Hírek, aktualitások

dátum 2016-07-21 idő 09:20

Creppy-story Miskolctól Amerikáig

Amerikai hírességekkel is találkozott az a miskolci lány, aki Magyarországot képviselte az USA új nemzetközi programjában. A Young Transatlantic Innovation Leaders Initiative (YTILI), azaz a Fiatal Transzatlanti Innovatív Vezetők és Vállalkozók Csúcstalálkozója Barack Obama és az USA kormányzatának kezdeményezésére jött létre ebben az évben először, hogy közös munkára, kapcsolatépítésre buzdítsa a különböző kultúrákban élő vállalkozókat a hosszú távú együttműködés reményében. 
 
 
Magyarországot Oszlánczi Réka, a Creppy PalacsintaHáz tulajdonosa képviselte a találkozón, aki tíz éve sikeres vállalkozást üzemeltet Miskolcon és innovatív étterem-hálózat építésébe kezd.  A tradicionális magyar- és nemzetközi ízeket és ételeket favorizálja az étteremvezető, ám mindezt palacsinta-tésztába burkolva.  A palacsintázó kínálatára más városokban is felfigyeltek a fogyasztók és a vállalkozók. Ezért franchise rendszerré bővítené kezdeményezését a Creppy.
 
 
Ennek az ötletnek megvalósításához kapott támogatást a fiatal vállalkozó a találkozón, melyet június 1-25 között tartott az Amerikai Egyesült Államok Kormányzata 47 európai vállalkozó jelenlétével 42 különböző országból. A  résztvevők előválogatását az adott európai országok amerikai nagykövetségei végezték, és a pályázatokat a kormányzat bírálta el.
 
 
A Fehér Ház vendégeként Oszlánczi Réka három USA államban - Washingtonban, Chicagoban és San Franciscoban töltött három hetet és ismerkedett az amerikai vállalkozási kultúrával. A program végén részt vett a Szilícium-völgyben megrendezett vállalkozói és befektetői csúcstalálkozón. 
 
 
Washington a kommunikáció bázisa

A program Washingtonban kezdődött, ahol  Victoria Nuland, az európai és amerikai kapcsolatokért felelős államtitkár látta vendégül a vállalkozói csoportot, melynek tagjai együtt ebédelhettek például Jonathan Karllal, az egyik legbefolyásosabb televízió, az ABC tudósítójával. A Google washingtoni főhadiszállásán az exclusív  állófogadást számos inspiráló előadás előzte meg. Az online kommunikációban rejlő lehetőségekről például az internet egyik alapítójaként számon tartott Vint Cerf beszélt. A hivatalos programokat városnézés, kulturális kínálat és gasztrokalandok színesítették.
 
Chicago, a franchise fellegvára

Negyvenhét európai vállalkozó nyolc különböző amerikai államban töltött két-két hetet.  Gondosan válogatott mentorok és munkahelyek segítették a résztvevőket az információgyűjtésben és a tájékozódásban szakterületek szerint. Oszlánczi Réka a franchise fellegvárában, Chicagoban kapott helyet a Rosati’s Pizza Étteremlánc főhadiszállásán. A cég több mint százötven étteremmel rendelkezik az USA területén és az idén további huszonegy étterem megnyitásán dolgoznak.  A Nemzetközi Franchise Szövetség (IFA) az egyik legdinamikusabban fejlődő franchise rendszerként tartja számon a céget, amely tizenöt fős stábot működtet, csakhogy kifogástalanul támogassa partnereit a vállalkozásfejlesztésben.
 
 
California, a csúcstalálkozó helye

A program San Franciscoban, Californiában zárult, ahol az Európát képviselő vállalkozói csoport a Global Entrepreneurship Summit (GES2016) - Vállalkozói Világcsúcs - rendezvényén vett részt. A csúcstalálkozónak idén a Szilícium- völgyben, a Stanford Egyetem adott otthont. Ez Barack Obama elnök kezdeményezése, mely nagy figyelmet kap, hiszen a befektetők ezen a rendezvényen találkoznak, innovatív ötleteket cserélnek, és üzleteket kötnek nemzetközi színtéren is. 
 
 
Itt mutathatta be Oszlánczi Réka a magyar vállalkozási és gasztronómiai kultúrát és Magyarország dinamikus gazdasági fellendüléséről, fiatalos innovatív gondolkodásmódját A Creppy tulajdonosa a tanácskozáson Barack Obama és számos más jelentős politikai és gazdasági szakember, valamint hétszáz,  a világ minden pontjáról ideérkező vállalkozó és több mint háromszáz befektető társaságában volt jelen. A résztvevők között olyan hírességeket is számon tartanak, mint John Kerry politikus, Richard Stengel hírszerkesztő, Mark Zuckerberg a facebook megálmodója vagy Sundar Pichai a Google vezérigazgatója, Reid Hoffman, Travis Kalanick, Brian Chesky újítók, gigavállalkozók és sokan mások. 
 
BluePixel Kommunikációs és Produkciós Iroda


vissza a hírekhez


Kiemelt hírek

összes hír
A régió szennyesére pályázik a magyar mosoda-hálózat
dátum 2018-04-16 idő 12:23

Az önkiszolgáló mosodák térnyerését jól szemlélteti, hogy a Bubbles, több mint 50 ezer regisztrált felhasználóval rendelkezik.Legolvasottabb hírek

összes hír


Franchise tanácsadás

További hírek

Május végén Moszkva válik a franchise-világ fővárosává
dátum 2018-04-18 idő 11:26

2018. május végén három jelentős nemzetközi esemény is megrendezésre kerül az orosz fővárosban. a THE MOSCOW FRANCHISE EXPO 2018, a THE WORLD FRANCHISE FORUM az Orosz Franchise Szövetség szervezése, és itt tartják meg a Franchise Világtanács (WFC) soron következő ülését is.

A régió szennyesére pályázik a magyar mosoda-hálózat
dátum 2018-04-16 idő 12:23

Az önkiszolgáló mosodák térnyerését jól szemlélteti, hogy a Bubbles, több mint 50 ezer regisztrált felhasználóval rendelkezik.

Május 10-én kerül megrendezésre a Magyar Franchise Szövetség tisztújító közgyűlése
dátum 2018-04-13 idő 12:45

A közgyűlésen Matthias H. Lehner, a Német Franchise Szövetség alelnöke, a Bodystreet alapító-tulajdonosa osztja meg a hálózatfejlesztéssel kapcsolatos nemzetközi tapasztalatait.

Frozen Yoghurt hálózat kínálja értékesítésre az elmúlt 4 év alatt felépített franchise hálózatát
dátum 2018-04-13 idő 10:50

A koncepció öt egysége négy jelentős budapesti bevásárlóközpontban, valamint a budaörsi Korzó Auchan Kereskedelmi Központban is jelen van üzleteivel.

Folytatja az expanziót a SPAR
dátum 2018-04-12 idő 17:11

Idén tavasszal Kecskeméten és Budapesten nyitott egy-egy új áruházat a SPAR Magyarország. A vállalat további öt szupermarketjét pedig kívül-belül megújította, hogy még inkább kiszolgálja a megváltozott fogyasztói igényeket. A modernizációs programjára 2018-ban eddig több mint 2,1 milliárd forintot fordított a SPAR.