Hírek, aktualitások

dátum 2015-02-13 idő 09:36

Díjat nyert az Alma Gyógyszertárak hálózata

Dinamikusan növekvő franchise hálózat, jól működő minőségbiztosítási rendszer, egyedülálló beteggondozási rendszer, megújult arculat. 2014 a változások éve volt az Alma Gyógyszertáraknál. (almapatika.com összeállítás)
 
A társaság 2014-ben nem csupán a saját versenytársaihoz, hanem más iparágak képviselőihez képest is dinamikusan növekedett. 155 gyógyszertár, 72 kistérség, 7 millió vásárló - ez a tavalyi év, számokban.
Büszkék vagyunk a fejlődésre, amelyet elértünk, ezért pályáztunk a Magyar Franchise Szövetség által meghirdetett „Az Év Legdinamikusabban Fejlődő Franchise Hálózata” címre, amelyet a január 22.-én tartott díjátadó gálán dr. Mandel Katalin nyújtott át Németh Attilának, a Patika Management Kft. ügyvezető igazgatójának.
 
 
A díjat megalapozó növekedés forrását a csatlakozó patikák adták. A tavalyi évben 47 gyógyszertár csatlakozott az Alma Gyógyszertárak franchise programjához. Számukra a rendszer az adminisztrációs terhek csökkenését, közös, jól kidolgozott marketinget, és nem utolsó sorban gazdaságosabb működést eredményezte. A közös beszerzés lényege, hogy valamennyi patikánk olcsóbban juthat a termékekhez, mintha önállóan szerezné be azokat, vagyis egyszerre tud kedvezményeket biztosítani a betegeknek, és eközben gazdaságosabban működni.
 
Az Alma Gyógyszertárak és a Patika Management Kft., mint az Alma Gyógyszertárak hálózat működtetője, 2013 óta a Magyar Franchise Szövetség teljes jogú tagja. A Patika Management Kft. franchise modellje kialakítását, valamint a franchise tevékenységének működtetését a Magyar Franchise Szövetség értékei alapján végezte és végzi.
 

Célok

 
Az Alma Gyógyszertárakat üzemeltető Patika Management Kft. a Hungaropharma Zrt. 100%-os tulajdonában működő leányvállalat. Célunk egy modern, technológia-orientált cégcsoport felépítése. A működés minden területén elköteleztük magunkat a forradalmi megoldások, és a minőségi szolgáltatások mellett. A sikerünk fő mutatója a vevők és a tulajdonosok elégedettsége.
 

Minőségbiztosítás

 
A Patika Management Kft. és az Alma Gyógyszertár hálózat összes franchise patikája ISO-9001 minőségbiztosítással rendelkezik. Ezzel az Alma Gyógyszertárak egyedülállóak a magyar piacon. Az ISO minősítés egyszerre jelent biztonságot vásárlóinknak, és franchise partnereinknek. A patika tulajdonosok a minőségbiztosítási rendszer alkalmazásával mindig biztosak lehetnek abban, hogy pontosan a jogszabályoknak és a szigorú hatósági előírásoknak megfelelően járnak el, a vásárlók pedig minden patikában ugyanazt a magas minőségű szolgáltatást kaphatják.
 

Új, frissebb arculat

 
A változások velejárójaként 2014 őszén felfrissült az Alma Gyógyszertárak arculata is. Az arculat tervezésénél a vásárlók és a patikák szempontjait is figyelembe vettük. Fontos, hogy a logó egyszerre legyen egyedi, figyelemfelkeltő és könnyen azonosítható, ugyanakkor barátságos, bizalmat keltő is - a zöld kereszt pedig egyértelműen utal a patikára.
 

Versenyképes szolgáltatások

 
A szolgáltatási portfóliónk egy kevésbé látható, de annál innovatívabb eszközzel bővült. A PraxisPlatform beteggondozási rendszer szolgáltatásait immáron cégcsoporton belülről nyújtja az Alma. A PraxisPlatform a gyógyszerészi gondozás innovatív formája, melynek segítségével több, mint 140.000 regisztrált pácienssel tudunk folyamatosan személyes kapcsolatot tartani. Rendszeres, célzott, telekommunikációs csatornákon küldött üzeneteken keresztül tudjuk őket segíteni a gyógyulásban, az egészségmegőrzésben vagy a betegséggel történő együttélésben. Ez a szolgáltatás szintén egyedülállóvá teszi az Alma Gyógyszertárakat a patikai piacon.
 
A dinamikus növekedés és bővülés idén sem áll meg. Az Alma Gyógyszertárak 2015-ben is a piac előtt szeretne járni a szolgáltatásokban és a vásárlók kiszolgálásában egyaránt.
 
Forrás: almapatika.com


vissza a hírekhez


Kiemelt hírek

összes hír
A régió szennyesére pályázik a magyar mosoda-hálózat
dátum 2018-04-16 idő 12:23

Az önkiszolgáló mosodák térnyerését jól szemlélteti, hogy a Bubbles, több mint 50 ezer regisztrált felhasználóval rendelkezik.Legolvasottabb hírek

összes hír


Franchise tanácsadás

További hírek

Tizedik alkalommal Superbrands-díjas a SPAR
dátum 2018-04-24 idő 09:20

A szakemberek mellett a vásárlók is újra bizalmat szavaztak a SPAR Magyarországnak, amelyet sorozatban tizedszerre tartottak érdemesnek a márkaértékelési díjra.

Május végén Moszkva válik a franchise-világ fővárosává
dátum 2018-04-18 idő 11:26

2018. május végén három jelentős nemzetközi esemény is megrendezésre kerül az orosz fővárosban. a THE MOSCOW FRANCHISE EXPO 2018, a THE WORLD FRANCHISE FORUM az Orosz Franchise Szövetség szervezése, és itt tartják meg a Franchise Világtanács (WFC) soron következő ülését is.

A régió szennyesére pályázik a magyar mosoda-hálózat
dátum 2018-04-16 idő 12:23

Az önkiszolgáló mosodák térnyerését jól szemlélteti, hogy a Bubbles, több mint 50 ezer regisztrált felhasználóval rendelkezik.

Május 10-én kerül megrendezésre a Magyar Franchise Szövetség tisztújító közgyűlése
dátum 2018-04-13 idő 12:45

A közgyűlésen Matthias H. Lehner, a Német Franchise Szövetség alelnöke, a Bodystreet alapító-tulajdonosa osztja meg a hálózatfejlesztéssel kapcsolatos nemzetközi tapasztalatait.

Frozen Yoghurt hálózat kínálja értékesítésre az elmúlt 4 év alatt felépített franchise hálózatát
dátum 2018-04-13 idő 10:50

A koncepció öt egysége négy jelentős budapesti bevásárlóközpontban, valamint a budaörsi Korzó Auchan Kereskedelmi Központban is jelen van üzleteivel.