Hírek, aktualitások

dátum 2016-12-05 idő 09:16

Dinamikusan terjeszkednek a diszkontok

Decemberben még négy új üzletet nyit az Aldi, egyet éppen Budaörsön, nagy ellenfele, a TESCO közelében. 
A Világgazdaság szerint a német diszkontlánc az idén összesen 12 áruházzal bővül, melyből nyolcat már megnyitott. Így az Aldi az idén a legaktívabban terjeszkedő kiskereskedelmi lánc a magyar piacon, jócskán lehagyta a másik két német diszkonthálózatot is. A tavalyi évet 200 bolttal záró Penny Market az idén októberben nyitotta 207. üzletét az országban, a Lidl viszont csupán egy új üzletet nyitott az idén Budapest VIII. kerületében, emellett felújított 17 áruházat a 165-ből.
 
 
Alacsony árszintjük és termékeik minősége miatt tovább nőtt a diszkontok piaci részesedése az élelmiszer-kereskedelemben, több fogyasztót vonz. A diszkontok elsősorban a magyar tulajdonú üzletláncok gyengélkedő tagjaiból tudtak  szemezgetni – írta összeállításában a blokkk.com. A legtöbb esetben az ALDI volt a beköltöző, de a Penny Market és a SPAR is kivette a részét a helycserés terjeszkedésből. A szakportál szerint 2013 és 2015 között nagyjából ötszáz bolttal csökkent a CBA-, a COOP- és a Reál-üzletek száma.
 
 
Aktív volt a SPAR is, amely az idén 4 új üzletet nyitott és 26-ot modernizált. Az új áruházak nyitása mellett a meglévő üzletek felújítása kiemelt cél volt – mondta a Világgazdaságnak Maczelka Márk, a cég kommunikációs vezetője. Emellett a franchise-hálózat bővítésére és az online értékesítés jövő év végi elindítására koncentrálnak. Az idén összesen 23 milliárd forintot ruháztak be, a leghúzósabb tétel a  pesterzsébeti Interspar csaknem kétmilliárdos modernizálása volt.
 
Az Auchannál a 2016-os bővítési stratégia középpontjában az online kereskedelem állt, hiszen november 10-én elindult a cég webáruháza – válaszolta a Világgazdaságnak a francia hipermarketlánc. A Tesco viszont inkább csak zsugorodik: tavaly több üzletet is bezártak, idén pedig egy budapesti egységükre tettek lakatot. Ráadásul a cég megállapodott a Media Markttal, hogy az elektronikai lánc két új áruházat nyit a Tesco győri és veszprémi hipermarketjeiben, ami szintén nem a bővülés jele.

elelmiszer.hu, vilaggazdasag.hu


vissza a hírekhez


Kiemelt hírek

összes hír
Franchise Börze - Ahol tuti recepteket találhat egy sikeres vállalkozáshoz!
dátum 2018-01-10 idő 13:30

2018. február 1-én újra franchise kiállítást szervez a Magyar Franchise Szövetség.Legolvasottabb hírek

összes hír


Franchise tanácsadás

További hírek

Turán nyitotta meg legújabb egységét a Stilianos Babauszoda.
dátum 2018-01-18 idő 17:17

2018. Január 15-én a Stilianos Babauszoda Franchise 7. egységeként kezdte működését a Stilianos Babauszoda Tura.

A Franchise Börzén kedvezménnyel lesz megvásárolható a Franchise Vállalkozás című könyv
dátum 2018-01-18 idő 16:35

A franchise iránt érdeklődők számára alapvető ismereteket tartalmazó olvasmány 25% kedvezménnyel lesz kapható a kiállítás helyszínén.

Hatalmas az érdeklődés a 10 év után újra megrendezendő Franchise Börze iránt
dátum 2018-01-17 idő 14:28

A Magyar Franchise Szövetség hiánypótló bemutatkozási lehetőséget nyújtó rendezvénye olyan sikeres, hogy már szinte az összes kiállítói stand foglalt.

Piacvezető robotgép forgalmazásához keres partnereket a Thermomix
dátum 2018-01-17 idő 12:39

A legintelligensebb robotgép immáron Magyarországon is elérhető.

Ezen túl magánszemélyek is hirdethetnek a Duna House honlapján
dátum 2018-01-16 idő 12:20

Március végéig bruttó 1990 forintért árulhat a nagyközönség házat, lakást, ingatlant, 30 napon át a Duna House honlapján.