Hírek, aktualitások

dátum 2014-05-12 idő 09:41

Elindul az ingatlan aukció (DH)

Az erősödő ingatlanpiaci környezetben egy hatékony, hazánkban a szabadpiac számára teljesen új értékesítési formát vezet be a Duna House a magyar piacon.
 
Az elmúlt évek gyenge ingatlanpiaca ellenére nem volt eseménytelen a szakma, több újítás, ez idáig szokatlan, de előremutató innováció született. Az ingatlan értékesítés mára nem csak egy irodanyitásról és értékesítők toborzásáról szól, hanem a fejlesztésekről és a szolgáltatások bővítéséről is. 
 
 
A most elindított ingatlanaukció ugyan Nyugat-Európában és az USA-ban ismert értékesítési forma, hazánkban azonban ebben a formában ismeretlen műfaj volt. Hasonló, de az eladó nem feltétlenül szabad akaratával egyező árverést a bankok, vagy a Végrehajtói Kamara eddig is végzett, ám a szabadpiacon, az eladók számára kedvező, választható és hatékony formában még nem. A Duna House hálózat az idei kedvező ingatlanpiaci folyamatok hatására nagy reményeket táplál a szolgáltatás bevezetéséhez, hiszen mind eladói, mind pedig vevői oldalon rengeteg pozitívumot jelent ez az egyelőre talán szokatlannak tűnő műfaj.
 
A módszer a műtárgyak aukciójához hasonlatos, vagyis licitálni lehet a „portékára”, ami jelen esetben egy ingatlan lesz. Az áru sajátosságainál fogva azonban az aukció menete némileg eltérő. Az aukcióra bejutott ingatlanok az erre kialakított webes felületen lesznek először láthatóak. Az érdeklődők regisztrációt követően láthatják majd az ingatlan pontos címét és azokat az időpontokat (un. nyílt napokat) amikor azok megtekinthetőek. A vevők krediteket töltenek majd fel, amely alkalmassá teszi őket a villámáras vásárlásra az aukciós időszak első (jellemzően) 27 napján, majd a licitálásra az utolsó 3 napon. Ha nem jön létre tranzakció, akkor a vevő a kreditet lehívhatja, vagy a következő aukcióra átcsoportosíthatja.
 
 
A műfaj pszichológiájából adódóan könnyen előfordulhat, hogy licitverseny eredményeként a nyertes licitár jóval a Villámár vagy Irányár fölött alakul. Amennyiben a folyamat sikeresen zárul, a végén már csak az üzletzárási folyamat marad hátra, vagyis megköttetik a vásárlás.
Látszik tehát, hogy egy igen intenzív, koncentrált értékesítési időszakról van szó, amelynek eredménye a maximális eladási ár lesz, akár az irányár fölött is. Kényelmes az eladó számára, hiszen mentesülhet a kínos alkudozástól és az ingatlan mutatása is tervezhetővé válik. A folyamatok a weben keresztül követhetők, ami további kényelmet jelent majd minden szereplő számára. 
 
A Duna House szakemberei két ingatlantípus esetén látnak nagy lehetőséget az aukcióban: egyrészt a kelendő típusoknál, ahol az eladó számára a legmagasabb piaci ár érhető el, másrészt azoknál, ahol az ingatlan már régóta áll a piacon. Ez utóbbi esetében az eladó számára kiderülhet, hogy mekkora a valós piaci ár, és ha az ajánlat nem éri el a villámárat sem, akkor nem kötelező az értékesítés számára. 
 
Az első aukció a hamarosan elinduló weboldalon júniusban lesz elérhető, ekkor elsősorban budapesti, agglomerációs illetve tatabányai és szombathelyi ingatlanok kerülnek kalapács alá, s ekkor derül majd ki, hogy a fővárosi és a vidéki ajánlatok milyen érdeklődést váltanak ki a vásárlókból. Ezt követően a szolgáltatás országos szinten zajlik majd. A Duna House várakozásai szerint az aukció nagy érdeklődésre tarthat majd számot és az ingatlanok nagy többsége gazdát fog cserélni.
 
Forrás: dh.hu; franchise.hu
Virtuális kiállító: Duna House Franchise Kft.


vissza a hírekhez


Kiemelt hírek

összes hír
Franchise Börze - Ahol tuti recepteket találhat egy sikeres vállalkozáshoz!
dátum 2018-01-10 idő 13:30

2018. február 1-én újra franchise kiállítást szervez a Magyar Franchise Szövetség.



Legolvasottabb hírek

összes hír


Franchise tanácsadás

További hírek

Ezen túl magánszemélyek is hirdethetnek a Duna House honlapján
dátum 2018-01-16 idő 12:20

Március végéig bruttó 1990 forintért árulhat a nagyközönség házat, lakást, ingatlant, 30 napon át a Duna House honlapján.

Plakátaukciót rendez a BÁV január 24-én
dátum 2018-01-15 idő 11:53

Az aukción reklám- és kiállítás plakátok is képviseltetik magukat, a történelmi ereklyék gyűjtői pedig az ötvenes és hatvanas években készült propagandaplakátok közül válogathatnak.

Franchise partnereit keresi a BITE bakery café
dátum 2018-01-11 idő 10:58

Franchise partnereket keres a pereceket, szendvicseket, mascarponés tekercseket és különleges ízesítésű kávékat kínáló BITE bakery café.

Franchise Börze - Ahol tuti recepteket találhat egy sikeres vállalkozáshoz!
dátum 2018-01-10 idő 13:30

2018. február 1-én újra franchise kiállítást szervez a Magyar Franchise Szövetség.

Vidéki városokban keres franchise partnereket a High Care
dátum 2018-01-10 idő 09:39

A High-Care Cosmetics mintegy 20 egységével az egyik vezető kozmetikai franchise hálózat hazánkban.