Hírek, aktualitások

dátum 2014-04-07 idő 09:43

Feloldják a korábbi bizonytalanságokat a munkaadói lakástámogatás új szabályai

Az április 3-i Magyar Közlönyben megjelent nemzetgazdasági miniszteri rendelet számos korábbi bizonytalanságot felold, így az 5 év alatt juttatható maximum 5 millió forintos munkaadói juttatás bármekkora tulajdoni hányad esetén jár, nem kell sem kizárólagos, sem legalább 50 százalékos ingatlantulajdoni hányaddal bírnia a támogatott munkavállalónak - közölte az adótanácsadó RSM DTM Hungary Zrt. az MTI-vel.
 
Egyértelművé vált az is, hogy egy lakás esetén akár több személy is élhet - párhuzamosan - a kedvezményekkel, még akkor is, ha azonos munkaadónál dolgoznak. Szintén bizonytalanságot jelentett, hogy az adóstársat támogathatja-e a munkaadó. Az új szabályok alapján már ez sem akadály. A lakáshitel-szerződéseknél gyakori, hogy a házastárs az adóstárs.
 
 
A támogatások technikai lebonyolításánál a legfontosabb újdonság, hogy a támogatás mind a juttatásban részesülő hitelszámlájára, mind a hitelt nyújtó hitelintézet törlesztéséhez használt központi elszámoló számlájára utalható. Annak sincs akadálya, hogy a munkaadó a támogatást a magánszemély számára hitelt nyújtó hitelintézetnél vezetett saját folyószámlájára utalja. A munkaadók számára egyszerűsítés, hogy a támogatás indításához már nem kell elkülönített számlát nyitniuk, azt a meglévő bankszámláikról is indíthatják.
 
Az Otthon Centrum ingatlan franchise hálózat közleménye a piacra gyakorolt hatás szempontjából vizsgálja az új rendeletet. Azok, akik kimondottan fizetési nehézségeik miatt árulták a lakásukat, azok most visszaléphetnek a piacról, ami a túlkínálatot csökkenti. Ez elméletben jó a piacnak, hiszen csökkenti az árakon lévő nyomást.
 
 
A gyakorlatban az árfolyamgátnak ugyanez lett volna a hatása, de nem volt tapasztalható a túlkínálat csökkenése - jegyezte meg a hálózat szakértője, aki szerint az is kérdés, hogy hány munkaadó lesz képes és hajlandó ilyen juttatást adni alkalmazottjának.
 
A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) április 5-én közölte az MTI-vel: hatályba lépett az a miniszteri rendelet, amely lehetővé teszi, hogy a cégek 5 millió forintig - adó- és járulékmentesen - támogathatják dolgozóik lakáshitel törlesztését, vagy lakásvásárlását.
 
Forrás: MTI
Virtuális kiállító: Otthon Centrum Franchising Kft.


vissza a hírekhez


Kiemelt hírek

összes hír
Franchise Börze - Ahol tuti recepteket találhat egy sikeres vállalkozáshoz!
dátum 2018-01-10 idő 13:30

2018. február 1-én újra franchise kiállítást szervez a Magyar Franchise Szövetség.Legolvasottabb hírek

összes hír


Franchise tanácsadás

További hírek

Turán nyitotta meg legújabb egységét a Stilianos Babauszoda.
dátum 2018-01-18 idő 17:17

2018. Január 15-én a Stilianos Babauszoda Franchise 7. egységeként kezdte működését a Stilianos Babauszoda Tura.

A Franchise Börzén kedvezménnyel lesz megvásárolható a Franchise Vállalkozás című könyv
dátum 2018-01-18 idő 16:35

A franchise iránt érdeklődők számára alapvető ismereteket tartalmazó olvasmány 25% kedvezménnyel lesz kapható a kiállítás helyszínén.

Hatalmas az érdeklődés a 10 év után újra megrendezendő Franchise Börze iránt
dátum 2018-01-17 idő 14:28

A Magyar Franchise Szövetség hiánypótló bemutatkozási lehetőséget nyújtó rendezvénye olyan sikeres, hogy már szinte az összes kiállítói stand foglalt.

Piacvezető robotgép forgalmazásához keres partnereket a Thermomix
dátum 2018-01-17 idő 12:39

A legintelligensebb robotgép immáron Magyarországon is elérhető.

Ezen túl magánszemélyek is hirdethetnek a Duna House honlapján
dátum 2018-01-16 idő 12:20

Március végéig bruttó 1990 forintért árulhat a nagyközönség házat, lakást, ingatlant, 30 napon át a Duna House honlapján.