Hírek, aktualitások

dátum 2015-09-16 idő 09:02

Elégedett az IKEA

Az euróra átszámított összes árbevétel 11,2%-kal növekedett, az árfolyamváltozások hatását is figyelembe véve, a cég teljes forgalma 8,9%-kal nőtt. Az értékesítés mértéke a régóta működő, bevált áruházak esetében 5,1%-kal emelkedett - irja a marketinginfo.hu.
 
"Szinte az összes piacunkon növekedést értünk el. Örülünk, hogy a tavalyi év eladási adatai ilyen jól alakultak. Munkatársaink nagyszerű munkát végeztek a minőségi és megfizethető lakberendezési termékeink fejlesztésében és értékesítésében, mind az áruházakban, mind az e-kereskedelem területén" - nyilatkozta Peter Agnefjäll, az IKEA Csoport elnök-vezérigazgatója.
 
Továbbra is Kína az IKEA Csoport leggyorsabban fejlődő piaca, megelőzve Oroszországot. Németországban rekordeladásokra volt példa, és Észak-Amerika is jól teljesített, csakúgy, mint Dél-Európa, ahol szintén pozitív eredmények születtek. Az eladások növekedése többnyire a régóta működő, bevált áruházakra volt jellemző, de a digitális megoldásokkal kiegészített új áruházak szintén hozzájárultak az értékesítés növekedéséhez.
A 2015-ös gazdasági évben az IKEA Csoport 13 új áruházat, valamint 3 új árufelvételi pontot nyitott, ahol a vásárlók átvehetik a megrendelt termékeiket (Spanyolországban, Norvégiában és Finnországban a teljes IKEA-választéknak csak egy része érhető el).
 
Az IKEA Csoport és az IKEA Foundation összesen 1 milliárd eurós beruházás mellett kötelezte el magát annak érdekében, hogy felgyorsítsa az alacsony szén-dioxid-kibocsátású gazdaság megvalósulásának folyamatát, és hogy támogassa a klímaváltozás által leginkább érintett közösségeket. Az IKEA Csoport ezen vállalásával közelebb került a kitűzött céljához, miszerint teljes energiafüggetlenségre törekszik, azaz legalább annyi energiát állít elő saját maga, amennyit az épületei és intézményei felhasználnak.


vissza a hírekhez


Kiemelt hírek

összes hír
A régió szennyesére pályázik a magyar mosoda-hálózat
dátum 2018-04-16 idő 12:23

Az önkiszolgáló mosodák térnyerését jól szemlélteti, hogy a Bubbles, több mint 50 ezer regisztrált felhasználóval rendelkezik.Legolvasottabb hírek

összes hír


Franchise tanácsadás

További hírek

Tizedik alkalommal Superbrands-díjas a SPAR
dátum 2018-04-24 idő 09:20

A szakemberek mellett a vásárlók is újra bizalmat szavaztak a SPAR Magyarországnak, amelyet sorozatban tizedszerre tartottak érdemesnek a márkaértékelési díjra.

Május végén Moszkva válik a franchise-világ fővárosává
dátum 2018-04-18 idő 11:26

2018. május végén három jelentős nemzetközi esemény is megrendezésre kerül az orosz fővárosban. a THE MOSCOW FRANCHISE EXPO 2018, a THE WORLD FRANCHISE FORUM az Orosz Franchise Szövetség szervezése, és itt tartják meg a Franchise Világtanács (WFC) soron következő ülését is.

A régió szennyesére pályázik a magyar mosoda-hálózat
dátum 2018-04-16 idő 12:23

Az önkiszolgáló mosodák térnyerését jól szemlélteti, hogy a Bubbles, több mint 50 ezer regisztrált felhasználóval rendelkezik.

Május 10-én kerül megrendezésre a Magyar Franchise Szövetség tisztújító közgyűlése
dátum 2018-04-13 idő 12:45

A közgyűlésen Matthias H. Lehner, a Német Franchise Szövetség alelnöke, a Bodystreet alapító-tulajdonosa osztja meg a hálózatfejlesztéssel kapcsolatos nemzetközi tapasztalatait.

Frozen Yoghurt hálózat kínálja értékesítésre az elmúlt 4 év alatt felépített franchise hálózatát
dátum 2018-04-13 idő 10:50

A koncepció öt egysége négy jelentős budapesti bevásárlóközpontban, valamint a budaörsi Korzó Auchan Kereskedelmi Központban is jelen van üzleteivel.