Hírek, aktualitások

dátum 2015-06-22 idő 10:30

Dönteni szívből, lelkesen!

Stratéga. Mindig két lépéssel a jelen előtt jár, és gyorsan dönt. Perger Gabriella, a Biohair társtulajdonosa nem veszik el a részletekben, ám olyan csapattal veszi körül magát, amelynek tagjai képesek precíz lépésekké formálni az ő szárnyalását. Így viszik közösen sikerre immár öt éve a vállalkozást.

A Biohair ötletgazdája, társtulajdonosa hatalmas elánnal veti bele magát az ügyekbe. A munkabírása, határozottsága és a dinamizmusa hatja át a céget, amely alig öt év alatt a semmiből egy közel ötven egységből álló hálózattá fejlődött.

– A cég minden esetben tükrözi a vezető egyéniségét. Merek kockáztatni, és vállalom a döntéseimet. Már az első beruházáshoz szükség volt a magabiztosságra, hiszen a hazai piacon korábban ismeretlen volt az a típusú szolgáltatás, amit a Biohair kínált. Ráadásul a sikerhez nagyon magas vendégszámra volt szükségünk, hiszen a koncepció egyik lényeges eleme az alacsony ár. A bejelentkezés nélküli, természetes anyagokat használó fodrászat azonban azonnal berobbant: az üzletünk már az első hónap végén elérte a maximális teljesítőképességét – meséli Perger Gabriella, aki szerint, ha valaki szívvel-lélekkel csinál valamit, annak csak pozitív hozama lehet.

A legfontosabb vezetői erényének azt tartja, ahogyan a munkatársait kiválasztja, és ahogyan motiválja őket .

– A kulcsemberek – a mintaszalonok vezetői, az akadémia vezetője, a pénzügyi vezető és a marketing- és kereskedelmi vezető – már az indulás óta velem vannak. Ők olyan tulajdonságokkal rendelkeznek, amelyekkel én nem, ám elengedhetetlenek a sikerhez.

Perger Gabriella mindig két lépéssel előrébb jár, stratégiát alkot, ám a megvalósításhoz szükséges részletek kidolgozását kollégáira bízza.

– Olyan emberekkel vettem körül magam, akik a részletekre fektetik a hangsúlyt, precízek, és az operatív teendőkben nagyon ügyesek. A sikeres vezető delegálja a feladatot olyan csapattagoknak, akik – éppúgy, mint ő – szívből dolgoznak. Mindenkit személyre szabottan motiválok, segítem az egyéni vágyaikat, karrierelképzelésüket.

Perger Gabriella kifejezetten bátran és gyorsan hoz döntést, mindig felvállalva a következményeket is.

– Ha az ember rosszul dönt, utólag derül ki. Stratégiában szerencsém volt, de kisebb dolgokban volt, hogy tévedtem. Merek hibázni, tudok változtatni, és tudok nemet mondani. A legnagyobb franchise-partneremtől a második év végén kénytelen voltam megválni. Döntöttem, és felbontottam a szerződést, mert úgy éreztem, a hozzáállása a hálózat sikerét veszélyezteti.

Az, hogy valaki mer dönteni, határozott és dinamikus, nem függ a kortól a Biohair társalapítója szerint.

– A vezetői habitussal születünk, de nem gondolom, hogy egyedül képes lettem volna mindazt elérni, amit a vállalkozás öt év alatt elért. A társam – akinek az enyémtől teljesen eltér a személyisége – és a hozzám hasonlóan szenvedélyes vezetőtársaim nélkül biztosan nem tartanánk itt.


A BIOHAIR. Magyarország első biofodrászata 2010 februárjában nyílt meg, és alig egy év alatt tizenkettőre bővült a hálózathoz tartozó üzletek száma, a forgalom pedig a harmincötszörösére nőtt. Ma a franchise-hálózatnak Budapesten már harminc egysége van, országos szinten negyvenkét Biohair szalon működik, és a forgalom is nő töretlen dinamizmussal. Ennek érdekében a rendszergazda folyamatosan bővíti a szolgáltatások körét. 2010-ben a mosással, vágással, szárítással indítottak, ma pedig már hajfestést, manikűrt, expressz kozmetikát is kínálnak a tökéletesen egyforma színvonalon működő szalonok. Az üzletekben dolgozó fodrászokat a Biohair képzi az általa működtetett iskolában. A hathetes oktatást követően sikeres vizsgát tett fodrászok kezét ezután sem engedik el: havonta továbbképzésen vesznek részt, ahol megismerik a legújabb frizuratrendeket, hajvágási divatot. A rendszerből – és a tulajdonos dinamizmusából – végső soron a vendég profitál: extra szolgáltatást kap, kedvező áron előzetes bejelentkezés nélkül.


(forrás: piacesprofit.hu)vissza a hírekhez


Kiemelt hírek

összes hír
Franchise Börze - Ahol tuti recepteket találhat egy sikeres vállalkozáshoz!
dátum 2018-01-10 idő 13:30

2018. február 1-én újra franchise kiállítást szervez a Magyar Franchise Szövetség.Legolvasottabb hírek

összes hír


Franchise tanácsadás

További hírek

Turán nyitotta meg legújabb egységét a Stilianos Babauszoda.
dátum 2018-01-18 idő 17:17

2018. Január 15-én a Stilianos Babauszoda Franchise 7. egységeként kezdte működését a Stilianos Babauszoda Tura.

A Franchise Börzén kedvezménnyel lesz megvásárolható a Franchise Vállalkozás című könyv
dátum 2018-01-18 idő 16:35

A franchise iránt érdeklődők számára alapvető ismereteket tartalmazó olvasmány 25% kedvezménnyel lesz kapható a kiállítás helyszínén.

Hatalmas az érdeklődés a 10 év után újra megrendezendő Franchise Börze iránt
dátum 2018-01-17 idő 14:28

A Magyar Franchise Szövetség hiánypótló bemutatkozási lehetőséget nyújtó rendezvénye olyan sikeres, hogy már szinte az összes kiállítói stand foglalt.

Piacvezető robotgép forgalmazásához keres partnereket a Thermomix
dátum 2018-01-17 idő 12:39

A legintelligensebb robotgép immáron Magyarországon is elérhető.

Ezen túl magánszemélyek is hirdethetnek a Duna House honlapján
dátum 2018-01-16 idő 12:20

Március végéig bruttó 1990 forintért árulhat a nagyközönség házat, lakást, ingatlant, 30 napon át a Duna House honlapján.