaradhatatlan kelléke a halászlé. Érthető, hogy ragaszkodunk hozzá, hiszen valóságos gasztronómiai robbanás, ízélmény minden kanál ebből az ezerféleképpen elkészíthető egyszerű ételből. Pikáns ízvilága miatt száraz, fűszeres borok passzolnak hozzá. A kellemesen fűszeres, magas savtartalmú kadarka talán a legtökéletesebb választás mellé, hiszen ez a Délvidékről származó borfajta nagyszerűen kiemeli a halászlé paprikás alapkarakterét. A legjobban egy szekszárdi kadarkával járunk.
 
 
A rántott hal szintén hagyományos fogásnak számít. A zsírosabb és közömbösebb ponty- vagy a szárazabb, karakteresebb harcsa-, csuka-, süllő-, amurszeletek mellé könnyű, száraz fehérbor illik. Ha egy sauvignon blanc-t választunk tökéletes harmóniát alkot italunk a fogással. Lazachoz vagy pisztránghoz adható akár félédes vagy édes fehér bor is.  
 
Töltött káposzta nélkül nem is igazi a Szenteste.  Valóságos műalkotás, hiszen a savanyított káposztalevélből, darált húsból, rizsből, variációtól függően pirospaprikás vagy csomboros alapfűszerezéssel páratlan étel készül. Emellé a tartalmas, zsíros, nehéz fogás mellé célszerű valami emésztést segítő, élénk, fűszeres fehéret választani, egy chardonnay minden tekintetben méltó partner lehet.
 
 
Az angolszász hagyományokat követve egyre gyakrabban kerül a magyar családok ünnepi asztalára a sült pulyka, amely önmagában kevéssé karakteres húsfajta. A fogás ízvilágát leginkább a fűszerezés mértéke és az esetleges töltelék (gesztenyés, gombás, májas) határozza meg. Száraz vagy félszáraz fehérborok tökéletesen illenek hozzá, egy olaszrizlingben biztosan nem fogunk csalódni.
 
A hungarikumnak számító bejgli a karácsonyi ebéd vagy vacsora méltó befejezése. A mákos vagy diós töltelék és a benne megbúvó mazsolaszemek élményét tökéletessé tehetjük édes desszert borokkal. Pazar kísérő lehet egy késői szüretelésű hárslevelű, vagy egy aszúbor a tokaji borvidékről.
 
A Borháló országszerte már több, mint 45 üzletében kínál minőségi magyar folyóborokat a történelmi borvidékekről. Szakértő eladóik a karácsonyi menü mellé illő borok kiválasztásában is segítenek, hiszen hitvallásuk, hogy a megfelelő bor választása nem a pénztárca vastagságán múlik.
 
Forrás: Borháló Blog
Virtuális kiállító: Borháló Kft.


vissza a hírekhez


Kiemelt hírek

összes hír
A régió szennyesére pályázik a magyar mosoda-hálózat
dátum 2018-04-16 idő 12:23

Az önkiszolgáló mosodák térnyerését jól szemlélteti, hogy a Bubbles, több mint 50 ezer regisztrált felhasználóval rendelkezik.Legolvasottabb hírek

összes hír


Franchise tanácsadás

További hírek

Május végén Moszkva válik a franchise-világ fővárosává
dátum 2018-04-18 idő 11:26

2018. május végén három jelentős nemzetközi esemény is megrendezésre kerül az orosz fővárosban. a THE MOSCOW FRANCHISE EXPO 2018, a THE WORLD FRANCHISE FORUM az Orosz Franchise Szövetség szervezése, és itt tartják meg a Franchise Világtanács (WFC) soron következő ülését is.

A régió szennyesére pályázik a magyar mosoda-hálózat
dátum 2018-04-16 idő 12:23

Az önkiszolgáló mosodák térnyerését jól szemlélteti, hogy a Bubbles, több mint 50 ezer regisztrált felhasználóval rendelkezik.

Május 10-én kerül megrendezésre a Magyar Franchise Szövetség tisztújító közgyűlése
dátum 2018-04-13 idő 12:45

A közgyűlésen Matthias H. Lehner, a Német Franchise Szövetség alelnöke, a Bodystreet alapító-tulajdonosa osztja meg a hálózatfejlesztéssel kapcsolatos nemzetközi tapasztalatait.

Frozen Yoghurt hálózat kínálja értékesítésre az elmúlt 4 év alatt felépített franchise hálózatát
dátum 2018-04-13 idő 10:50

A koncepció öt egysége négy jelentős budapesti bevásárlóközpontban, valamint a budaörsi Korzó Auchan Kereskedelmi Központban is jelen van üzleteivel.

Folytatja az expanziót a SPAR
dátum 2018-04-12 idő 17:11

Idén tavasszal Kecskeméten és Budapesten nyitott egy-egy új áruházat a SPAR Magyarország. A vállalat további öt szupermarketjét pedig kívül-belül megújította, hogy még inkább kiszolgálja a megváltozott fogyasztói igényeket. A modernizációs programjára 2018-ban eddig több mint 2,1 milliárd forintot fordított a SPAR.