Hírek, aktualitások

dátum 2015-12-02 idő 09:42

Duna House: Nem adjuk fel!

Egy néhány héttel ezelőtt benyújtott törvényjavaslat 2 százalékban maximálná a jelzáloghitel-közvetítői díjakat, miközben a piacon általában 2,5-3,5 százalékos szerzési jutalékszint jellemző. Mivel a Duna House üzleti modelljének egyik legfontosabb lába a pénzügyi szolgáltatások közvetítése, a hír hatására leállították a részvényjegyzést. A részvénykibocsátás meghiúsulásáról és a cég megváltozott jövőbeli terveiről a Portfolio kérdezte a két alapító tulajdonost, Guy és Doron Dymschizet.

Doron Dymschiz
Az interjúban szóba került az is, hogy továbbra is tervezik-e a cég tőzsdére vitelét. "Nem mondtunk le a terveinkről, elkötelezettek vagyunk a tőzsdére lépés mellett. Kérdés, hogy mikor jön el az a pillanat, amikor vissza tudunk térni a kérdésre. Most azonban meg kell mutatnunk a befektetőknek, hogy a menedzsment tud kezelni ilyen helyzeteket is." - mondták a tulajdonosok.
 
"Az a pofon, amit a válság után kaptunk, sokkal keményebb volt, és mi akkor is képesek voltunk növekedni. Jelenleg is több növekedési motor van a cégcsoportban és úgy gondoljuk, hogy ellensúlyozni tudjuk majd azt a kieső árbevételt, amit ez a jogszabály okozhat. De ehhez idő kell. A befektetőknek is kell látniuk egy olyan időszakot, amikor már működik a cég az új szabályozási környezetben - feltéve persze, ha lesz új környezet. Lehet, hogy egy évről beszélünk, lehet, hogy kettőről - korai lenne most időpontot mondani. De az biztos, hogy nem állunk el a tőzsdére meneteli szándékunktól, mert a cég erős, egészséges, és bízunk abban, hogy megerősödve tudunk visszatérni a piacra." - tették hozzá.
 
Guy Dymschiz
 
Guy és Doron Dymschiz arra is kitért, hogy ezután sem mondanak le hitelközvetítői tevékenységük folytatásáról, azt a megváltozott körülmények között is működtetni fogják. Emellett továbbra is fenntatják annak a lehetőségét, hogy a jövőben ingatlanfejlesztői tevékenységbe is kezd a cégcsoport.
 
A teljes interjút ide kattintva olvashatják el.
 
Forrás: portfolio.hu
 
Virtuális kiállító: Duna House Franchise Kft.


vissza a hírekhez


Kiemelt hírek

összes hír
Még mindig nagy üzlet a fogyókúra: tovább terjeszkedik a Naturhouse
dátum 2018-06-01 idő 09:38

2018-ban további terjeszkedéssel számol a táplálkozási tanácsadással foglalkozó Naturhouse.Legolvasottabb hírek

összes hír


Franchise tanácsadás

További hírek

Pazar évet zárt tavaly itthon a McDonald's
dátum 2018-06-19 idő 12:04

Tájékoztatásuk szerint tavaly a vendégek száma Magyarországon 10 százalékkal nőtt az előző évhez képest, az étteremhálózat évente átlagosan mintegy 80 millió vendéget szolgál ki.

Gyöngyösön nyitotta meg új éttermét a McDonald's
dátum 2018-06-19 idő 11:25

Gyöngyös forgalmas közlekedési csomópontjában nyitotta meg kapuit a McDonald’s legújabb, kétszintes autós étterme. Az étterem az első vidéki egység, amely már a „Jövő Élménye” koncepció alapján készült.

Egy igazi nyári ajánlat: frozen joghurt koncepció keresi új tulajdonosát!
dátum 2018-06-18 idő 09:42

A Jono Yogo, az egész évben üzemeltethető forzen joghurt hálózat remek franchise befektetési lehetőség. Az öt egységből álló franchise 2013 óta van jelen a hazai piacon, és a legforgalmasab budapesti üzletközpontokban képviselteti magát.

A franchise Spanyolországban
dátum 2018-06-15 idő 16:51

„A siker kulcsa Spanyolországban az, hogy megfelelően tudjunk alkalmazkodni a spanyolok ízlésvilágához” – Interjú Eduardo Abadíával, a Spanyol Franchise Szövetség ügyvezető igazgatójával.

Úgy megy házhoz a Lidl és az Aldi, hogy már a házat is ők építik
dátum 2018-06-13 idő 14:24

A Lidl óvodát és hotelt nyit a boltjai felett, az Aldi lakásokat fejleszt. A diszkontláncok egyre aktívabbak az ingatlanpiacon, de ki profitál ebből?