Hírek, aktualitások

dátum 2017-06-22 idő 16:12

A Buffalo Wild Wings 83 étterme kerül franchise partnerekhez

A vállalat hétfői bejelentése szerint 83 egységtől készül megválni az étteremlánc, melyeket franchise átvevők számára kíván értékesíteni. Így hivatalosan is elindul a már január óta tervben lévő értékesítési akció, melyet a cégben felszólaló részvényes, az igazgatósági tanács új tagja, Mick McGuire nyomására indított el a vállalat.

A refranchising folyamat keretében, a vezetők által kiválasztott éttermek potenciális és már meglévő franchise átvevőkhöz kerülnének így csökkentve a cég tulajdonában álló egységek számát és a fenntartási költségeket. Mick McGuire befektető 2016 tavaszán vásárolt részvényeket az étteremláncban azzal a céllal, hogy az ingatlan eladásokon keresztül növelje a vállalat részvényesi értékét.

A Buffalo Wild Wings 1,250 éttermének nagyjából fele áll vállalati tulajdonban, míg a másik fele franchise átvevők alatt üzemel. McGuire proxy harcot indított, hogy több helyhez jusson a cég igazgatótanácsában és a hónap elején tartott igazgatósági ülésen 3 helyet meg is szerzett.

A cégvezető, Sally Smith június 2-án jelentette be visszavonulását, melynek hatására a Buffalo Wild Wings részvényei 13 százalékkal csökkentek az igazgatósági ülést követően és hétfőn 137.6 dolláron zártak, egy közel 52 hetes mélyponton.

A hétfői bejelentésben a Buffalo Wild Wings kitért az eladni kívánt 83 étterem elhelyezkedésére is, az egységek főleg Kanadában, Pennsylvania keleti részében, az Egyesült Államok észak-keleti részein, Texas déli részén és Washington D.C.-ben találhatók. A vállalat nem részletezte ugyanakkor McGuire megjelenését az igazgatósági tanácsban vagy, hogy milyen szerepet játszott a változásokban.

Az igazgatósági tanács üléseiért folytatott proxy harc közben McGuire azzal érvelt, hogy a vállalatnak csökkentenie kellene a cégtulajdonban álló éttermek számát. Számításai szerint a részvények értéke a változások hatására több, mint kétszeresére nőne a következő 3-4 évben, mialatt az eladások lezajlanak. A Buffalo Wild Wings vezetői ugyanakkor azzal érveltek, hogy az előrejelzése túlságosan optimista és a cégtulajdonú éttermek gyors eladása valószínűleg nem hozna megfelelő profitot.

Az amerikai gyorséttermek többségét franchise átvevők működtetik. Ugyanakkor a legtöbb Buffalo Wild Wings tulajdonos éttermeinek nagyjából kétharmada saját tulajdonban áll, míg csupán egyharmada kerül franchise-átvevőkhöz. A gyorséttermi szektorban kizárólag a DineEquity vállalat Applebee étteremlánca váltott franchise tulajdonlású éttermekre hasonlóan rövid idő alatt, mint most a Buffalo Wild Wings. A váltás komoly működési problémákat okozott, a cég részvényei pedig közel felére zuhantak November óta a váltás következtében.

Szakértők szerint a gyorséttermek működését nehezebb rendszeresíteni és a franchise tulajdonosok ellenőrzésének hiánya gyakran megnehezítheti a vállalatok számára az új termékek vagy projektek megvalósítását.vissza a hírekhez


Kiemelt hírek

összes hír
Franchise Börze - Ahol tuti recepteket találhat egy sikeres vállalkozáshoz!
dátum 2018-01-10 idő 13:30

2018. február 1-én újra franchise kiállítást szervez a Magyar Franchise Szövetség.Legolvasottabb hírek

összes hír


Franchise tanácsadás

További hírek

Turán nyitotta meg legújabb egységét a Stilianos Babauszoda.
dátum 2018-01-18 idő 17:17

2018. Január 15-én a Stilianos Babauszoda Franchise 7. egységeként kezdte működését a Stilianos Babauszoda Tura.

A Franchise Börzén kedvezménnyel lesz megvásárolható a Franchise Vállalkozás című könyv
dátum 2018-01-18 idő 16:35

A franchise iránt érdeklődők számára alapvető ismereteket tartalmazó olvasmány 25% kedvezménnyel lesz kapható a kiállítás helyszínén.

Hatalmas az érdeklődés a 10 év után újra megrendezendő Franchise Börze iránt
dátum 2018-01-17 idő 14:28

A Magyar Franchise Szövetség hiánypótló bemutatkozási lehetőséget nyújtó rendezvénye olyan sikeres, hogy már szinte az összes kiállítói stand foglalt.

Piacvezető robotgép forgalmazásához keres partnereket a Thermomix
dátum 2018-01-17 idő 12:39

A legintelligensebb robotgép immáron Magyarországon is elérhető.

Ezen túl magánszemélyek is hirdethetnek a Duna House honlapján
dátum 2018-01-16 idő 12:20

Március végéig bruttó 1990 forintért árulhat a nagyközönség házat, lakást, ingatlant, 30 napon át a Duna House honlapján.