Hírek, aktualitások

dátum 2016-12-05 idő 09:16

Dinamikusan terjeszkednek a diszkontok

Decemberben még négy új üzletet nyit az Aldi, egyet éppen Budaörsön, nagy ellenfele, a TESCO közelében. 
A Világgazdaság szerint a német diszkontlánc az idén összesen 12 áruházzal bővül, melyből nyolcat már megnyitott. Így az Aldi az idén a legaktívabban terjeszkedő kiskereskedelmi lánc a magyar piacon, jócskán lehagyta a másik két német diszkonthálózatot is. A tavalyi évet 200 bolttal záró Penny Market az idén októberben nyitotta 207. üzletét az országban, a Lidl viszont csupán egy új üzletet nyitott az idén Budapest VIII. kerületében, emellett felújított 17 áruházat a 165-ből.
 
 
Alacsony árszintjük és termékeik minősége miatt tovább nőtt a diszkontok piaci részesedése az élelmiszer-kereskedelemben, több fogyasztót vonz. A diszkontok elsősorban a magyar tulajdonú üzletláncok gyengélkedő tagjaiból tudtak  szemezgetni – írta összeállításában a blokkk.com. A legtöbb esetben az ALDI volt a beköltöző, de a Penny Market és a SPAR is kivette a részét a helycserés terjeszkedésből. A szakportál szerint 2013 és 2015 között nagyjából ötszáz bolttal csökkent a CBA-, a COOP- és a Reál-üzletek száma.
 
 
Aktív volt a SPAR is, amely az idén 4 új üzletet nyitott és 26-ot modernizált. Az új áruházak nyitása mellett a meglévő üzletek felújítása kiemelt cél volt – mondta a Világgazdaságnak Maczelka Márk, a cég kommunikációs vezetője. Emellett a franchise-hálózat bővítésére és az online értékesítés jövő év végi elindítására koncentrálnak. Az idén összesen 23 milliárd forintot ruháztak be, a leghúzósabb tétel a  pesterzsébeti Interspar csaknem kétmilliárdos modernizálása volt.
 
Az Auchannál a 2016-os bővítési stratégia középpontjában az online kereskedelem állt, hiszen november 10-én elindult a cég webáruháza – válaszolta a Világgazdaságnak a francia hipermarketlánc. A Tesco viszont inkább csak zsugorodik: tavaly több üzletet is bezártak, idén pedig egy budapesti egységükre tettek lakatot. Ráadásul a cég megállapodott a Media Markttal, hogy az elektronikai lánc két új áruházat nyit a Tesco győri és veszprémi hipermarketjeiben, ami szintén nem a bővülés jele.

elelmiszer.hu, vilaggazdasag.hu


vissza a hírekhez


Kiemelt hírek

összes hír
A régió szennyesére pályázik a magyar mosoda-hálózat
dátum 2018-04-16 idő 12:23

Az önkiszolgáló mosodák térnyerését jól szemlélteti, hogy a Bubbles, több mint 50 ezer regisztrált felhasználóval rendelkezik.Legolvasottabb hírek

összes hír


Franchise tanácsadás

További hírek

Tizedik alkalommal Superbrands-díjas a SPAR
dátum 2018-04-24 idő 09:20

A szakemberek mellett a vásárlók is újra bizalmat szavaztak a SPAR Magyarországnak, amelyet sorozatban tizedszerre tartottak érdemesnek a márkaértékelési díjra.

Május végén Moszkva válik a franchise-világ fővárosává
dátum 2018-04-18 idő 11:26

2018. május végén három jelentős nemzetközi esemény is megrendezésre kerül az orosz fővárosban. a THE MOSCOW FRANCHISE EXPO 2018, a THE WORLD FRANCHISE FORUM az Orosz Franchise Szövetség szervezése, és itt tartják meg a Franchise Világtanács (WFC) soron következő ülését is.

A régió szennyesére pályázik a magyar mosoda-hálózat
dátum 2018-04-16 idő 12:23

Az önkiszolgáló mosodák térnyerését jól szemlélteti, hogy a Bubbles, több mint 50 ezer regisztrált felhasználóval rendelkezik.

Május 10-én kerül megrendezésre a Magyar Franchise Szövetség tisztújító közgyűlése
dátum 2018-04-13 idő 12:45

A közgyűlésen Matthias H. Lehner, a Német Franchise Szövetség alelnöke, a Bodystreet alapító-tulajdonosa osztja meg a hálózatfejlesztéssel kapcsolatos nemzetközi tapasztalatait.

Frozen Yoghurt hálózat kínálja értékesítésre az elmúlt 4 év alatt felépített franchise hálózatát
dátum 2018-04-13 idő 10:50

A koncepció öt egysége négy jelentős budapesti bevásárlóközpontban, valamint a budaörsi Korzó Auchan Kereskedelmi Központban is jelen van üzleteivel.