Hírek, aktualitások

dátum 2016-06-29 idő 10:02

Épül Magyarország legnagyobb Ikea-áruháza

Az Ikea 26 éve van jelen a magyar piacon. Az első áruház az Örs vezér téren épült, hét éve pedig megnyitották a másodikat is, Budaörsön. Nemrégiben pedig hozzáláttak a legújabb, soroksári áruház építéséhez.
 
A 34 ezer négyzetméteres áruházhoz 1200 férőhelyes parkoló tartozik majd. Az épület tervezésénél a fenntarthatóság szempontjai uralkodtak: a fűtés-hűtésről geotermikus rendszer, az áramról pedig tetőre helyezett napelemek gondoskodnak majd. A WC-k öblítése esővízzel fog történni.
 
Már a kilenc fős vezetői csapatot is összeállította az Ikea: a harmadik magyarországi egység vezetője Szabó Ágnes lesz, aki jelenleg az Örs vezér téri áruház élén áll. A leendő vezetők kivétel nélkül jelenleg is a lánc munkatársai, többen már a 2000-es évek eleje óta erősítik a vállalatot.
 
Soroksárnak jó hír, hogy az Ikea csökkenti a munkanélküliséget, hiszen közel 300 ember fog itt dolgozni. A munkahelyekre várhatóan az év második felében jelentkezhetnek majd az érdeklődők. Ezen felül közel ugyanennyi beszállítónak is munkát adnak. „Ma kevesebb boldogabb és elégedettebb polgármester van, mint én" – jegyezte meg Geiger Ferenc, Soroksár polgármestere a munkanélküliség várható csökkenése kapcsán.
 
Marek Feltl, az Ikea Magyarországért, Csehországért és Szlovákiáért felelős vezetője azt mondta: az Ikea küldetésének tekinti, hogy minden nap mindenki számára egy jobb életet biztosítson.
 
(origo.hu, hvg.hu, soroksar-aruhaz.hu)


vissza a hírekhez


Kiemelt hírek

összes hír
A régió szennyesére pályázik a magyar mosoda-hálózat
dátum 2018-04-16 idő 12:23

Az önkiszolgáló mosodák térnyerését jól szemlélteti, hogy a Bubbles, több mint 50 ezer regisztrált felhasználóval rendelkezik.Legolvasottabb hírek

összes hír


Franchise tanácsadás

További hírek

Tizedik alkalommal Superbrands-díjas a SPAR
dátum 2018-04-24 idő 09:20

A szakemberek mellett a vásárlók is újra bizalmat szavaztak a SPAR Magyarországnak, amelyet sorozatban tizedszerre tartottak érdemesnek a márkaértékelési díjra.

Május végén Moszkva válik a franchise-világ fővárosává
dátum 2018-04-18 idő 11:26

2018. május végén három jelentős nemzetközi esemény is megrendezésre kerül az orosz fővárosban. a THE MOSCOW FRANCHISE EXPO 2018, a THE WORLD FRANCHISE FORUM az Orosz Franchise Szövetség szervezése, és itt tartják meg a Franchise Világtanács (WFC) soron következő ülését is.

A régió szennyesére pályázik a magyar mosoda-hálózat
dátum 2018-04-16 idő 12:23

Az önkiszolgáló mosodák térnyerését jól szemlélteti, hogy a Bubbles, több mint 50 ezer regisztrált felhasználóval rendelkezik.

Május 10-én kerül megrendezésre a Magyar Franchise Szövetség tisztújító közgyűlése
dátum 2018-04-13 idő 12:45

A közgyűlésen Matthias H. Lehner, a Német Franchise Szövetség alelnöke, a Bodystreet alapító-tulajdonosa osztja meg a hálózatfejlesztéssel kapcsolatos nemzetközi tapasztalatait.

Frozen Yoghurt hálózat kínálja értékesítésre az elmúlt 4 év alatt felépített franchise hálózatát
dátum 2018-04-13 idő 10:50

A koncepció öt egysége négy jelentős budapesti bevásárlóközpontban, valamint a budaörsi Korzó Auchan Kereskedelmi Központban is jelen van üzleteivel.