Hírek, aktualitások

dátum 2014-04-16 idő 10:50

Földben a kenyér, földben a kereset

Franchise hálózatnak termelnek és megélnek a mezőgazdasági kisvállalkozók is a szántóföldi munkából. A nigériai munkahelyteremtés fő terepévé is az agrárium válhat.
 
Az egy főre jutó jövedelem Nigériában igen alacsony, e mérce szerint a nemzetközi listán a 121. hely az afrikai országé. Az adatot kiegészítő információ, hogy a 170 millió ember 84 százaléka napi 2 dollárnál kevesebb pénzből kénytelen megélni. Egy most nyilvánosságra került szakértői jelentés szerint Nigériában a mezőgazdaságtól várható, hogy érdemben és gyorsan javuljon a lakosság munkával - és így jövedelemmel - való ellátottsága.
 
A mezőgazdasági miniszter, Akinwumi Adesina szerint a munkahelyteremtés és az élelmiszerbiztonság javítása eredményezhet boom-ot a szektorban, ami nem egyszerűen csak kenyérkeresetet jelent, hanem nyereséges vállalkozást, pénzkereseti forrást is.
A Harvard Business Schoolról Nigériába hazatért Kola Mása például elindított egy céget, a Doreo Partners nevű vállalkozás arra kötelezte el magát, hogy 2030-ra 10 millió munkahelyet teremt a kisüzemi mezőgazdaságban.
 
 
Az aktuális statisztika szerint a nigériai Észak-Kaduna államban 1800 gazda már javában termel, felhasználva a vertikum egészére alapozott támogatást, azaz a képzést, a hitelt, a jó minőségű vetőmagot, a Doreo Partners-en keresztül elérhető értékesítési csatornát. Ez utóbbi a legfőbb elem, mivel a számos kistermelőt képviselő szervezet a megbízható értékesítést kínálja franchise hálózatán keresztül.
 
Forrás: afromarket.hu


vissza a hírekhez


Kiemelt hírek

összes hír
A régió szennyesére pályázik a magyar mosoda-hálózat
dátum 2018-04-16 idő 12:23

Az önkiszolgáló mosodák térnyerését jól szemlélteti, hogy a Bubbles, több mint 50 ezer regisztrált felhasználóval rendelkezik.Legolvasottabb hírek

összes hír


Franchise tanácsadás

További hírek

Május végén Moszkva válik a franchise-világ fővárosává
dátum 2018-04-18 idő 11:26

2018. május végén három jelentős nemzetközi esemény is megrendezésre kerül az orosz fővárosban. a THE MOSCOW FRANCHISE EXPO 2018, a THE WORLD FRANCHISE FORUM az Orosz Franchise Szövetség szervezése, és itt tartják meg a Franchise Világtanács (WFC) soron következő ülését is.

A régió szennyesére pályázik a magyar mosoda-hálózat
dátum 2018-04-16 idő 12:23

Az önkiszolgáló mosodák térnyerését jól szemlélteti, hogy a Bubbles, több mint 50 ezer regisztrált felhasználóval rendelkezik.

Május 10-én kerül megrendezésre a Magyar Franchise Szövetség tisztújító közgyűlése
dátum 2018-04-13 idő 12:45

A közgyűlésen Matthias H. Lehner, a Német Franchise Szövetség alelnöke, a Bodystreet alapító-tulajdonosa osztja meg a hálózatfejlesztéssel kapcsolatos nemzetközi tapasztalatait.

Frozen Yoghurt hálózat kínálja értékesítésre az elmúlt 4 év alatt felépített franchise hálózatát
dátum 2018-04-13 idő 10:50

A koncepció öt egysége négy jelentős budapesti bevásárlóközpontban, valamint a budaörsi Korzó Auchan Kereskedelmi Központban is jelen van üzleteivel.

Folytatja az expanziót a SPAR
dátum 2018-04-12 idő 17:11

Idén tavasszal Kecskeméten és Budapesten nyitott egy-egy új áruházat a SPAR Magyarország. A vállalat további öt szupermarketjét pedig kívül-belül megújította, hogy még inkább kiszolgálja a megváltozott fogyasztói igényeket. A modernizációs programjára 2018-ban eddig több mint 2,1 milliárd forintot fordított a SPAR.