Hírek, aktualitások

dátum 2014-07-31 idő 09:36

Csatlakozik a Coop a tej terméktanácshoz

A Coop a lépéstől a termelőkkel és feldolgozókkal való együttműködés további erősödését várja - adta hírül a társaság szerdai tájékoztatóásában.
 
Közleményük szerint a Coop - tagságával összhangban - folytatja, illetve tovább erősíti a korábbiakban is működő gyakorlatát, és amikor csak lehet, Magyarországon előállított termékeket kínál a vásárlóknak. A csatlakozástól a teljes egészében magyar tulajdoni háttérrel rendelkező kereskedelmi hálózat azt várja, hogy a hazai tejtermékek a korábbiaknál is nagyobb arányban jutnak el a fogyasztókhoz.
 
Ehhez azonban szükséges, hogy a tejfeldolgozók versenyképes árú termékeket megfelelő mennyiségben nyújtsanak esetleges hiányok esetén is - hangsúlyozta közleményében a társaság. Az üzletlánc kiemelte, hogy több évtizedes működése során a Coop mindig is a hazai termelők és feldolgozók biztos, korrekt partnere volt, és a jövőben is a hazai áruk egyik legfontosabb értékesítője kíván maradni.
 
Hozzátették ugyanakkor azt is, hogy a Coop alapfeladata vásárlóinak kiszolgálása megfelelő mennyiségű, minőségű és versenyképes árú termékekkel. A termelés, a feldolgozás és a kereskedelem hosszú távú összhangjához a kereskedelemnek értenie kell a termelés ciklikusságát, a termelőknek és a feldolgozóknak pedig el kell fogadniuk a kereskedelem sajátosságait, és alkalmazkodniuk kell a vásárlói igényekhez - fogalmaz a társaság. A Coop egyúttal rámutatott: üzleteiben a hazai tej és tejtermék aránya eddig is meghaladta a nyolcvan százalékot, az importra pedig csak kiegészítő beszerzési forrásként támaszkodtak a kereskedelmi hálózat tagjai.
 
 

A COOP hálózata

 
A COOP hálózat az ország közel 3000 településén jelen van, üzleteiben naponta mintegy 1,5 millió vásárlót szolgál ki. A 2012. év a COOP bővülésének éve volt, mivel a csatlakozások és boltfelvásárlások eredményeként a Gazdasági Csoport bolthálózata 200 üzlettel és 2500 új munkatárssal bővült. A hálózat mintegy 32 000 munkavállalót alkalmaz, amely létszámmal az ország egyik legnagyobb kistelepülési foglalkoztatója.
 
Forrás: coop.hu


vissza a hírekhez


Kiemelt hírek

összes hír
A régió szennyesére pályázik a magyar mosoda-hálózat
dátum 2018-04-16 idő 12:23

Az önkiszolgáló mosodák térnyerését jól szemlélteti, hogy a Bubbles, több mint 50 ezer regisztrált felhasználóval rendelkezik.Legolvasottabb hírek

összes hír


Franchise tanácsadás

További hírek

Tizedik alkalommal Superbrands-díjas a SPAR
dátum 2018-04-24 idő 09:20

A szakemberek mellett a vásárlók is újra bizalmat szavaztak a SPAR Magyarországnak, amelyet sorozatban tizedszerre tartottak érdemesnek a márkaértékelési díjra.

Május végén Moszkva válik a franchise-világ fővárosává
dátum 2018-04-18 idő 11:26

2018. május végén három jelentős nemzetközi esemény is megrendezésre kerül az orosz fővárosban. a THE MOSCOW FRANCHISE EXPO 2018, a THE WORLD FRANCHISE FORUM az Orosz Franchise Szövetség szervezése, és itt tartják meg a Franchise Világtanács (WFC) soron következő ülését is.

A régió szennyesére pályázik a magyar mosoda-hálózat
dátum 2018-04-16 idő 12:23

Az önkiszolgáló mosodák térnyerését jól szemlélteti, hogy a Bubbles, több mint 50 ezer regisztrált felhasználóval rendelkezik.

Május 10-én kerül megrendezésre a Magyar Franchise Szövetség tisztújító közgyűlése
dátum 2018-04-13 idő 12:45

A közgyűlésen Matthias H. Lehner, a Német Franchise Szövetség alelnöke, a Bodystreet alapító-tulajdonosa osztja meg a hálózatfejlesztéssel kapcsolatos nemzetközi tapasztalatait.

Frozen Yoghurt hálózat kínálja értékesítésre az elmúlt 4 év alatt felépített franchise hálózatát
dátum 2018-04-13 idő 10:50

A koncepció öt egysége négy jelentős budapesti bevásárlóközpontban, valamint a budaörsi Korzó Auchan Kereskedelmi Központban is jelen van üzleteivel.