Hírek, aktualitások

dátum 2017-05-15 idő 09:27

Dél-amerikai gyorsétteremlánc keresi franchise partnereit

Dél-amerikai, mexikói ételeket kínáló étterem koncepció érkezik a hazai piacra. A Tacontento étterem hálózatot Guatemalában alapították, autentikus ételeinek és fiatalos, modern arculatának köszönhetően kategóriájában az egyik legsikeresebb étteremlánc Latin-Amerikában.

A Tacontento egyedülálló koncepció, amely hálózati jellege ellenére a betérő vendég számára autentikus mexikói taqueteriák (taco éttermek) hangulatát idézi. Az étlapon szereplő ételek receptjeit, elkészítési módját olyan módon alakították ki, hogy azt a hálózathoz tartozó éttermek a világ minden részén könnyedén követhessék.

A főként tacojáról híres étteremlánc kínálatában egyébként más mexikói ételek (burrito, nacho), valamint saláták, levesek, és limonádék is megtalálhatóak. 

A Tacontento terjeszkedését tekintve eddig Dél Amerikára összpontosított. Öt saját éttermük működtetnek Guatemalában és Nicaraguában, a maradék (több, mint 50) egységük franchise-ban működik. Két országban mester franchise partner segítségével terjeszkednek. 

Jelenleg 3 étterem modellt működtetnek:
 
Premium: 150-500 m2 alapterületen működő étterem, a hálózat által forgalmazott ételek teljes palettájával
Stand alone: önálló étterem, kisebb alapterületen
Foud court: bevásárlóközpontokban kis alapterületű egységek
 
 
Az éttermek belső díszítése, a dekorációja teljesen egyedi - eredeti indián szöttesekkel és tradicionális kézműves alkotásokkal díszítik fel az egységek falait - amelynek köszönhetően az Tacontento éttermek kialakítása egyedülálló élményt, és látványt nyújt a betérők számára.
 
A Tacontento hálózat tulajdonosai olyan érdeklődők jelentkezését várják, akik rendelkeznek élelmiszeripari vagy vendéglátóipari tapasztalattal, jártassággal, és nyitottak a dél-amerikai ételek és kultúra iránt. Franchise partnereiknek teljeskörű segítséget nyújtanak az üzletek kialakításától kezdve, az ételek elkészítési módjának elsajátításáig.

A koncepció könnyen adoptálható bármilyen adottságú üzlethelységbe. A jelenleg működő éttermeik alapterülete hozzávetőlegesen 75 és 500 négyzetméter között mozog. Nagy előny, hogy egy Tacontento koncepció esetében a befektetési költségek alacsonyabbak, mint más étterem hálózatoknál. Az üzleti koncepciót úgy építették fel, hogy annak működtetése egyszerű és könnyen elsajátítható legyen.
Hazánkban főképp a gyrost, hamburgert és pizzát forgalmazó éttermek terjedtek el, míg ezzel szemben a távol-keleti és dél-amerikai országok "ízeit és hangulatát" idéző vendéglátóhelyek hiánycikkek. Kizárólag tacon alapuló étteremhálózat csak néhány működik a világon, ezért a csatlakozás jó lehetőség hogy egy hosszútávon rentábilis vállalkozás tulajdonosa legyen.
 
Amennyiben bővebb információt szeretne megtudni a hálózatról, illetve a csatlakozási feltételekről keresse a Dakexpo Kft. irodáját az office@dakexpo.com e-mail címen, vagy a 06-1-274-5186-os telefonszámon. 


vissza a hírekhez


Kiemelt hírek

összes hír
Franchise képzéssorozat indul 2018 január 9-én
dátum 2017-12-12 idő 12:31

A Dakexpo Kft. gyorstalpaló franchise képzést indít induló hálózatok számára.



Legolvasottabb hírek

összes hír


Franchise tanácsadás

További hírek

Franchise képzéssorozat indul 2018 január 9-én
dátum 2017-12-12 idő 12:31

A Dakexpo Kft. gyorstalpaló franchise képzést indít induló hálózatok számára.

A Duna House adatai szerint 10,5 százalékkal nőtt novemberben a lakáspiac
dátum 2017-12-11 idő 10:16

Majdnem 12 ezer lakóingatlant adtak el novemberben.

Matrackuckó alvásszaküzletet nyitott Debrecenben
dátum 2017-12-07 idő 12:13

Újabb franchise üzlettel bővül a Matrackuckó franchise hálózat.

Tizenhatmillárd fölött a Diego árbevétele
dátum 2017-12-06 idő 11:16

A társaság 2020-ra külföldön megduplázza, Magyarországon pedig 100-ra növeli boltjaik számát.

A BITE bakery café nyerte el a 2017. év Széchenyi Vállalkozása Díjat
dátum 2017-12-05 idő 10:00

500 millió forint alatti kategóriában a BITE Bakery Café üzemeltetője, a Crown Foods Kft. nyerte el az Év Széchenyi Vállalkozása Díját.