Hírek, aktualitások

dátum 2013-11-27 idő 10:22

Enyhítené kávéfüggését a Starbucks

Enyhítené a kávébiznisztől való függését a Starbucks, új termkeket vezetne be üzleteiben, elsősorban péksüteményekről és más ételekről, illetve új, nem kávéalapú italokról lenne szó. Emellett már futnak a "drive thru" eladások is, azaz autóból is lehet kávét kérni a Starbucks-nál olvasható a hvg oldalán.

Prémium minőségű péksüteményekkel, ebéd menüvel és a kávén kívüli italokkal szeretne új lendületet adni növekedésének a Starbucks. A Morgan Stanley elemzői szerint ennek meg is van az esélye, így akár hosszabb távon is folytatódhat a cég idén látott tőzsdei szárnyalása – írja az Investor.hu. A Morgan Stanley elemzői négy növekedési lehetőséget is látnak a vállalat számára, hogy valamelyest csökkentse függését a kávébiznisztől.

A kávézólánc prémium péksüteményeit egyre szélesebb körben kezdi majd árulni amerikai kávézójaiban. A cég a San Francisco-i La Boulange márkát áprilistól fokozatosan terjeszti USA-beli üzleteiben és azt tervezi, hogy 2014 júliusáig az összes amerikai kávézójában megtalálhatóak lennének ezek a pékáruk. A prémium termékek pedig nagyobb nyereséget is jelenhetnek majd a cégnek.

Szintén Amerikában kezdte el a Starbucks a „drive-thru” üzleteinek kialakítását, ami a Morgan Stanley elemzői szerint jelentősen növelhetik a lánc forgalmát. Az idén a tengerentúlon nyitott új egységek kétharmadánál már lehetőség van autóból is kérni a kávét.

Néhány egységben már tesztelik az ebéd menüt, ami levesekből és különféle szendvicsekből állna. A negyedik növekedési lehetőség pedig az egyéb üdítők és teák még szélesebb terjesztése lehet. 2014 végéig az összes Starbucks kávézóban szeretnék forgalmazni például a Teavana termékeit.

hvg.huvissza a hírekhez


Kiemelt hírek

összes hír
A régió szennyesére pályázik a magyar mosoda-hálózat
dátum 2018-04-16 idő 12:23

Az önkiszolgáló mosodák térnyerését jól szemlélteti, hogy a Bubbles, több mint 50 ezer regisztrált felhasználóval rendelkezik.Legolvasottabb hírek

összes hír


Franchise tanácsadás

További hírek

Tizedik alkalommal Superbrands-díjas a SPAR
dátum 2018-04-24 idő 09:20

A szakemberek mellett a vásárlók is újra bizalmat szavaztak a SPAR Magyarországnak, amelyet sorozatban tizedszerre tartottak érdemesnek a márkaértékelési díjra.

Május végén Moszkva válik a franchise-világ fővárosává
dátum 2018-04-18 idő 11:26

2018. május végén három jelentős nemzetközi esemény is megrendezésre kerül az orosz fővárosban. a THE MOSCOW FRANCHISE EXPO 2018, a THE WORLD FRANCHISE FORUM az Orosz Franchise Szövetség szervezése, és itt tartják meg a Franchise Világtanács (WFC) soron következő ülését is.

A régió szennyesére pályázik a magyar mosoda-hálózat
dátum 2018-04-16 idő 12:23

Az önkiszolgáló mosodák térnyerését jól szemlélteti, hogy a Bubbles, több mint 50 ezer regisztrált felhasználóval rendelkezik.

Május 10-én kerül megrendezésre a Magyar Franchise Szövetség tisztújító közgyűlése
dátum 2018-04-13 idő 12:45

A közgyűlésen Matthias H. Lehner, a Német Franchise Szövetség alelnöke, a Bodystreet alapító-tulajdonosa osztja meg a hálózatfejlesztéssel kapcsolatos nemzetközi tapasztalatait.

Frozen Yoghurt hálózat kínálja értékesítésre az elmúlt 4 év alatt felépített franchise hálózatát
dátum 2018-04-13 idő 10:50

A koncepció öt egysége négy jelentős budapesti bevásárlóközpontban, valamint a budaörsi Korzó Auchan Kereskedelmi Központban is jelen van üzleteivel.