Hírek, aktualitások

dátum 2016-01-14 idő 10:06

Egyre többen ismerkednek a csomagszállító drónokkal

Hamarosan drónok szállíthatják házhoz az Amazonon vásárolt termékeket. A vállalat robotrepülőkkel kísérletezik, amelyek akár fél órán belül eljuttatnák a megrendelt árut a vásárlókhoz. A koncepció egyelőre tesztfázisban van, ám a cég szerint négy-öt éven belül a gyakorlatban is megjelenhet.
 
 
A pilóta nélküli repülők a hadsereg kötelékéből már jó ideje a hobbistákhoz jutottak, újabban pedig több vállalat is kísérletezik felhasználásukkal. Ezen cégek sorába állt be az Amazon is, amely az online üzletében megvásárolt termékek kiszállításához használná a technológiát.
 
A repülő szerkezetek alkalmazásának azonban határt szab a rakomány tömege, a drónok teherbírása ugyanis korlátozott. Az elképzelés leghamarabb 4-5 éven belül kerülhet át a gyakorlatba, ha sikerül megfelelni az Egyesült Államok légügyi hivatalának (FAA) elvárásainak. 
 
 
De közel sem az Amazon az egyetlen cég ilyen ambíciókkal. A Burrito Bomber például merev szárnyú repülőgépekkel  kívánja a magasból szórni a hazánkban is egyre népszerűbb mexikói ételeket - ejtőernyővel felszerelt csomagban. A légügyi szervek korlátozásai miatt egyelőre a repülő ételfutár is csak kísérleti fázisban van, ám egy londoni sushi-étteremben már a gyakorlatban is találkozhatunk a repülő szerkezetekkel, igaz ott nem a futár, „csupán”a pincér szerepét töltik be.
 
Forrás: elelmiszer.hu, Burrito Bomber


vissza a hírekhez


Kiemelt hírek

összes hír
Franchise Börze - Ahol tuti recepteket találhat egy sikeres vállalkozáshoz!
dátum 2018-01-10 idő 13:30

2018. február 1-én újra franchise kiállítást szervez a Magyar Franchise Szövetség.Legolvasottabb hírek

összes hír


Franchise tanácsadás

További hírek

Hatalmas az érdeklődés a 10 év után újra megrendezendő Franchise Börze iránt
dátum 2018-01-17 idő 14:28

A Magyar Franchise Szövetség hiánypótló bemutatkozási lehetőséget nyújtó rendezvénye olyan sikeres, hogy már szinte az összes kiállítói stand foglalt.

Piacvezető robotgép forgalmazásához keres partnereket a Thermomix
dátum 2018-01-17 idő 12:39

A legintelligensebb robotgép immáron Magyarországon is elérhető.

Ezen túl magánszemélyek is hirdethetnek a Duna House honlapján
dátum 2018-01-16 idő 12:20

Március végéig bruttó 1990 forintért árulhat a nagyközönség házat, lakást, ingatlant, 30 napon át a Duna House honlapján.

Plakátaukciót rendez a BÁV január 24-én
dátum 2018-01-15 idő 11:53

Az aukción reklám- és kiállítás plakátok is képviseltetik magukat, a történelmi ereklyék gyűjtői pedig az ötvenes és hatvanas években készült propagandaplakátok közül válogathatnak.

Franchise partnereit keresi a BITE bakery café
dátum 2018-01-11 idő 10:58

Franchise partnereket keres a pereceket, szendvicseket, mascarponés tekercseket és különleges ízesítésű kávékat kínáló BITE bakery café.