Hírek, aktualitások

dátum 2014-04-07 idő 09:43

Feloldják a korábbi bizonytalanságokat a munkaadói lakástámogatás új szabályai

Az április 3-i Magyar Közlönyben megjelent nemzetgazdasági miniszteri rendelet számos korábbi bizonytalanságot felold, így az 5 év alatt juttatható maximum 5 millió forintos munkaadói juttatás bármekkora tulajdoni hányad esetén jár, nem kell sem kizárólagos, sem legalább 50 százalékos ingatlantulajdoni hányaddal bírnia a támogatott munkavállalónak - közölte az adótanácsadó RSM DTM Hungary Zrt. az MTI-vel.
 
Egyértelművé vált az is, hogy egy lakás esetén akár több személy is élhet - párhuzamosan - a kedvezményekkel, még akkor is, ha azonos munkaadónál dolgoznak. Szintén bizonytalanságot jelentett, hogy az adóstársat támogathatja-e a munkaadó. Az új szabályok alapján már ez sem akadály. A lakáshitel-szerződéseknél gyakori, hogy a házastárs az adóstárs.
 
 
A támogatások technikai lebonyolításánál a legfontosabb újdonság, hogy a támogatás mind a juttatásban részesülő hitelszámlájára, mind a hitelt nyújtó hitelintézet törlesztéséhez használt központi elszámoló számlájára utalható. Annak sincs akadálya, hogy a munkaadó a támogatást a magánszemély számára hitelt nyújtó hitelintézetnél vezetett saját folyószámlájára utalja. A munkaadók számára egyszerűsítés, hogy a támogatás indításához már nem kell elkülönített számlát nyitniuk, azt a meglévő bankszámláikról is indíthatják.
 
Az Otthon Centrum ingatlan franchise hálózat közleménye a piacra gyakorolt hatás szempontjából vizsgálja az új rendeletet. Azok, akik kimondottan fizetési nehézségeik miatt árulták a lakásukat, azok most visszaléphetnek a piacról, ami a túlkínálatot csökkenti. Ez elméletben jó a piacnak, hiszen csökkenti az árakon lévő nyomást.
 
 
A gyakorlatban az árfolyamgátnak ugyanez lett volna a hatása, de nem volt tapasztalható a túlkínálat csökkenése - jegyezte meg a hálózat szakértője, aki szerint az is kérdés, hogy hány munkaadó lesz képes és hajlandó ilyen juttatást adni alkalmazottjának.
 
A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) április 5-én közölte az MTI-vel: hatályba lépett az a miniszteri rendelet, amely lehetővé teszi, hogy a cégek 5 millió forintig - adó- és járulékmentesen - támogathatják dolgozóik lakáshitel törlesztését, vagy lakásvásárlását.
 
Forrás: MTI
Virtuális kiállító: Otthon Centrum Franchising Kft.


vissza a hírekhez


Kiemelt hírek

összes hír
A régió szennyesére pályázik a magyar mosoda-hálózat
dátum 2018-04-16 idő 12:23

Az önkiszolgáló mosodák térnyerését jól szemlélteti, hogy a Bubbles, több mint 50 ezer regisztrált felhasználóval rendelkezik.Legolvasottabb hírek

összes hír


Franchise tanácsadás

További hírek

Május végén Moszkva válik a franchise-világ fővárosává
dátum 2018-04-18 idő 11:26

2018. május végén három jelentős nemzetközi esemény is megrendezésre kerül az orosz fővárosban. a THE MOSCOW FRANCHISE EXPO 2018, a THE WORLD FRANCHISE FORUM az Orosz Franchise Szövetség szervezése, és itt tartják meg a Franchise Világtanács (WFC) soron következő ülését is.

A régió szennyesére pályázik a magyar mosoda-hálózat
dátum 2018-04-16 idő 12:23

Az önkiszolgáló mosodák térnyerését jól szemlélteti, hogy a Bubbles, több mint 50 ezer regisztrált felhasználóval rendelkezik.

Május 10-én kerül megrendezésre a Magyar Franchise Szövetség tisztújító közgyűlése
dátum 2018-04-13 idő 12:45

A közgyűlésen Matthias H. Lehner, a Német Franchise Szövetség alelnöke, a Bodystreet alapító-tulajdonosa osztja meg a hálózatfejlesztéssel kapcsolatos nemzetközi tapasztalatait.

Frozen Yoghurt hálózat kínálja értékesítésre az elmúlt 4 év alatt felépített franchise hálózatát
dátum 2018-04-13 idő 10:50

A koncepció öt egysége négy jelentős budapesti bevásárlóközpontban, valamint a budaörsi Korzó Auchan Kereskedelmi Központban is jelen van üzleteivel.

Folytatja az expanziót a SPAR
dátum 2018-04-12 idő 17:11

Idén tavasszal Kecskeméten és Budapesten nyitott egy-egy új áruházat a SPAR Magyarország. A vállalat további öt szupermarketjét pedig kívül-belül megújította, hogy még inkább kiszolgálja a megváltozott fogyasztói igényeket. A modernizációs programjára 2018-ban eddig több mint 2,1 milliárd forintot fordított a SPAR.