Hírek, aktualitások

dátum 2017-01-31 idő 09:48

Csődbe ment a német Butlers

Fizetésképtelenné vált az egyik legnagyobb német lakberendezési áruház és csődvédelmet kért. A magyar üzleteket azonban továbbra is ellátják áruval.

Kölni bíróságon jelentett csődöt a lakásfelszerléseket árusító német áruházlánc. A  Butlersnek nagyjából 1000 dolgozója van, tavaly 95 millió eurós forgalmat bonyolítottak.

A hálózat Magyarországon franchise partnere - a Vidámnyik Kft. által van jelen. A Butlers hazai üzletei 2015-ben 67 millió forintos mérleg szerinti veszteséggel zártak, de az árbevétel összesen egymilliárd forint körül alakult.

A hazai franchise partner által üzemeltetett üzletek a német anyacégtől gazdaságilag teljesen függetlenül működnek, tulajdonosai között semmilyen átfedés nincs. Ebből következően a német franchise tulajdonos céget érintő csődvédelmi eljárás közvetlenül nem érinti a magyar vállalatot, melynek pénzügyi helyzete stabil.

A cég által kért csődvédelem lehetőséget ad arra, hogy egy kirendelt vagyonfelügyelő biztosítja a német vállalat kötelezettségeinek folyamatos megfizetését, miközben a vállalatot a menedzsmenttel együtt átalakítják, költségstruktúrájukat átdolgozzák. A német cég továbbra is üzemel, így a magyar céget is folyamatosan kiszolgálja termékekkel.

forrás: Hvg Online, Index.hu
 


vissza a hírekhez


Kiemelt hírek

összes hír
A régió szennyesére pályázik a magyar mosoda-hálózat
dátum 2018-04-16 idő 12:23

Az önkiszolgáló mosodák térnyerését jól szemlélteti, hogy a Bubbles, több mint 50 ezer regisztrált felhasználóval rendelkezik.Legolvasottabb hírek

összes hír


Franchise tanácsadás

További hírek

Tizedik alkalommal Superbrands-díjas a SPAR
dátum 2018-04-24 idő 09:20

A szakemberek mellett a vásárlók is újra bizalmat szavaztak a SPAR Magyarországnak, amelyet sorozatban tizedszerre tartottak érdemesnek a márkaértékelési díjra.

Május végén Moszkva válik a franchise-világ fővárosává
dátum 2018-04-18 idő 11:26

2018. május végén három jelentős nemzetközi esemény is megrendezésre kerül az orosz fővárosban. a THE MOSCOW FRANCHISE EXPO 2018, a THE WORLD FRANCHISE FORUM az Orosz Franchise Szövetség szervezése, és itt tartják meg a Franchise Világtanács (WFC) soron következő ülését is.

A régió szennyesére pályázik a magyar mosoda-hálózat
dátum 2018-04-16 idő 12:23

Az önkiszolgáló mosodák térnyerését jól szemlélteti, hogy a Bubbles, több mint 50 ezer regisztrált felhasználóval rendelkezik.

Május 10-én kerül megrendezésre a Magyar Franchise Szövetség tisztújító közgyűlése
dátum 2018-04-13 idő 12:45

A közgyűlésen Matthias H. Lehner, a Német Franchise Szövetség alelnöke, a Bodystreet alapító-tulajdonosa osztja meg a hálózatfejlesztéssel kapcsolatos nemzetközi tapasztalatait.

Frozen Yoghurt hálózat kínálja értékesítésre az elmúlt 4 év alatt felépített franchise hálózatát
dátum 2018-04-13 idő 10:50

A koncepció öt egysége négy jelentős budapesti bevásárlóközpontban, valamint a budaörsi Korzó Auchan Kereskedelmi Központban is jelen van üzleteivel.