Hírek, aktualitások

dátum 2014-10-20 idő 09:05

Fapados áruházlánc nyílik Londonban

Elkészült az első kísérleti boltja annak a diszkontoknál is olcsóbbra tervezett élelmiszerláncnak, amit az EasyJet fapados légitársaság alapítója indít Londonban. (HVG összeállítás). Az EasyJet fapados légitársaság alapítója, Stelios Haji-Ioannou a diszkontláncoknál is olcsóbb, EasyFoodstore áruházláncot indít. Az első kísérleti bolt már elkészült London külkerületében, Croydonban – írja a The Guardian.
 
A fapados áruházláncban az átlagár 50 penny (alig 200 forint) lesz az alapító ígérete szerint, és a kispénzű fogyasztókat célozza meg. A üzletlánc egyik szlogenje „Nincsenek drága márkák, csak élelmiszer tisztességes áron” lesz, és a terv az, hogy „névtelen” termékeket áruljon kisebb haszonkulccsal, mint a sarki boltok. Nincs például Nescafé, Coca-Cola, ezeket hasonló, ismeretlen termékekkel helyettesítik majd. Vásárlók egyelőre nincsenek a kísérleti boltban, ami várhatóan csak jövő nyáron nyit.
 
 
A boltok franchise alapon működnek majd, és először London szegényebb környékein nyílnak, később várhatóan országszerte lesznek ilyenek. Az EasyJet alapítója szerint nem az a célja, hogy tönkretegye a Tescot, és a legnagyobb brit áruházlánc jelenlegi problémáira utalva a The Guardiannak megjegyezte, lehet, hogy egyedül is sikerül nekik.
 
 
Egy éve már volt hír arról, hogy az EasyJet alapítója áruházláncot nyitna, amely olcsóbban kínálja majd termékeit, mint az ágazat két nagy diszkontcége, a német Lidl és Aldi. Az ötletet az élelmiszer-adományok iránti kereslet adta. Akkor arról volt szó, hogy az EasyFoodstore első, kísérleti boltja már meg is nyílt az EasyJet londoni főhadiszállásának földszintjén, de a  helyi hatóságoknak problémái támadtak ezzel, így került a kísérleti bolt az újabb helyre.
 
 
Az EasyJet alapítója szerint van még egy piaci rés a két nagy német áruházlánc árai alatt, amit ki lehet használni. Az élelmiszerbankok hálózata egy jótékonysági szervezet, amely cégektől, magánszemélyektől és az áruházláncok eladatlan készleteiből összeszedett élelmiszer-adományokat oszt szét rászorulóknak. Az EasyFoodstore a tervek szerint a csomagolt és konzerv élelmiszerekre koncentrálna.
 
Forrás: hvg.hu; easyfoodstore.com
Cimkék: kiskereskedelem


vissza a hírekhez


Kiemelt hírek

összes hír
A régió szennyesére pályázik a magyar mosoda-hálózat
dátum 2018-04-16 idő 12:23

Az önkiszolgáló mosodák térnyerését jól szemlélteti, hogy a Bubbles, több mint 50 ezer regisztrált felhasználóval rendelkezik.Legolvasottabb hírek

összes hír


Franchise tanácsadás

További hírek

Május végén Moszkva válik a franchise-világ fővárosává
dátum 2018-04-18 idő 11:26

2018. május végén három jelentős nemzetközi esemény is megrendezésre kerül az orosz fővárosban. a THE MOSCOW FRANCHISE EXPO 2018, a THE WORLD FRANCHISE FORUM az Orosz Franchise Szövetség szervezése, és itt tartják meg a Franchise Világtanács (WFC) soron következő ülését is.

A régió szennyesére pályázik a magyar mosoda-hálózat
dátum 2018-04-16 idő 12:23

Az önkiszolgáló mosodák térnyerését jól szemlélteti, hogy a Bubbles, több mint 50 ezer regisztrált felhasználóval rendelkezik.

Május 10-én kerül megrendezésre a Magyar Franchise Szövetség tisztújító közgyűlése
dátum 2018-04-13 idő 12:45

A közgyűlésen Matthias H. Lehner, a Német Franchise Szövetség alelnöke, a Bodystreet alapító-tulajdonosa osztja meg a hálózatfejlesztéssel kapcsolatos nemzetközi tapasztalatait.

Frozen Yoghurt hálózat kínálja értékesítésre az elmúlt 4 év alatt felépített franchise hálózatát
dátum 2018-04-13 idő 10:50

A koncepció öt egysége négy jelentős budapesti bevásárlóközpontban, valamint a budaörsi Korzó Auchan Kereskedelmi Központban is jelen van üzleteivel.

Folytatja az expanziót a SPAR
dátum 2018-04-12 idő 17:11

Idén tavasszal Kecskeméten és Budapesten nyitott egy-egy új áruházat a SPAR Magyarország. A vállalat további öt szupermarketjét pedig kívül-belül megújította, hogy még inkább kiszolgálja a megváltozott fogyasztói igényeket. A modernizációs programjára 2018-ban eddig több mint 2,1 milliárd forintot fordított a SPAR.