Hírek, aktualitások

dátum 2014-11-03 idő 10:28

Budapesten is végig lehet enni a világot (Index - Életmód)

Budapest mára már szerencsére kiszabadult az ipari hulladékból készülő giroszok és gyanús falafelek fogságából, és 2014-ben már lehet tisztességes, nemzetközi konyhával találkozni olcsón vagy legalábbis elfogadható áron. A fővárosban nemrég nyitott helyek közül kiválasztottunk párat, amik mind különböző ország konyháit követik, és bátran ajánljuk őket. (Index.hu összeállítás)
 

Babuska - Katona József utca

 
Ellentétben a legrémesebbtől a legklasszabbig megtalálható kínaiktól, vagy az egyre másra nyíló vietnamiktól, orosz étteremből nincs túl sok Budapesten. Ami van, azzal meg az a baj, hogy többnyire annyira drágák, hogy szinte csak Angelina Jolie és Brad Pitt engedheti meg magának, hogy gondolkodás nélkül beüljön. (Ezt meg is tették, amikor Jolie itt forgatott, jártak az Arany Kaviárban.) A pár hónapja nyílt újlipótvárosi Babuska tulajdonosa tehát jól ráérzett a piaci résre: orosz étteremből kevés van, gyors, megfizethető orosz étteremből pedig még annál is kevesebb.
 
 
Ez lett tehát a Babuska, egy kis, önkiszolgáló orosz ételbár, ahol nincs túl sok étel, de azt legalább azonnal megkapjuk, és finom is. Van kétféle leves, a két nagy klasszikus, borscs és szoljanka (mindkettő 790 forintért), többféle saláta (például hering és cékla 550, illetve 310 forintért), nyolcféle főétel és háromféle desszert.
 
A kiszolgálás annak ellenére nagyon kedves volt, hogy amikor ott jártunk, zsúfolásig tele volt az üzlet, és néhány kedves vendégnek a sorbanállás komoly kihívást jelentett. Az viszont jelentősen megkönnyítené az ügymenetet, ha az is ki lenne írva, hogy mi micsoda, mert nem biztos, hogy mindenki vágja fejből, hogy mi van a szoljankában, mi a pirozski vagy a blincsiki. Nem is vágták, kérdezgettek, ettől meg lassabban haladtunk.
 
 
A Babuskában két ember alig négyezer forintból jól tud lakni (üdítőkkel együtt), igaz, hogy ehhez papírtányér és műanyagvilla jár. Mindkét leves zseniális, laktató, házias, egyértelműen ez a hely erőssége. Nem voltak rosszak a kapros húsgombócok sem, ahogy a blincsiki kaviár sem, ami sós palacsinta kaviárral töltve. A rakott harcsába szintén nem lehet belekötni, bár minden lehetett volna egy kicsit melegebb, de ezt tudjuk be a zsúfoltság miatti sietségnek.
 
Forrás: index.hu
Szerzők: Klág Dávid, Matalin Dóra
Virtuális kiállító: Babuska Food


vissza a hírekhez


Kiemelt hírek

összes hír
A régió szennyesére pályázik a magyar mosoda-hálózat
dátum 2018-04-16 idő 12:23

Az önkiszolgáló mosodák térnyerését jól szemlélteti, hogy a Bubbles, több mint 50 ezer regisztrált felhasználóval rendelkezik.Legolvasottabb hírek

összes hír


Franchise tanácsadás

További hírek

Tizedik alkalommal Superbrands-díjas a SPAR
dátum 2018-04-24 idő 09:20

A szakemberek mellett a vásárlók is újra bizalmat szavaztak a SPAR Magyarországnak, amelyet sorozatban tizedszerre tartottak érdemesnek a márkaértékelési díjra.

Május végén Moszkva válik a franchise-világ fővárosává
dátum 2018-04-18 idő 11:26

2018. május végén három jelentős nemzetközi esemény is megrendezésre kerül az orosz fővárosban. a THE MOSCOW FRANCHISE EXPO 2018, a THE WORLD FRANCHISE FORUM az Orosz Franchise Szövetség szervezése, és itt tartják meg a Franchise Világtanács (WFC) soron következő ülését is.

A régió szennyesére pályázik a magyar mosoda-hálózat
dátum 2018-04-16 idő 12:23

Az önkiszolgáló mosodák térnyerését jól szemlélteti, hogy a Bubbles, több mint 50 ezer regisztrált felhasználóval rendelkezik.

Május 10-én kerül megrendezésre a Magyar Franchise Szövetség tisztújító közgyűlése
dátum 2018-04-13 idő 12:45

A közgyűlésen Matthias H. Lehner, a Német Franchise Szövetség alelnöke, a Bodystreet alapító-tulajdonosa osztja meg a hálózatfejlesztéssel kapcsolatos nemzetközi tapasztalatait.

Frozen Yoghurt hálózat kínálja értékesítésre az elmúlt 4 év alatt felépített franchise hálózatát
dátum 2018-04-13 idő 10:50

A koncepció öt egysége négy jelentős budapesti bevásárlóközpontban, valamint a budaörsi Korzó Auchan Kereskedelmi Központban is jelen van üzleteivel.