Hírek, aktualitások

dátum 2016-09-07 idő 12:21

Ebből áll egy McMenü, a lakáskulcsaid pedig ezek lesznek

A Bloomberg kelet-európai munkaerőhiányról szóló cikkében kétségbeesett próbálkozásokról ír, melyekkel a munkáltatók magukhoz próbálják csábítani a munkavállalókat. Mint kiemelik, a McDonald's elsősorban alacsonyabb kereseti lehetőségekről, mintsem a munkavállalói juttatásokról híres, ám a munkaerőhiány olyan súlyos, hogy a lakhatás biztosítását is felvették a munkavállalóknak járó bónuszcsomagba -írja a portfolio.hu.
 
Ez a régió régen bőségesen kínált olcsó munkaerőt, mára azonban más a helyzet. A bevándorlástól való idegenkedés, a nyugatra történő kivándorlás, az elöregedő társadalom miatt már több ezer állás üresen áll, miközben a munkabérek folyamatosan emelkednek. A fentiekből következik, hogy a vállalatok nyereségük kisebb részét tudják visszaforgatni, míg folyamatosan emelkedik a bérkifizetésekre szánt összeg. Ennek köszönhetően pedig a beruházások is lassultak.
 
 
Itthon a McDonald's ingyen lakhatást biztosítva próbál meg munkavállalót toborozni, pedig ez csak nagyon ritkán kerül terítékre a több mint 100 országban jelenlévő hálózat életében. (Erről itt írtunk korábban.)
 
forrás: portfolio.hu


vissza a hírekhez


Kiemelt hírek

összes hír
A régió szennyesére pályázik a magyar mosoda-hálózat
dátum 2018-04-16 idő 12:23

Az önkiszolgáló mosodák térnyerését jól szemlélteti, hogy a Bubbles, több mint 50 ezer regisztrált felhasználóval rendelkezik.Legolvasottabb hírek

összes hír


Franchise tanácsadás

További hírek

80 évre tervez a Burger King Magyarországon
dátum 2018-04-26 idő 09:24

41 éttermével a magyarországi gyorsétterem-piac meghatározó szereplője a Burger King.

Tizedik alkalommal Superbrands-díjas a SPAR
dátum 2018-04-24 idő 09:20

A szakemberek mellett a vásárlók is újra bizalmat szavaztak a SPAR Magyarországnak, amelyet sorozatban tizedszerre tartottak érdemesnek a márkaértékelési díjra.

Május végén Moszkva válik a franchise-világ fővárosává
dátum 2018-04-18 idő 11:26

2018. május végén három jelentős nemzetközi esemény is megrendezésre kerül az orosz fővárosban. a THE MOSCOW FRANCHISE EXPO 2018, a THE WORLD FRANCHISE FORUM az Orosz Franchise Szövetség szervezése, és itt tartják meg a Franchise Világtanács (WFC) soron következő ülését is.

A régió szennyesére pályázik a magyar mosoda-hálózat
dátum 2018-04-16 idő 12:23

Az önkiszolgáló mosodák térnyerését jól szemlélteti, hogy a Bubbles, több mint 50 ezer regisztrált felhasználóval rendelkezik.

Május 10-én kerül megrendezésre a Magyar Franchise Szövetség tisztújító közgyűlése
dátum 2018-04-13 idő 12:45

A közgyűlésen Matthias H. Lehner, a Német Franchise Szövetség alelnöke, a Bodystreet alapító-tulajdonosa osztja meg a hálózatfejlesztéssel kapcsolatos nemzetközi tapasztalatait.