Hírek, aktualitások

dátum 2014-03-25 idő 11:57

Egy osztályképpel százezret nyerni a Fornettitől

A Fornetti Szalagavató játéka 100 ezer Forintos fődíját idén a bácsalmási Hunyadi János Gimnázium és Szakiskola 12. B osztálya nyerte meg. – olvasható a Fornetti Facebook-oldalán.
 
Az osztályt Ozsvár Cintia nevezte be a versenybe, aki a díjátadón elmondta, mennyire örülnek az eredménynek, amiért alaposan meg is dolgoztak. Szavazóikat röplapokkal, plakátokkal is buzdították, de mozgósították a szülőket és azok munkatársait, barátokat, ismerősöket, igénybe vették a Facebook-os segítséget, és az internet adta egyéb lehetőségeket is.
 
 
Gyarmati Gál Éva osztályfőnök ugyancsak örömmel vette a díjat, amit ballagási bankett kiadásainak enyhítésére fordítanak majd, és ha még marad, akkor osztálykirándulásra. Az osztályt igazi, szinte családias közösségnek tartja, véleménye szerint összetartozásukat jellemzi az a szervezőmunka is, amelyet a díj eléréséért végeztek, és amelyből mindenki derekasan kivette részét.
 

A Fornetti látványpékség története

 
Palásti József pékmester 1997 márciusában hozta létre családi vállalkozását, a Fornetti Kft.-t, amely egy átalakított kecskeméti házban, kisipari jelleggel kezdte meg a fagyasztott péksütemények gyártását. Eleinte elsősorban sajtos és tepertős pogácsákat készítettek az üzemben, a termékeket pedig nem darabonként, hanem tömeg alapján vásárolhatták meg a fogyasztók.
 
Fornetti látványpékség
 
Később a cég elkezdte kialakítani a látványpékségekből álló franchise hálózatát, amelyekben mobil sütőegységekkel készültek a fagyasztott süteményekből a kész pékáruk. 1999-ben a Fornetti külföldi terjeszkedésbe kezdett, először Szlovákiában, Lengyelországban és Horvátországban jelent meg a hálózat, később Romániában és Csehországban lépett piacra a társaság.
 

A Fornetti látványpékség hazánkban és külföldön

 
A koncepciót ma már Európa egyik legnagyobb franchise hálózataként tartják számon, mivel világszerte közel harminc országban több mint 7000 egységet működtetnek. A cégcsoport évente 50 millió kilogramm pékárut értékesít. A Bakutól Torontóig ívelő franchise hálózat évente 200 millió eurós forgalmat bonyolít. A Fornetti név, a gyártási know-how-k és a hozzá kapcsolódó jogok kizárólagos tulajdonosa Palásti József franchise alapító-pékmester.
 
Virtuális kiállító: FORNETTI Kft.
Cimkék: étel-ital


vissza a hírekhez


Kiemelt hírek

összes hír
A régió szennyesére pályázik a magyar mosoda-hálózat
dátum 2018-04-16 idő 12:23

Az önkiszolgáló mosodák térnyerését jól szemlélteti, hogy a Bubbles, több mint 50 ezer regisztrált felhasználóval rendelkezik.Legolvasottabb hírek

összes hír


Franchise tanácsadás

További hírek

80 évre tervez a Burger King Magyarországon
dátum 2018-04-26 idő 09:24

41 éttermével a magyarországi gyorsétterem-piac meghatározó szereplője a Burger King.

Tizedik alkalommal Superbrands-díjas a SPAR
dátum 2018-04-24 idő 09:20

A szakemberek mellett a vásárlók is újra bizalmat szavaztak a SPAR Magyarországnak, amelyet sorozatban tizedszerre tartottak érdemesnek a márkaértékelési díjra.

Május végén Moszkva válik a franchise-világ fővárosává
dátum 2018-04-18 idő 11:26

2018. május végén három jelentős nemzetközi esemény is megrendezésre kerül az orosz fővárosban. a THE MOSCOW FRANCHISE EXPO 2018, a THE WORLD FRANCHISE FORUM az Orosz Franchise Szövetség szervezése, és itt tartják meg a Franchise Világtanács (WFC) soron következő ülését is.

A régió szennyesére pályázik a magyar mosoda-hálózat
dátum 2018-04-16 idő 12:23

Az önkiszolgáló mosodák térnyerését jól szemlélteti, hogy a Bubbles, több mint 50 ezer regisztrált felhasználóval rendelkezik.

Május 10-én kerül megrendezésre a Magyar Franchise Szövetség tisztújító közgyűlése
dátum 2018-04-13 idő 12:45

A közgyűlésen Matthias H. Lehner, a Német Franchise Szövetség alelnöke, a Bodystreet alapító-tulajdonosa osztja meg a hálózatfejlesztéssel kapcsolatos nemzetközi tapasztalatait.