Hírek, aktualitások

dátum 2016-08-17 idő 10:46

Fogyasztási szokások, avagy mibe érdemes fektetni?

A hvg.hu összeállítása és elemzése alapján el lehet gondolkodni, azon hogy milyen termékekre és szolgáltatásokra tart igényt a mai magyar fogyasztó. Vállalkozóknak kötelező olvasmány, ha sok ügyfelet szeretnének.
 
A második negyedévben idén a szórakoztató elektronikai piac bővülése volt igazán kiemelkedő (nyilvánvalóan a labdarugó Eb-nek köszönhetően), ott 27,4 százalékos növekedés volt mérhető. A csúcstartó 40,2 százalékos ugrással nőtt a televíziókészülékek vásárlása, ám emellett hangrendszerekre és akciókamerákra, valamint hordozható audio eszközökre is sokat költöttünk.
 
Emellett a háztartásinagygép-piacon is jelentős volt a növekedés, elsősorban beépíthető eszközöket és szárítógépeket hoztak el a vásárlók az üzletekből. Utóbbiból arra következtethetünk, hogy egyre többen kívánják a mosodai kényelmet és szolgáltatásokat hazavinni, és még mindig inkább saját tulajdonú eszközt használnak.
 
Bővült továbbá a fotó szektor is, elsősorban a nagyobb alkotói szabadságot kínáló S-SLR és MILC rendszerű gépek forgalma nőtt, míg az egyszerű kompakt gépeké tovább csökkent.
 
Érdekesség, hogy az IT szektorban csökkent a tabletek forgalma, valószínűsíthetően a nem sokkal drágább, ám már laptop kategóriába tartozó eszközök terjedésének köszönhetően.
 
Az irodaszer láncoknak érdemes felkészülnie a további forgalomcsökkenésre, mivel az irodai kelléganyagok és eszközök forgalma továbbra is csökken a fejlettebb és gyorsabb informatikai rendszereknek köszönhetően.
 
 
forrás: hvg.hu
Cimkék: kiskereskedelem


vissza a hírekhez


Kiemelt hírek

összes hír
A régió szennyesére pályázik a magyar mosoda-hálózat
dátum 2018-04-16 idő 12:23

Az önkiszolgáló mosodák térnyerését jól szemlélteti, hogy a Bubbles, több mint 50 ezer regisztrált felhasználóval rendelkezik.Legolvasottabb hírek

összes hír


Franchise tanácsadás

További hírek

Május végén Moszkva válik a franchise-világ fővárosává
dátum 2018-04-18 idő 11:26

2018. május végén három jelentős nemzetközi esemény is megrendezésre kerül az orosz fővárosban. a THE MOSCOW FRANCHISE EXPO 2018, a THE WORLD FRANCHISE FORUM az Orosz Franchise Szövetség szervezése, és itt tartják meg a Franchise Világtanács (WFC) soron következő ülését is.

A régió szennyesére pályázik a magyar mosoda-hálózat
dátum 2018-04-16 idő 12:23

Az önkiszolgáló mosodák térnyerését jól szemlélteti, hogy a Bubbles, több mint 50 ezer regisztrált felhasználóval rendelkezik.

Május 10-én kerül megrendezésre a Magyar Franchise Szövetség tisztújító közgyűlése
dátum 2018-04-13 idő 12:45

A közgyűlésen Matthias H. Lehner, a Német Franchise Szövetség alelnöke, a Bodystreet alapító-tulajdonosa osztja meg a hálózatfejlesztéssel kapcsolatos nemzetközi tapasztalatait.

Frozen Yoghurt hálózat kínálja értékesítésre az elmúlt 4 év alatt felépített franchise hálózatát
dátum 2018-04-13 idő 10:50

A koncepció öt egysége négy jelentős budapesti bevásárlóközpontban, valamint a budaörsi Korzó Auchan Kereskedelmi Központban is jelen van üzleteivel.

Folytatja az expanziót a SPAR
dátum 2018-04-12 idő 17:11

Idén tavasszal Kecskeméten és Budapesten nyitott egy-egy új áruházat a SPAR Magyarország. A vállalat további öt szupermarketjét pedig kívül-belül megújította, hogy még inkább kiszolgálja a megváltozott fogyasztói igényeket. A modernizációs programjára 2018-ban eddig több mint 2,1 milliárd forintot fordított a SPAR.