Hírek, aktualitások

dátum 2014-06-02 idő 09:27

Fogyatékkal élőket foglalkoztató éttermet adtak át Szekszárdon

Átadták a Kék Madár Alapítvány fogyatékkal élőket foglalkoztató, kibővült éttermét május 29-én Szekszárdon, amelyet mintegy 40 millió forintos beruházással, európai uniós támogatással alakítottak ki az alapítvány székhelyén.
 
Az ünnepélyes átadáson Czomba Sándor foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár úttörő kezdeményezésnek nevezte a vállalkozást és hangoztatta: a kormány fontosnak tartja a szociális gazdaságot. Hozzátette: abban bízik, hogy ezen a területen a következő években, évtizedekben több tízezer embernek adhatnak munkalehetőséget.
 
 
Fülöp Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériumának helyettes államtitkára elmondta: a megváltozott munkaképességűek számára járó rehabilitációs kártya igénybe vételével 2014. márciusban mintegy 24 ezer ember dolgozott hatezer munkáltatónál. A kormány az elmúlt négy évben a Széchenyi terv keretében több mint húszmilliárd forintot fordított megváltozott munkaképességűek foglalkoztatására - jegyezte meg.
 
 
Az Ízlelő családbarát éttermet az alapítvány a főleg képzéseket finanszírozó 149 millió forintos európai uniós projekt keretében újította fel, illetve bővítette, így a korábbi 24 férőhelyes, Bartina utcai étterem ma 47 vendéget fogadhat. Kialakítottak egy harmincfős különtermet is.
 
 
Mészáros Andrea, az 1997-ben létrehozott alapítvány ügyvezetője felidézte: a szervezet 2007-ben indította útjára a vállalkozást, és már a második évben önfenntartóvá vált. Az étterem létrehozásának egyik okaként azt említette, hogy ezzel is szerették volna meggyőzni a cégvezetőket arról, hogy egy vállalkozás fogyatékkal élőket foglalkoztatva is lehet sikeres.
 
Mészáros Andrea (Kék Madár Alapítvány)
 
A fennállása óta számos díjjal elismert étteremben 14 mozgás- és érzékszervi fogyatékkal élő ember dolgozik, tavaly naponta több mint 300 adag ételt forgalmaztak. Az étterem 2013-ban 5,5 millió forint nyereséggel működött - mondta az ügyvezető. Az étterem arculata is megújult és egységessé vált, ami azt a célt szolgálja, hogy a vállalkozást úgynevezett szociális franchise rendszerben elterjesszék Magyarországon - ismertette az alapítvány vezetője.
 
Forrás: MTI
Képek forrása: izleloetterem.hu


vissza a hírekhez


Kiemelt hírek

összes hír
A régió szennyesére pályázik a magyar mosoda-hálózat
dátum 2018-04-16 idő 12:23

Az önkiszolgáló mosodák térnyerését jól szemlélteti, hogy a Bubbles, több mint 50 ezer regisztrált felhasználóval rendelkezik.Legolvasottabb hírek

összes hír


Franchise tanácsadás

További hírek

80 évre tervez a Burger King Magyarországon
dátum 2018-04-26 idő 09:24

41 éttermével a magyarországi gyorsétterem-piac meghatározó szereplője a Burger King.

Tizedik alkalommal Superbrands-díjas a SPAR
dátum 2018-04-24 idő 09:20

A szakemberek mellett a vásárlók is újra bizalmat szavaztak a SPAR Magyarországnak, amelyet sorozatban tizedszerre tartottak érdemesnek a márkaértékelési díjra.

Május végén Moszkva válik a franchise-világ fővárosává
dátum 2018-04-18 idő 11:26

2018. május végén három jelentős nemzetközi esemény is megrendezésre kerül az orosz fővárosban. a THE MOSCOW FRANCHISE EXPO 2018, a THE WORLD FRANCHISE FORUM az Orosz Franchise Szövetség szervezése, és itt tartják meg a Franchise Világtanács (WFC) soron következő ülését is.

A régió szennyesére pályázik a magyar mosoda-hálózat
dátum 2018-04-16 idő 12:23

Az önkiszolgáló mosodák térnyerését jól szemlélteti, hogy a Bubbles, több mint 50 ezer regisztrált felhasználóval rendelkezik.

Május 10-én kerül megrendezésre a Magyar Franchise Szövetség tisztújító közgyűlése
dátum 2018-04-13 idő 12:45

A közgyűlésen Matthias H. Lehner, a Német Franchise Szövetség alelnöke, a Bodystreet alapító-tulajdonosa osztja meg a hálózatfejlesztéssel kapcsolatos nemzetközi tapasztalatait.