Hírek, aktualitások

dátum 2017-07-31 idő 14:53

Folyamatos növekedésben a franchise Franciaországban

Franciaországban a hetvenes években megjelenő franchise még mindig nagyon szép fejlődést mutat. 1.796 hálózat, 68.171 értékesítési pont, 335.271 alkalmazott és 51,45 mrd euró forgalom, ezek a számok jellemzik a szektort a Francia Franchise Szövetség legfrissebb kimutatásai szerint. Ez a hálózatban működő kereskedelmi modell, - mely lehetővé teszi a független vállalkozó számára, hogy kiaknázzon egy már bizonyított márkát és koncepciót és kihasználja a rendszergazda tudását és tapasztalatát díjfizetés ellenében -, már igazolta hatékonyságát.
 
A franchise egy olyan modell, mely ellenáll a válságnak
 
A franchise hálózatokat – különösen a gyorsétkeztetés, a személyi szolgáltatások vagy a gépjármű szektor területén – kevésbé érintette a válság, mint a független hálózatokat.   (A személyi szolgáltatások körébe azokat a tevékenységeket soroljuk, melyek az idősek, betegek gondozásával, gyerekek felügyeletével, ház körüli munkákkal foglalkozik.) A változékony gazdasági környezettel szembeni reakcióképesség több olyan tényező eredménye, mely a franchise rendszergazda segítségnyújtásának része. Ennek a szolgáltatásnak az a célja, hogy csökkentse a kockázatot és lehetővé tegye a könnyebb indulást a fiatal átvevők számára a rendszergazda által rendelkezésre bocsájtott eszközök segítségével. Ez ad magyarázatot arra, hogy az átvevőjelöltek egyre többet akarnak tudni, a rendszergazda által biztosított folyamatos támogatásról és a központ által nyújtott menedzsment minőségéről. Természetesen emellett lényeges a brand ismertsége is, hiszen a fogyasztókat jobban vonzzák az ismert márkák.
 
Személyi szolgáltatások - egy olyan terület, mely kiváló szelet kap
 
A személyi szolgáltatások szektora tíz éve töretlenül fejlődik, évi 6%-os növekedést realizálva. Kiindulva abból a tényből, hogy a szülő-kereső kettőségben élők egyre nehezebben tudják biztosítani a családi és szakmai felelősséget és jelenlétet, illetve abból a megállapításból, hogy a francia társadalom folyamatosan öregszik, hiszen a várható élettartam megnőtt (a 75 évnél idősebbeknél az elmúlt 20 évben 3,1 százalék pontos emelkedés volt mérhető). A személyi szolgáltatások területe, mely összefogja az idős-, beteg-, mozgáskorlátozott emberek ellátását, a gyermek felügyeletet, a házkörüli munkákat óriási növekedést könyvelhet el és nagyon szép jövő előtt áll. Lényeges, hogy az ebben a szektorban vállalkozók rendelkezzenek a szükséges, elvárt átvevői profillal. A jövő franchise átvevőinek tökéletesen kell látniuk a szolgáltatást, kapcsolatépítő és emberi kvalitásokkal, alkalmazkodó képességgel kell bírniuk, és vezetői képességgel kell rendelkezniük, hogy munkatársaikat irányítani tudják.
 
Írásunk a francia partnerünk, az AC Franchise cikkének fordítása
 


vissza a hírekhez


Kiemelt hírek

összes hír
Magyarországon keresi partnereit a Thermomix.
dátum 2017-09-19 idő 15:23

Immár Magyarországon is elérhető a legintelligensebb konyhai robotgépLegolvasottabb hírek

összes hír


Franchise tanácsadás

További hírek

Nyissa meg Ön is saját Natur House üzletét!
dátum 2017-09-25 idő 11:01

A Natur House egységekben a helyes étkezésre való nevelés és oktatás kerül előtérbe.

Felújított BENU gyógyszertárat adtak át Győr belvárosában
dátum 2017-09-25 idő 10:23

A BENU Gyógyszertárakra jellemző vásárlóbarát, világos belső kialakítással várja a betérőket a BENU Városi Gyógyszertár Győr központjában, a Baross Gábor úton.

Idén közel 6400 üzlet húzhatja le a rolót az USA-ban
dátum 2017-09-22 idő 09:57

Idén várhatóan 6400 üzlet zár be az USA-ban, mert az online kereskedelem felfutásával az emberek kezdenek leszokni a shoppingolásról.

Bubbles mosodából jelentkezik be holnap délelőtt a Music Fm
dátum 2017-09-21 idő 10:01

Bochkor Gábor és István Dániel a Flórián téri Bubbles mosodából fog jelentkezni élőben holnap reggel.

Új tulajdonosa van az Arena Plázának
dátum 2017-09-20 idő 14:28

A Budapest második legnagyobb, 66 ezer négyzetméteres plázája 2007-ben nyitotta meg kapuit, és az utóbbi években meglehetősen jó eredményeket produkált.