Hírek, aktualitások

dátum 2017-05-15 idő 09:27

Dél-amerikai gyorsétteremlánc keresi franchise partnereit

Dél-amerikai, mexikói ételeket kínáló étterem koncepció érkezik a hazai piacra. A Tacontento étterem hálózatot Guatemalában alapították, autentikus ételeinek és fiatalos, modern arculatának köszönhetően kategóriájában az egyik legsikeresebb étteremlánc Latin-Amerikában.

A Tacontento egyedülálló koncepció, amely hálózati jellege ellenére a betérő vendég számára autentikus mexikói taqueteriák (taco éttermek) hangulatát idézi. Az étlapon szereplő ételek receptjeit, elkészítési módját olyan módon alakították ki, hogy azt a hálózathoz tartozó éttermek a világ minden részén könnyedén követhessék.

A főként tacojáról híres étteremlánc kínálatában egyébként más mexikói ételek (burrito, nacho), valamint saláták, levesek, és limonádék is megtalálhatóak. 

A Tacontento terjeszkedését tekintve eddig Dél Amerikára összpontosított. Öt saját éttermük működtetnek Guatemalában és Nicaraguában, a maradék (több, mint 50) egységük franchise-ban működik. Két országban mester franchise partner segítségével terjeszkednek. 

Jelenleg 3 étterem modellt működtetnek:
 
Premium: 150-500 m2 alapterületen működő étterem, a hálózat által forgalmazott ételek teljes palettájával
Stand alone: önálló étterem, kisebb alapterületen
Foud court: bevásárlóközpontokban kis alapterületű egységek
 
 
Az éttermek belső díszítése, a dekorációja teljesen egyedi - eredeti indián szöttesekkel és tradicionális kézműves alkotásokkal díszítik fel az egységek falait - amelynek köszönhetően az Tacontento éttermek kialakítása egyedülálló élményt, és látványt nyújt a betérők számára.
 
A Tacontento hálózat tulajdonosai olyan érdeklődők jelentkezését várják, akik rendelkeznek élelmiszeripari vagy vendéglátóipari tapasztalattal, jártassággal, és nyitottak a dél-amerikai ételek és kultúra iránt. Franchise partnereiknek teljeskörű segítséget nyújtanak az üzletek kialakításától kezdve, az ételek elkészítési módjának elsajátításáig.

A koncepció könnyen adoptálható bármilyen adottságú üzlethelységbe. A jelenleg működő éttermeik alapterülete hozzávetőlegesen 75 és 500 négyzetméter között mozog. Nagy előny, hogy egy Tacontento koncepció esetében a befektetési költségek alacsonyabbak, mint más étterem hálózatoknál. Az üzleti koncepciót úgy építették fel, hogy annak működtetése egyszerű és könnyen elsajátítható legyen.
Hazánkban főképp a gyrost, hamburgert és pizzát forgalmazó éttermek terjedtek el, míg ezzel szemben a távol-keleti és dél-amerikai országok "ízeit és hangulatát" idéző vendéglátóhelyek hiánycikkek. Kizárólag tacon alapuló étteremhálózat csak néhány működik a világon, ezért a csatlakozás jó lehetőség hogy egy hosszútávon rentábilis vállalkozás tulajdonosa legyen.
 
Amennyiben bővebb információt szeretne megtudni a hálózatról, illetve a csatlakozási feltételekről keresse a Dakexpo Kft. irodáját az office@dakexpo.com e-mail címen, vagy a 06-1-274-5186-os telefonszámon. 


vissza a hírekhez


Kiemelt hírek

összes hír
Franchise hálózatot kíván indítani? Jelentkezzen képzésünkre!
dátum 2018-02-13 idő 11:35

Mélyítse el franchise ismereteit, jelentkezzen a Dakexpo Kft. franchise képzéseire február 20. és 26-án.



Legolvasottabb hírek

összes hír


Franchise tanácsadás

További hírek

Új üzletbe kezd a Fornetti alapítója
dátum 2018-02-21 idő 13:29

A Fornetti eladása után prémium ételgyárat indít Palásti József.

Logisztikai konferencia az Akvárium Klubban
dátum 2018-02-20 idő 13:20

Az automatizálás egészséges mértéke az intralogisztikában címmel egész napos konferenciát tart a Logi-Kom Kft. február 27-én.

Összerúgta a port a McDonald's egy indiai partnerével
dátum 2018-02-19 idő 13:18

Óva inti vendégeit 169 éttermének látogatásától a McDonald's.

Megnyitotta első két szállodáját Szlovéniában az Orbis Hotel Group
dátum 2018-02-15 idő 09:25

Szlovéniában terjeszkedik az Orbis Hotel Group

Franchise hálózatot kíván indítani? Jelentkezzen képzésünkre!
dátum 2018-02-13 idő 11:35

Mélyítse el franchise ismereteit, jelentkezzen a Dakexpo Kft. franchise képzéseire február 20. és 26-án.