Hírek, aktualitások

dátum 2013-11-27 idő 10:22

Enyhítené kávéfüggését a Starbucks

Enyhítené a kávébiznisztől való függését a Starbucks, új termkeket vezetne be üzleteiben, elsősorban péksüteményekről és más ételekről, illetve új, nem kávéalapú italokról lenne szó. Emellett már futnak a "drive thru" eladások is, azaz autóból is lehet kávét kérni a Starbucks-nál olvasható a hvg oldalán.

Prémium minőségű péksüteményekkel, ebéd menüvel és a kávén kívüli italokkal szeretne új lendületet adni növekedésének a Starbucks. A Morgan Stanley elemzői szerint ennek meg is van az esélye, így akár hosszabb távon is folytatódhat a cég idén látott tőzsdei szárnyalása – írja az Investor.hu. A Morgan Stanley elemzői négy növekedési lehetőséget is látnak a vállalat számára, hogy valamelyest csökkentse függését a kávébiznisztől.

A kávézólánc prémium péksüteményeit egyre szélesebb körben kezdi majd árulni amerikai kávézójaiban. A cég a San Francisco-i La Boulange márkát áprilistól fokozatosan terjeszti USA-beli üzleteiben és azt tervezi, hogy 2014 júliusáig az összes amerikai kávézójában megtalálhatóak lennének ezek a pékáruk. A prémium termékek pedig nagyobb nyereséget is jelenhetnek majd a cégnek.

Szintén Amerikában kezdte el a Starbucks a „drive-thru” üzleteinek kialakítását, ami a Morgan Stanley elemzői szerint jelentősen növelhetik a lánc forgalmát. Az idén a tengerentúlon nyitott új egységek kétharmadánál már lehetőség van autóból is kérni a kávét.

Néhány egységben már tesztelik az ebéd menüt, ami levesekből és különféle szendvicsekből állna. A negyedik növekedési lehetőség pedig az egyéb üdítők és teák még szélesebb terjesztése lehet. 2014 végéig az összes Starbucks kávézóban szeretnék forgalmazni például a Teavana termékeit.

hvg.huvissza a hírekhez


Kiemelt hírek

összes hír
Franchise Börze - Ahol tuti recepteket találhat egy sikeres vállalkozáshoz!
dátum 2018-01-10 idő 13:30

2018. február 1-én újra franchise kiállítást szervez a Magyar Franchise Szövetség.Legolvasottabb hírek

összes hír


Franchise tanácsadás

További hírek

Turán nyitotta meg legújabb egységét a Stilianos Babauszoda.
dátum 2018-01-18 idő 17:17

2018. Január 15-én a Stilianos Babauszoda Franchise 7. egységeként kezdte működését a Stilianos Babauszoda Tura.

A Franchise Börzén kedvezménnyel lesz megvásárolható a Franchise Vállalkozás című könyv
dátum 2018-01-18 idő 16:35

A franchise iránt érdeklődők számára alapvető ismereteket tartalmazó olvasmány 25% kedvezménnyel lesz kapható a kiállítás helyszínén.

Hatalmas az érdeklődés a 10 év után újra megrendezendő Franchise Börze iránt
dátum 2018-01-17 idő 14:28

A Magyar Franchise Szövetség hiánypótló bemutatkozási lehetőséget nyújtó rendezvénye olyan sikeres, hogy már szinte az összes kiállítói stand foglalt.

Piacvezető robotgép forgalmazásához keres partnereket a Thermomix
dátum 2018-01-17 idő 12:39

A legintelligensebb robotgép immáron Magyarországon is elérhető.

Ezen túl magánszemélyek is hirdethetnek a Duna House honlapján
dátum 2018-01-16 idő 12:20

Március végéig bruttó 1990 forintért árulhat a nagyközönség házat, lakást, ingatlant, 30 napon át a Duna House honlapján.