Hírek, aktualitások

dátum 2016-10-14 idő 10:29

Elképesztő ütemben fejlődik az élményalapú oktatást kínáló programozósuli

Mára összesen három országban (Magyarország mellett Ausztriában és Csehországban), huszonnégy helyszínen tartanak oktatásokat, nyári táborokat szerveznek, összesen eddig több mint hatezer kisgyermeket megtanítva a programozás alapjaira.

Tavaly még a Massachusettsi Műszaki Egyetem (MIT) által kifejlesztett Scratch programján okították a gyerekeket, ma azonban már saját fejlesztéssel dolgoznak.

„Ez egy személyre szabhatóbb rendszer, így minden korosztály a számára megfelelő színpalettát, figurákat választhatja ki. Amitől azonban igazán világszínvonalú a fejlesztés, hogy egyedülálló áthidalási megoldást nyújt a blokk alapú és az írott programozás között” – mutat rá Breuer Anita, az iskola megalapítója. Előbbinél az utasítások építőkockák, a tájékozódást pedig színek és formák segítik, hogy a programozási művelet sikerüljön. Utóbbi esetében pedig már csak a programsorok vannak.

A rohamos terjeszkedésben – egy év alatt megduplázták tucatnyi iskolájukat – nemcsak annak van kiemelt szerepe, hogy egyre több szülő ébred rá a programozás fontosságára, hanem annak is, hogy vállalkozói szemmel nézve is jó üzlet egy ilyen iskola nyitása.

Forrás: hvg.huvissza a hírekhez


Kiemelt hírek

összes hír
A régió szennyesére pályázik a magyar mosoda-hálózat
dátum 2018-04-16 idő 12:23

Az önkiszolgáló mosodák térnyerését jól szemlélteti, hogy a Bubbles, több mint 50 ezer regisztrált felhasználóval rendelkezik.Legolvasottabb hírek

összes hír


Franchise tanácsadás

További hírek

Tizedik alkalommal Superbrands-díjas a SPAR
dátum 2018-04-24 idő 09:20

A szakemberek mellett a vásárlók is újra bizalmat szavaztak a SPAR Magyarországnak, amelyet sorozatban tizedszerre tartottak érdemesnek a márkaértékelési díjra.

Május végén Moszkva válik a franchise-világ fővárosává
dátum 2018-04-18 idő 11:26

2018. május végén három jelentős nemzetközi esemény is megrendezésre kerül az orosz fővárosban. a THE MOSCOW FRANCHISE EXPO 2018, a THE WORLD FRANCHISE FORUM az Orosz Franchise Szövetség szervezése, és itt tartják meg a Franchise Világtanács (WFC) soron következő ülését is.

A régió szennyesére pályázik a magyar mosoda-hálózat
dátum 2018-04-16 idő 12:23

Az önkiszolgáló mosodák térnyerését jól szemlélteti, hogy a Bubbles, több mint 50 ezer regisztrált felhasználóval rendelkezik.

Május 10-én kerül megrendezésre a Magyar Franchise Szövetség tisztújító közgyűlése
dátum 2018-04-13 idő 12:45

A közgyűlésen Matthias H. Lehner, a Német Franchise Szövetség alelnöke, a Bodystreet alapító-tulajdonosa osztja meg a hálózatfejlesztéssel kapcsolatos nemzetközi tapasztalatait.

Frozen Yoghurt hálózat kínálja értékesítésre az elmúlt 4 év alatt felépített franchise hálózatát
dátum 2018-04-13 idő 10:50

A koncepció öt egysége négy jelentős budapesti bevásárlóközpontban, valamint a budaörsi Korzó Auchan Kereskedelmi Központban is jelen van üzleteivel.