Hírek, aktualitások

dátum 2014-06-23 idő 09:13

Elismert szakmai mutató a DH Tranzakciószám becslése

A 2011 óta havi rendszerességgel jelentkező Barométerben megtalálható Tranzakciószám becslés adatait támasztják alá a Google-ben folytatott keresések. (Duna House összeállítás)
 
A Duna House vezetése sokáig küzdött azzal, hogy Magyarországon nincs olyan hiteles forrás, amely havi rendszerességgel adna ki friss adatokat az ingatlanpiacról. Úgy vélték, és vélik, hogy ezen a piacon – főleg az utóbbi években, amikor hónapról-hónapra óriási változások történnek – a 4-5 hónapos késéssel érkező elemzések inkább utólagos boncolgatások, de amire a piacnak szüksége van, az sokkal inkább azonnali, pillanatnyi adatok, helyzetjelentések.
 
 
Piacvezetőként a legtöbb ingatlan tranzakciót a Duna House bonyolítja hazánkban, így olyan releváns információk birtokában van az ingatlanok- és vásárlási körülményeinek tulajdonságairól, amelyek máshol nem állnak rendelkezésre ilyen mennyiségben és pontossággal. Az évek során (elsősorban saját használatra) olyan ingatlanpiaci elemzési és becslési módszereket fejlesztettek ki, amelyek az idő elteltével bizonyították, hogy megállják a helyüket.
 
A minap egy újabb megtisztelő visszaigazolása érkezett annak a munkának, mely a Duna House elmúlt 4 év ingatlan tranzakciószám becslésében van. A Portfolio.hu a Google egyik elemzési szolgáltatására hivatkozva erősítette meg, hogy azok a trendek és számok, melyeket a Duna House hosszú ideje havonta elérhetővé tesz, megegyeznek azzal, ami akkor rajzolódik ki, ha megnézzük, hogy mi felhasználók, egyes időszakokban milyen kulcsszavakra keresünk rá.
 
 
Ezt tökéletesen példázza az alábbi két grafikon egymás mellé téve, mely a Tranzakciószám becslés mellett azt mutatja, hogy a vizsgált időszakban milyen intenzíven kerestek a felhasználók az ’eladó lakás’ kifejezésre.
 
 
A Duna House-ról
 
A Duna House a magyarországi ingatlanpiac egyik vezető vállalata, széles és sokrétű tevékenységi körébe tartozik az ingatlanközvetítés, a franchise megoldások, a projekt marketing-tevékenység, ingatlan-finanszírozás és ingatlanokkal kapcsolatos befektetések, valamint az ezekhez kapcsolódó tanácsadói és kezelői tevékenységek. A hálózat tagja a Magyar Franchise Szövetségnek, amely 2010-ben az év franchise hálózatának választotta.
 
Forrás: dh.hu
Virtuális kiállító: Duna House Franchise Kft.


vissza a hírekhez


Kiemelt hírek

összes hír
A régió szennyesére pályázik a magyar mosoda-hálózat
dátum 2018-04-16 idő 12:23

Az önkiszolgáló mosodák térnyerését jól szemlélteti, hogy a Bubbles, több mint 50 ezer regisztrált felhasználóval rendelkezik.Legolvasottabb hírek

összes hír


Franchise tanácsadás

További hírek

80 évre tervez a Burger King Magyarországon
dátum 2018-04-26 idő 09:24

41 éttermével a magyarországi gyorsétterem-piac meghatározó szereplője a Burger King.

Tizedik alkalommal Superbrands-díjas a SPAR
dátum 2018-04-24 idő 09:20

A szakemberek mellett a vásárlók is újra bizalmat szavaztak a SPAR Magyarországnak, amelyet sorozatban tizedszerre tartottak érdemesnek a márkaértékelési díjra.

Május végén Moszkva válik a franchise-világ fővárosává
dátum 2018-04-18 idő 11:26

2018. május végén három jelentős nemzetközi esemény is megrendezésre kerül az orosz fővárosban. a THE MOSCOW FRANCHISE EXPO 2018, a THE WORLD FRANCHISE FORUM az Orosz Franchise Szövetség szervezése, és itt tartják meg a Franchise Világtanács (WFC) soron következő ülését is.

A régió szennyesére pályázik a magyar mosoda-hálózat
dátum 2018-04-16 idő 12:23

Az önkiszolgáló mosodák térnyerését jól szemlélteti, hogy a Bubbles, több mint 50 ezer regisztrált felhasználóval rendelkezik.

Május 10-én kerül megrendezésre a Magyar Franchise Szövetség tisztújító közgyűlése
dátum 2018-04-13 idő 12:45

A közgyűlésen Matthias H. Lehner, a Német Franchise Szövetség alelnöke, a Bodystreet alapító-tulajdonosa osztja meg a hálózatfejlesztéssel kapcsolatos nemzetközi tapasztalatait.