Hírek, aktualitások

dátum 2015-11-09 idő 09:19

Egy nap után bezáratták az első KFC-t Iránban

A múlt vasárnap este megnyitott iráni Halal KFC gyorsétteremre már kedden lakat került, mert a hatóság szerint annak arculata emlékeztet az Egyesült Államok zászlajára, amely nem kívánt hatással lehet az iráni kultúrára. A menedzser szerint azonban csak félreértésről van szó, ugyanis éttermük nem az ismert amerikai, hanem egy török lánc tagja.

Az étterem valójában a török Halal KFC koncepciója alapján valósult meg, mely külsejében egy az egyben a nálunk is ismert amerikai gyorsétterem-láncra emlékeztet.

A török láncnak muszlimok a tulajdonosai, ahogy a célközönsége is, így tulajdonképpen konkurense az amerikai cégnek - nyilatkozta az iráni étterem vezetője a bezárással kapcsolatban.

Az USA-beli KFC mindeközben meglepődésének adott hangot, mert ők nem adtak el jogokat iráni partnernek és beprelik a nevüket jogtalanul használókat.

Forrás: hvg.huvissza a hírekhez


Kiemelt hírek

összes hír
A régió szennyesére pályázik a magyar mosoda-hálózat
dátum 2018-04-16 idő 12:23

Az önkiszolgáló mosodák térnyerését jól szemlélteti, hogy a Bubbles, több mint 50 ezer regisztrált felhasználóval rendelkezik.Legolvasottabb hírek

összes hír


Franchise tanácsadás

További hírek

Május végén Moszkva válik a franchise-világ fővárosává
dátum 2018-04-18 idő 11:26

2018. május végén három jelentős nemzetközi esemény is megrendezésre kerül az orosz fővárosban. a THE MOSCOW FRANCHISE EXPO 2018, a THE WORLD FRANCHISE FORUM az Orosz Franchise Szövetség szervezése, és itt tartják meg a Franchise Világtanács (WFC) soron következő ülését is.

A régió szennyesére pályázik a magyar mosoda-hálózat
dátum 2018-04-16 idő 12:23

Az önkiszolgáló mosodák térnyerését jól szemlélteti, hogy a Bubbles, több mint 50 ezer regisztrált felhasználóval rendelkezik.

Május 10-én kerül megrendezésre a Magyar Franchise Szövetség tisztújító közgyűlése
dátum 2018-04-13 idő 12:45

A közgyűlésen Matthias H. Lehner, a Német Franchise Szövetség alelnöke, a Bodystreet alapító-tulajdonosa osztja meg a hálózatfejlesztéssel kapcsolatos nemzetközi tapasztalatait.

Frozen Yoghurt hálózat kínálja értékesítésre az elmúlt 4 év alatt felépített franchise hálózatát
dátum 2018-04-13 idő 10:50

A koncepció öt egysége négy jelentős budapesti bevásárlóközpontban, valamint a budaörsi Korzó Auchan Kereskedelmi Központban is jelen van üzleteivel.

Folytatja az expanziót a SPAR
dátum 2018-04-12 idő 17:11

Idén tavasszal Kecskeméten és Budapesten nyitott egy-egy új áruházat a SPAR Magyarország. A vállalat további öt szupermarketjét pedig kívül-belül megújította, hogy még inkább kiszolgálja a megváltozott fogyasztói igényeket. A modernizációs programjára 2018-ban eddig több mint 2,1 milliárd forintot fordított a SPAR.