Hírek, aktualitások

dátum 2014-10-20 idő 09:05

Fapados áruházlánc nyílik Londonban

Elkészült az első kísérleti boltja annak a diszkontoknál is olcsóbbra tervezett élelmiszerláncnak, amit az EasyJet fapados légitársaság alapítója indít Londonban. (HVG összeállítás). Az EasyJet fapados légitársaság alapítója, Stelios Haji-Ioannou a diszkontláncoknál is olcsóbb, EasyFoodstore áruházláncot indít. Az első kísérleti bolt már elkészült London külkerületében, Croydonban – írja a The Guardian.
 
A fapados áruházláncban az átlagár 50 penny (alig 200 forint) lesz az alapító ígérete szerint, és a kispénzű fogyasztókat célozza meg. A üzletlánc egyik szlogenje „Nincsenek drága márkák, csak élelmiszer tisztességes áron” lesz, és a terv az, hogy „névtelen” termékeket áruljon kisebb haszonkulccsal, mint a sarki boltok. Nincs például Nescafé, Coca-Cola, ezeket hasonló, ismeretlen termékekkel helyettesítik majd. Vásárlók egyelőre nincsenek a kísérleti boltban, ami várhatóan csak jövő nyáron nyit.
 
 
A boltok franchise alapon működnek majd, és először London szegényebb környékein nyílnak, később várhatóan országszerte lesznek ilyenek. Az EasyJet alapítója szerint nem az a célja, hogy tönkretegye a Tescot, és a legnagyobb brit áruházlánc jelenlegi problémáira utalva a The Guardiannak megjegyezte, lehet, hogy egyedül is sikerül nekik.
 
 
Egy éve már volt hír arról, hogy az EasyJet alapítója áruházláncot nyitna, amely olcsóbban kínálja majd termékeit, mint az ágazat két nagy diszkontcége, a német Lidl és Aldi. Az ötletet az élelmiszer-adományok iránti kereslet adta. Akkor arról volt szó, hogy az EasyFoodstore első, kísérleti boltja már meg is nyílt az EasyJet londoni főhadiszállásának földszintjén, de a  helyi hatóságoknak problémái támadtak ezzel, így került a kísérleti bolt az újabb helyre.
 
 
Az EasyJet alapítója szerint van még egy piaci rés a két nagy német áruházlánc árai alatt, amit ki lehet használni. Az élelmiszerbankok hálózata egy jótékonysági szervezet, amely cégektől, magánszemélyektől és az áruházláncok eladatlan készleteiből összeszedett élelmiszer-adományokat oszt szét rászorulóknak. Az EasyFoodstore a tervek szerint a csomagolt és konzerv élelmiszerekre koncentrálna.
 
Forrás: hvg.hu; easyfoodstore.com
Cimkék: kiskereskedelem


vissza a hírekhez


Kiemelt hírek

összes hír
Franchise Börze - Ahol tuti recepteket találhat egy sikeres vállalkozáshoz!
dátum 2018-01-10 idő 13:30

2018. február 1-én újra franchise kiállítást szervez a Magyar Franchise Szövetség.Legolvasottabb hírek

összes hír


Franchise tanácsadás

További hírek

Turán nyitotta meg legújabb egységét a Stilianos Babauszoda.
dátum 2018-01-18 idő 17:17

2018. Január 15-én a Stilianos Babauszoda Franchise 7. egységeként kezdte működését a Stilianos Babauszoda Tura.

A Franchise Börzén kedvezménnyel lesz megvásárolható a Franchise Vállalkozás című könyv
dátum 2018-01-18 idő 16:35

A franchise iránt érdeklődők számára alapvető ismereteket tartalmazó olvasmány 25% kedvezménnyel lesz kapható a kiállítás helyszínén.

Hatalmas az érdeklődés a 10 év után újra megrendezendő Franchise Börze iránt
dátum 2018-01-17 idő 14:28

A Magyar Franchise Szövetség hiánypótló bemutatkozási lehetőséget nyújtó rendezvénye olyan sikeres, hogy már szinte az összes kiállítói stand foglalt.

Piacvezető robotgép forgalmazásához keres partnereket a Thermomix
dátum 2018-01-17 idő 12:39

A legintelligensebb robotgép immáron Magyarországon is elérhető.

Ezen túl magánszemélyek is hirdethetnek a Duna House honlapján
dátum 2018-01-16 idő 12:20

Március végéig bruttó 1990 forintért árulhat a nagyközönség házat, lakást, ingatlant, 30 napon át a Duna House honlapján.