Hírek, aktualitások

dátum 2016-08-17 idő 10:46

Fogyasztási szokások, avagy mibe érdemes fektetni?

A hvg.hu összeállítása és elemzése alapján el lehet gondolkodni, azon hogy milyen termékekre és szolgáltatásokra tart igényt a mai magyar fogyasztó. Vállalkozóknak kötelező olvasmány, ha sok ügyfelet szeretnének.
 
A második negyedévben idén a szórakoztató elektronikai piac bővülése volt igazán kiemelkedő (nyilvánvalóan a labdarugó Eb-nek köszönhetően), ott 27,4 százalékos növekedés volt mérhető. A csúcstartó 40,2 százalékos ugrással nőtt a televíziókészülékek vásárlása, ám emellett hangrendszerekre és akciókamerákra, valamint hordozható audio eszközökre is sokat költöttünk.
 
Emellett a háztartásinagygép-piacon is jelentős volt a növekedés, elsősorban beépíthető eszközöket és szárítógépeket hoztak el a vásárlók az üzletekből. Utóbbiból arra következtethetünk, hogy egyre többen kívánják a mosodai kényelmet és szolgáltatásokat hazavinni, és még mindig inkább saját tulajdonú eszközt használnak.
 
Bővült továbbá a fotó szektor is, elsősorban a nagyobb alkotói szabadságot kínáló S-SLR és MILC rendszerű gépek forgalma nőtt, míg az egyszerű kompakt gépeké tovább csökkent.
 
Érdekesség, hogy az IT szektorban csökkent a tabletek forgalma, valószínűsíthetően a nem sokkal drágább, ám már laptop kategóriába tartozó eszközök terjedésének köszönhetően.
 
Az irodaszer láncoknak érdemes felkészülnie a további forgalomcsökkenésre, mivel az irodai kelléganyagok és eszközök forgalma továbbra is csökken a fejlettebb és gyorsabb informatikai rendszereknek köszönhetően.
 
 
forrás: hvg.hu
Cimkék: kiskereskedelem


vissza a hírekhez


Kiemelt hírek

összes hír
Franchise Börze - Ahol tuti recepteket találhat egy sikeres vállalkozáshoz!
dátum 2018-01-10 idő 13:30

2018. február 1-én újra franchise kiállítást szervez a Magyar Franchise Szövetség.Legolvasottabb hírek

összes hír


Franchise tanácsadás

További hírek

Turán nyitotta meg legújabb egységét a Stilianos Babauszoda.
dátum 2018-01-18 idő 17:17

2018. Január 15-én a Stilianos Babauszoda Franchise 7. egységeként kezdte működését a Stilianos Babauszoda Tura.

A Franchise Börzén kedvezménnyel lesz megvásárolható a Franchise Vállalkozás című könyv
dátum 2018-01-18 idő 16:35

A franchise iránt érdeklődők számára alapvető ismereteket tartalmazó olvasmány 25% kedvezménnyel lesz kapható a kiállítás helyszínén.

Hatalmas az érdeklődés a 10 év után újra megrendezendő Franchise Börze iránt
dátum 2018-01-17 idő 14:28

A Magyar Franchise Szövetség hiánypótló bemutatkozási lehetőséget nyújtó rendezvénye olyan sikeres, hogy már szinte az összes kiállítói stand foglalt.

Piacvezető robotgép forgalmazásához keres partnereket a Thermomix
dátum 2018-01-17 idő 12:39

A legintelligensebb robotgép immáron Magyarországon is elérhető.

Ezen túl magánszemélyek is hirdethetnek a Duna House honlapján
dátum 2018-01-16 idő 12:20

Március végéig bruttó 1990 forintért árulhat a nagyközönség házat, lakást, ingatlant, 30 napon át a Duna House honlapján.