Hírek, aktualitások

dátum 2015-12-02 idő 09:42

Duna House: Nem adjuk fel!

Egy néhány héttel ezelőtt benyújtott törvényjavaslat 2 százalékban maximálná a jelzáloghitel-közvetítői díjakat, miközben a piacon általában 2,5-3,5 százalékos szerzési jutalékszint jellemző. Mivel a Duna House üzleti modelljének egyik legfontosabb lába a pénzügyi szolgáltatások közvetítése, a hír hatására leállították a részvényjegyzést. A részvénykibocsátás meghiúsulásáról és a cég megváltozott jövőbeli terveiről a Portfolio kérdezte a két alapító tulajdonost, Guy és Doron Dymschizet.

Doron Dymschiz
Az interjúban szóba került az is, hogy továbbra is tervezik-e a cég tőzsdére vitelét. "Nem mondtunk le a terveinkről, elkötelezettek vagyunk a tőzsdére lépés mellett. Kérdés, hogy mikor jön el az a pillanat, amikor vissza tudunk térni a kérdésre. Most azonban meg kell mutatnunk a befektetőknek, hogy a menedzsment tud kezelni ilyen helyzeteket is." - mondták a tulajdonosok.
 
"Az a pofon, amit a válság után kaptunk, sokkal keményebb volt, és mi akkor is képesek voltunk növekedni. Jelenleg is több növekedési motor van a cégcsoportban és úgy gondoljuk, hogy ellensúlyozni tudjuk majd azt a kieső árbevételt, amit ez a jogszabály okozhat. De ehhez idő kell. A befektetőknek is kell látniuk egy olyan időszakot, amikor már működik a cég az új szabályozási környezetben - feltéve persze, ha lesz új környezet. Lehet, hogy egy évről beszélünk, lehet, hogy kettőről - korai lenne most időpontot mondani. De az biztos, hogy nem állunk el a tőzsdére meneteli szándékunktól, mert a cég erős, egészséges, és bízunk abban, hogy megerősödve tudunk visszatérni a piacra." - tették hozzá.
 
Guy Dymschiz
 
Guy és Doron Dymschiz arra is kitért, hogy ezután sem mondanak le hitelközvetítői tevékenységük folytatásáról, azt a megváltozott körülmények között is működtetni fogják. Emellett továbbra is fenntatják annak a lehetőségét, hogy a jövőben ingatlanfejlesztői tevékenységbe is kezd a cégcsoport.
 
A teljes interjút ide kattintva olvashatják el.
 
Forrás: portfolio.hu
 
Virtuális kiállító: Duna House Franchise Kft.


vissza a hírekhez


Kiemelt hírek

összes hír
Franchise képzéssorozat indul március 8-án
dátum 2018-02-28 idő 11:48

Mélyítse el tudását a franchise területén, 5 alkalomból álló képzéssorozatunkon.Legolvasottabb hírek

összes hír


Franchise tanácsadás

További hírek

Akár évi 25%-os hozamot hozhat egy saját Bubbles mosoda
dátum 2018-03-19 idő 12:28

Vidéken keresi franchise partnereit a Bubbles mosoda hálózat.

Ahova beteszi a lábát, ott hamar divatot teremt a Salad Box
dátum 2018-03-19 idő 11:48

Franchise partnereit keresi hazánkban az egészségtudatos táplálkozásra nagy hangsúlyt fektető Salad Box gyorsétterem hálózat.

Újabb egyetemvárosban nyílik Starbucks
dátum 2018-03-14 idő 12:08

Szeged után újabb vidéki városban mutatkozik be a világ legismertebb kávézólánca.

Még mindig megéri ingatlanirodát nyitni
dátum 2018-03-07 idő 09:57

Pörög az ingatlanpiac, nem késő beszállni. Ehhez erős anyagi és szakmai támogatást is kaphatsz, ha ingatlanirodát szeretnél nyitni.

Automata üzleteket nyit az Auchan
dátum 2018-03-02 idő 07:35

Konténerekben elhelyezett önkiszolgáló boltokkal próbálkozik az Auchan, aki nemrég sarki üzletek nyitásáról is döntött.