Hírek, aktualitások

dátum 2017-11-06 idő 09:39

Emeli a tétet a chocoMe

Újabb mérföldkő a chocoMe életében: a manufaktúra október harmadik hétvégéjén ünnepélyes keretek között megnyitotta svájci csokoládéboltját. A Zürich melletti, Svájc egyik legexkluzívabb kisvárosaként számon tartott Zollikonban található schoggiBar showroomként is működik, ahol a világ minden tájáról érkező érdeklődők, az igazi ínyencek és a hithű csokoládérajongók egyaránt belekóstolhatnak a különleges magyar csokoládékba.

A nagyszabású megnyitón, mint jelentős nemzetközi gasztro-eseményen Magyarország Nagykövetsége, a Svájci Konzulátus és a Svájci-Magyar Kereskedelmi Kamara is részt vett.

A chocoMe termékfejlesztéssel a mai napig az alapító tulajdonos, Mészáros Gábor foglalkozik. A csokoládéüzembe már egyre kevesebbszer jut el, de azért igyekszik ott is eleget lenni. A szezon pedig szeptembertől nőnapig tart, a nyár valamivel csendesebb. Egyrészt ilyenkor nincs nagy ajándékozási időszak, másrészt pedig a melegben megolvadnak a csokik. Pont emiatt gondolkodnak a termékpaletta bővítésén is. Szóba jött például a fagyi is - ahogyan sok minden más is.
Jelenleg 1000 négyzetméteren működnek, ami már kevés, ez jelenti a további fejlődés egyik korlátját is - éppen ezért 2-3 éven belül jöhet a költözés.  

A chocoMe csokoládé minden alapanyagát külföldről szerzik be. A kakaómasszát olyan gyártóktól vásárolják, akik neves éttermek, cukrászok beszállítói. A díszítést és az ízeket jelentő szárított gyümölcsök is külföldről kerülnek a csokoládétáblákra. Magyarországon ugyanis nem lehet liofilizált, azaz fagyasztott-szárított gyümölcsöt beszerezni. A liofilizált gyümölcsöknek egyébként az a lényege, hogy nem adnak hozzá semmit - sem cukrot, sem olajat - csupán a nedvességet vonják ki belőlük. Így megmarad a szín, az íz, a textúra.

Forrás: elemiszer.huvissza a hírekhez


Kiemelt hírek

összes hír
Franchise képzéssorozat indul március 8-án
dátum 2018-02-28 idő 11:48

Mélyítse el tudását a franchise területén, 5 alkalomból álló képzéssorozatunkon.Legolvasottabb hírek

összes hír


Franchise tanácsadás

További hírek

Megnyílt az első Zala megyei Burger King
dátum 2018-03-20 idő 16:52

Mintegy 450 millió forintos beruházással nyílt meg kedden Zalaegerszegen a Burger King 40. magyarországi és egyben első Zala megyei étterme.

Az életmódváltás még mindig jó üzlet! Legyen Ön is Naturhouse franchise partner!
dátum 2018-03-20 idő 09:18

A Naturhouse minden diatetikai központjában magasan képzett és tapasztalt dietetikusok segítenek a fogyni, illetve egészségesebben táplálkozni vágyóknak.

Akár évi 25%-os hozamot hozhat egy saját Bubbles mosoda
dátum 2018-03-19 idő 12:28

Vidéken keresi franchise partnereit a Bubbles mosoda hálózat.

Ahova beteszi a lábát, ott hamar divatot teremt a Salad Box
dátum 2018-03-19 idő 11:48

Franchise partnereit keresi hazánkban az egészségtudatos táplálkozásra nagy hangsúlyt fektető Salad Box gyorsétterem hálózat.

Újabb egyetemvárosban nyílik Starbucks
dátum 2018-03-14 idő 12:08

Szeged után újabb vidéki városban mutatkozik be a világ legismertebb kávézólánca.