Hírek, aktualitások

dátum 2015-09-16 idő 09:02

Elégedett az IKEA

Az euróra átszámított összes árbevétel 11,2%-kal növekedett, az árfolyamváltozások hatását is figyelembe véve, a cég teljes forgalma 8,9%-kal nőtt. Az értékesítés mértéke a régóta működő, bevált áruházak esetében 5,1%-kal emelkedett - irja a marketinginfo.hu.
 
"Szinte az összes piacunkon növekedést értünk el. Örülünk, hogy a tavalyi év eladási adatai ilyen jól alakultak. Munkatársaink nagyszerű munkát végeztek a minőségi és megfizethető lakberendezési termékeink fejlesztésében és értékesítésében, mind az áruházakban, mind az e-kereskedelem területén" - nyilatkozta Peter Agnefjäll, az IKEA Csoport elnök-vezérigazgatója.
 
Továbbra is Kína az IKEA Csoport leggyorsabban fejlődő piaca, megelőzve Oroszországot. Németországban rekordeladásokra volt példa, és Észak-Amerika is jól teljesített, csakúgy, mint Dél-Európa, ahol szintén pozitív eredmények születtek. Az eladások növekedése többnyire a régóta működő, bevált áruházakra volt jellemző, de a digitális megoldásokkal kiegészített új áruházak szintén hozzájárultak az értékesítés növekedéséhez.
A 2015-ös gazdasági évben az IKEA Csoport 13 új áruházat, valamint 3 új árufelvételi pontot nyitott, ahol a vásárlók átvehetik a megrendelt termékeiket (Spanyolországban, Norvégiában és Finnországban a teljes IKEA-választéknak csak egy része érhető el).
 
Az IKEA Csoport és az IKEA Foundation összesen 1 milliárd eurós beruházás mellett kötelezte el magát annak érdekében, hogy felgyorsítsa az alacsony szén-dioxid-kibocsátású gazdaság megvalósulásának folyamatát, és hogy támogassa a klímaváltozás által leginkább érintett közösségeket. Az IKEA Csoport ezen vállalásával közelebb került a kitűzött céljához, miszerint teljes energiafüggetlenségre törekszik, azaz legalább annyi energiát állít elő saját maga, amennyit az épületei és intézményei felhasználnak.


vissza a hírekhez


Kiemelt hírek

összes hír
Franchise Börze - Ahol tuti recepteket találhat egy sikeres vállalkozáshoz!
dátum 2018-01-10 idő 13:30

2018. február 1-én újra franchise kiállítást szervez a Magyar Franchise Szövetség.Legolvasottabb hírek

összes hír


Franchise tanácsadás

További hírek

Turán nyitotta meg legújabb egységét a Stilianos Babauszoda.
dátum 2018-01-18 idő 17:17

2018. Január 15-én a Stilianos Babauszoda Franchise 7. egységeként kezdte működését a Stilianos Babauszoda Tura.

A Franchise Börzén kedvezménnyel lesz megvásárolható a Franchise Vállalkozás című könyv
dátum 2018-01-18 idő 16:35

A franchise iránt érdeklődők számára alapvető ismereteket tartalmazó olvasmány 25% kedvezménnyel lesz kapható a kiállítás helyszínén.

Hatalmas az érdeklődés a 10 év után újra megrendezendő Franchise Börze iránt
dátum 2018-01-17 idő 14:28

A Magyar Franchise Szövetség hiánypótló bemutatkozási lehetőséget nyújtó rendezvénye olyan sikeres, hogy már szinte az összes kiállítói stand foglalt.

Piacvezető robotgép forgalmazásához keres partnereket a Thermomix
dátum 2018-01-17 idő 12:39

A legintelligensebb robotgép immáron Magyarországon is elérhető.

Ezen túl magánszemélyek is hirdethetnek a Duna House honlapján
dátum 2018-01-16 idő 12:20

Március végéig bruttó 1990 forintért árulhat a nagyközönség házat, lakást, ingatlant, 30 napon át a Duna House honlapján.