Hírek, aktualitások

dátum 2015-07-20 idő 09:20

Élre tör az USA-ban a Domino's Pizza hálózat

Szárnyal a Domino's Pizza, a világ egyik legnagyobb pizzéria hálózata, írja a businessinsider.com. A lánc több száz új éttermet nyitott az utóbbi időben, és az üzleti eredményei is nagyon pozitívak.

Sikerült visszahódítaniuk törzsvásárlóikat. Olyannyira, hogy a hálózat csak a tavalyi év 3. negyedévben 160 üzletet nyitott. A Morgan Stanley a közelmúltban a "vezető amerikai pizza házhoz szállító láncának" nevezte az étterem hálózatot. 

Néhány évvel ezelőtt, még teljesen más volt a helyzet, a "dominós" pizza hálózat a konkurencia, főképp a Pizza Hut és a Papa John hálózatok szorításában sínylődött. A hálózat vezetősége gyökeres változtatásokat vezetett be, amelyek hatására újra felélénkült a forgalom.

Patrick Doyle, a hálózat vezérigazgatója a következő újításokkal magyarázta az elsöprő sikert:

1, Nemzetközi térnyerés
Az elmúlt 4 év alatt a pizzaóriás a világ 10 országában mintegy 1800 egységet nyitott meg. A Domino's Pizza virágzik az olyan feltörekvő piacokon, mint Brazília, vagy Kína, mivel ezekben az országokban a pizza házhozszállítás sokak által elérhető luxusnak számít.

2, Termékkínálat javítása
A hálózat értékesítése 2009-ben mozdult el pozitív irányba, amikor is új pizzatészta recepttel rukkoltak elő, valamint megújították szendvics-, tészta-, valamint köret kínálatukat is. Alapvető termékeik minőségének javítása nélkülözhetetlen volt a fordulathoz. 

Tehát az étlap fejlesztése, megújítása is elengedhetetlen volt ahhoz, hogy a lánc a versenytársai elé kerülhessen.

3, Újragondolt marketing
A Domino's Pizza új marketing csapata "őszinte marketingbe" kezdett, elismerve a régi termékek hibáit- éppen ezzel fókuszálva a vásárlók figyelmét a megújult kínálatra és étlapra. Így számos régi vásárlójuk visszatért, valamint egy potenciálisan új vendégkör számára is sikeresen eljutatták üzenetüket.

R.J.vissza a hírekhez


Kiemelt hírek

összes hír
A régió szennyesére pályázik a magyar mosoda-hálózat
dátum 2018-04-16 idő 12:23

Az önkiszolgáló mosodák térnyerését jól szemlélteti, hogy a Bubbles, több mint 50 ezer regisztrált felhasználóval rendelkezik.Legolvasottabb hírek

összes hír


Franchise tanácsadás

További hírek

Május végén Moszkva válik a franchise-világ fővárosává
dátum 2018-04-18 idő 11:26

2018. május végén három jelentős nemzetközi esemény is megrendezésre kerül az orosz fővárosban. a THE MOSCOW FRANCHISE EXPO 2018, a THE WORLD FRANCHISE FORUM az Orosz Franchise Szövetség szervezése, és itt tartják meg a Franchise Világtanács (WFC) soron következő ülését is.

A régió szennyesére pályázik a magyar mosoda-hálózat
dátum 2018-04-16 idő 12:23

Az önkiszolgáló mosodák térnyerését jól szemlélteti, hogy a Bubbles, több mint 50 ezer regisztrált felhasználóval rendelkezik.

Május 10-én kerül megrendezésre a Magyar Franchise Szövetség tisztújító közgyűlése
dátum 2018-04-13 idő 12:45

A közgyűlésen Matthias H. Lehner, a Német Franchise Szövetség alelnöke, a Bodystreet alapító-tulajdonosa osztja meg a hálózatfejlesztéssel kapcsolatos nemzetközi tapasztalatait.

Frozen Yoghurt hálózat kínálja értékesítésre az elmúlt 4 év alatt felépített franchise hálózatát
dátum 2018-04-13 idő 10:50

A koncepció öt egysége négy jelentős budapesti bevásárlóközpontban, valamint a budaörsi Korzó Auchan Kereskedelmi Központban is jelen van üzleteivel.

Folytatja az expanziót a SPAR
dátum 2018-04-12 idő 17:11

Idén tavasszal Kecskeméten és Budapesten nyitott egy-egy új áruházat a SPAR Magyarország. A vállalat további öt szupermarketjét pedig kívül-belül megújította, hogy még inkább kiszolgálja a megváltozott fogyasztói igényeket. A modernizációs programjára 2018-ban eddig több mint 2,1 milliárd forintot fordított a SPAR.