Hírek, aktualitások

dátum 2015-03-09 idő 09:09

Élelmiszeradomány a COOP együttműködésével

Csaknem 7100, gyermekvédelmi gondoskodásban élő fiatal kap élelmiszeradományt az Emberi Erőforrások Minisztériuma szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkársága és a COOP együttműködésével.

A tárca az MTI-nek elküldött közleményében Czibere Károly államtitkárt idézve a társadalmi felelősségvállalás kiváló és követendő példájának nevezte az akciót, amelynek során 20 millió forint értékben alapélelmiszerekből álló adományt juttatnak el különleges szükségletű gyermekeknek.


A tájékoztatás szerint valamennyi, gyermekvédelmi gondoskodásban nevelkedő fiatalnak jut az adományból.

A program első budapesti sajtónyilvános rendezvényén a főváros és Pest megye területén nevelkedő 1337 különleges ellátási szükségletű gyerek számára indították el az adományszállítmányt.

A közleményben kiemelték, a kormány elmúlt években hozott intézkedéseinek köszönhetően egy olyan rendszer jött létre, amely biztosítja, hogy Magyarországon a születéstől kezdve egészen 16 éves korukig a gyerekek, fiatalok nem maradnak éhen. A születéstől 3 éves korig a Biztos Kezdet Gyerekházak, 3 éves kortól a kötelező óvoda, majd az iskolarendszer biztosítja az étkezést - írták.

Közölték azt is, az idén csaknem öt és fél milliárd forinttal költ többet a rászoruló gyermekek tanév közbeni étkeztetésének támogatására a kormány, és mintegy 13 százalékkal emeli a nyári gyermekétkeztetésre szánt forrást, vagyis összesen mintegy hatmilliárd forinttal nő a gyermekétkeztetésre fordított összeg. 

Kitértek arra, hogy a megemelt költségvetési támogatáson túl ebben az évben további milliárdokat fordítanak a gyermekéhezés felszámolására: az idén induló, 32 milliárd forintos keretösszegű Élelmiszercsomag elnevezésű program egyik célcsoportját a szegény családban élő, háromévesnél fiatalabb gyermekek képezik.

A COOP üzletlánc oldalán egyebek mellett az olvasható, hogy a 2010-ben létrehozott Coop Segély Alapítvány 32 ezer munkatársuk közös, segítő erejét szimbolizálja.

Az alapítvány kamionja az elmúlt években az ország minden megyéjében megfordult, és 90 millió forint értékben megközelítőleg 14 ezer emberen segített adományaival - írta az alapítvány kuratóriumi elnöke, Kemény Dénes, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke, akinek a vezetésével korábban háromszor lett olimpiai bajnok a magyar férfi vízilabda-válogatott. 

forrás: marketinginfo.hu


vissza a hírekhez


Kiemelt hírek

összes hír
Még mindig nagy üzlet a fogyókúra: tovább terjeszkedik a Naturhouse
dátum 2018-06-01 idő 09:38

2018-ban további terjeszkedéssel számol a táplálkozási tanácsadással foglalkozó Naturhouse.Legolvasottabb hírek

összes hír


Franchise tanácsadás

További hírek

Egy igazi nyári ajánlat: frozen joghurt koncepció keresi új tulajdonosát!
dátum 2018-06-18 idő 09:42

A Jono Yogo, az egész évben üzemeltethető forzen joghurt hálózat remek franchise befektetési lehetőség. Az öt egységből álló franchise 2013 óta van jelen a hazai piacon, és a legforgalmasab budapesti üzletközpontokban képviselteti magát.

A franchise Spanyolországban
dátum 2018-06-15 idő 16:51

„A siker kulcsa Spanyolországban az, hogy megfelelően tudjunk alkalmazkodni a spanyolok ízlésvilágához” – Interjú Eduardo Abadíával, a Spanyol Franchise Szövetség ügyvezető igazgatójával.

Úgy megy házhoz a Lidl és az Aldi, hogy már a házat is ők építik
dátum 2018-06-13 idő 14:24

A Lidl óvodát és hotelt nyit a boltjai felett, az Aldi lakásokat fejleszt. A diszkontláncok egyre aktívabbak az ingatlanpiacon, de ki profitál ebből?

Meglepő újdonsággal készül a KFC
dátum 2018-06-12 idő 10:00

Hamarosan itt a csirke nélküli sült csirke - a KFCnél olyan új koncepción dolgoznak, amely az egészséges táplálkozást segíti.

Frozen joghurt hálózat keresi új tulajdonosát!
dátum 2018-06-11 idő 13:52

Egészséges fagylalt - különleges franchise lehetőség. A Jono Yogo frozen joghurtot értékesítő hálózat új befektetőt keres.