Hírek, aktualitások

dátum 2008-09-23 idő 08:55

Fornetti hadat üzent a transz-zsírsavaknak!

Amerikában szívgyógyászok és táplálkozástudományi szakemberek új kutatási eredményekre felfigyelve néhány éve hívták fel először a figyelmet egy – az élelmiszeripar alapanyag modernizációjának következtében létrejött - ám egészségkárosító hatását eddig fel nem ismert zsírsav jelenlétére.

 

Az alapvető gondot az jelenti, hogy mivel ezek a zsírsavak a természetben nem léteznek, a szervezetnek jóval nehezebb feldolgozni azokat, mint állati vagy növényi megfelelőjüket.

Az erre irányuló kutatások a magas transz-zsírsavat tartalmazó étrendet kapcsolatba hozzák szívbetegségekkel, cukorbetegséggel, elhízással és számos egyéb megbetegedéssel, azzal összefüggésben, hogy gyakori fogyasztása esetén nem tudjuk őket lebontani, így lerakódnak ereink falában. Emelik a ”rossz” koleszterin szintet, ami szív- és érrendszeri megbetegedések legnagyobb rizikófaktora

 

                                                               Fornetti franchise - látványpékség-hálózat

 

 

A Fornettinek mind üzleti filozófiájában, mind minőségpolitikájában, mint egy jól működő nemzetközi vállalkozásnak a tőle elvárható körültekintéssel kell az új tudományos eredmények felé is fordulnia!

Ezért a Fornetti jövőképébe, technológiai fejlesztéseibe mindinkább be kell, hogy épüljenek az élettani és táplálkozástudományi eredmények.

 

A Fornetti ebben is elsőként kíván lépni, és az amerikai franchise-ok  mellett mindent megtesz azért, hogy az iparágában jelentős mennyiségben használt margarint leváltsa egy transz-zsírsavban szegény margarinra. Ez természetesen új gyártástechnológiai megoldásokat igényel, a megszokott élvezeti értékek és termékállagok teljesen azonos megtartása mellett.

 forrás: Fornetti

Kapcsolódó cikkek:

08.09.10   - Szívbeteg gyerekekért a Fornetti

08.08.27   - Játékos-jótékony Fornetti

08.08.14   - Finomságok franchise-ban - Fornetti

08.07.29   - Tíz deka sajtosat, tíz tepertőset és 2000 átvevőt szeretnék – a Fornetti-franchise

08.06.12   - A Fornetti is szuper márka

08.04.28   - Franchise - tizenegy éves a legnagyobb magyar

08.04.04   - A 11 éves örökmozgó - a Fornetti mindenhol ott van; ahol még nincs, ott lesz

 

...

vissza a hírekhez


Kiemelt hírek

összes hír
A régió szennyesére pályázik a magyar mosoda-hálózat
dátum 2018-04-16 idő 12:23

Az önkiszolgáló mosodák térnyerését jól szemlélteti, hogy a Bubbles, több mint 50 ezer regisztrált felhasználóval rendelkezik.Legolvasottabb hírek

összes hír


Franchise tanácsadás

További hírek

Május végén Moszkva válik a franchise-világ fővárosává
dátum 2018-04-18 idő 11:26

2018. május végén három jelentős nemzetközi esemény is megrendezésre kerül az orosz fővárosban. a THE MOSCOW FRANCHISE EXPO 2018, a THE WORLD FRANCHISE FORUM az Orosz Franchise Szövetség szervezése, és itt tartják meg a Franchise Világtanács (WFC) soron következő ülését is.

A régió szennyesére pályázik a magyar mosoda-hálózat
dátum 2018-04-16 idő 12:23

Az önkiszolgáló mosodák térnyerését jól szemlélteti, hogy a Bubbles, több mint 50 ezer regisztrált felhasználóval rendelkezik.

Május 10-én kerül megrendezésre a Magyar Franchise Szövetség tisztújító közgyűlése
dátum 2018-04-13 idő 12:45

A közgyűlésen Matthias H. Lehner, a Német Franchise Szövetség alelnöke, a Bodystreet alapító-tulajdonosa osztja meg a hálózatfejlesztéssel kapcsolatos nemzetközi tapasztalatait.

Frozen Yoghurt hálózat kínálja értékesítésre az elmúlt 4 év alatt felépített franchise hálózatát
dátum 2018-04-13 idő 10:50

A koncepció öt egysége négy jelentős budapesti bevásárlóközpontban, valamint a budaörsi Korzó Auchan Kereskedelmi Központban is jelen van üzleteivel.

Folytatja az expanziót a SPAR
dátum 2018-04-12 idő 17:11

Idén tavasszal Kecskeméten és Budapesten nyitott egy-egy új áruházat a SPAR Magyarország. A vállalat további öt szupermarketjét pedig kívül-belül megújította, hogy még inkább kiszolgálja a megváltozott fogyasztói igényeket. A modernizációs programjára 2018-ban eddig több mint 2,1 milliárd forintot fordított a SPAR.