Hírek, aktualitások

dátum 2015-01-06 idő 10:00

Franchise kiállítás körkép 2015

A sikeres, jól bejáratott franchise hálózatok életében eljön az a pillanat, amikor átlépik saját országuk határát és nemzetközi terjeszkedés felé veszik az irányt. Természetesen a koncepciójuknak rendelkezniük kell olyan általános jegyekkel, melyek lehetővé teszik a különböző országokhoz, a helyi ízléshez való alkalmazkodást. Még mielőtt egy hálózat ajtóstul rontana be egy potenciális új piacra, érdemes piackutatást végeznie, megvizsgálni a helyi szokásokat, viszonyokat. 

A franchise hálózatokat a lehetőségek tárháza segíti az adott piacokon való bemutatkozásban és azok megismerésében, de talán mind közül a leghatékonyabb és a legértékesebb az adott térség meghatározó franchise kiállításain való részvétel.

Franchise kiállításokat egész évben, szerte a világon rendeznek. Az ilyen vásárokon való részvétel remek alkalmat nyújt arra, hogy  a potenciális átvevők a világ minden tájáról érkező franchise hálózatokkal ismerkedjenek meg; olyanokkal melyekről addig nem volt tudomásuk, illetve, hogy olyanokkal is amelyek előzetesen már felkeltették az érdeklődésüket.  

A franchise szakma minden évben megrendezésre kerülő expói közül kiemelendő az Egyesült Államokban az IFA éves közgyűlése, amely idén február 15 és 18 között, immár 55. alkalommal kerül megrendezésre Las Vegasban. A rendezvény fő célja a tapasztalatcsere, más hálózatok működésének a megismerése. Minden nap franchise témájú előadásokon, workshopokon, kerekasztal beszélgetéseken vehetnek részt a látogatók. Az eseménynek minden évben olyan kaliberű meghívott előadói vannak, mint Bill Clinton, Mitt Romney, vagy George Bush.

Európában a párizsi, madridi, kiállítások a legjelentősebbek. A március 22 és 25 között megrendezésre kerülő párizsi kiállításról már korábbi cikkünkben írtunk. Európa első számú franchise rendezvénye már több mint 30 éve hozzájárul a hálózatok fejlődéséhez nemcsak Franciaországban hanem egész Európában. Tavaly közel 37 ezer látogató és befektető érkezett az öt kontinensről , ezzel is igazolva, hogy a Párizsi Franchise Expo a szektor megkerülhetetlen rendezvénye.

Április 23 és 25 között kerül sor a Expofranquicia 2015 franchise kiállításra Madridban. Az expon való megjelenés (a közös nyelv és hasonló szokások miatt) ideális lehetőséget biztosít azon dél-amerikai hálózatok számára, amelyek Európában is meg kívánják vetni a lábukat.   

A dél-amerikai franchise kiállításokat tekintve kiemelkedő jelentőséggel bír a Mexikói Franchise Kiállítás (International Franchise Fair), amely március 5 és 7 között várja látógatóit, valamint a Brazíliában június 26 és 29 között megrendezésre kerülő ABF Franchising Expo.

A franchise rendezvények számba vétele során mindenképpen meg kell említeni a robbanásszerűen növekvő ázsiai piac legfontosabb franchise rendezvényeit is. Szeptember 18 és 21 között kerül megrendezésre a Tajvani Franchise Kiállítás (Taipei International Chain and Franchise Autumn Exhibition), valamint a június 10 és 14 között a Franchise Asia Philippines a Fülöp-szigeteken. A sorból Kínát sem hagyhatjuk le, ahol szinte minden évszakban szerveznek franchise kiállítást a különböző metropoliszokban.vissza a hírekhez


Kiemelt hírek

összes hír
Franchise Börze - Ahol tuti recepteket találhat egy sikeres vállalkozáshoz!
dátum 2018-01-10 idő 13:30

2018. február 1-én újra franchise kiállítást szervez a Magyar Franchise Szövetség.Legolvasottabb hírek

összes hír


Franchise tanácsadás

További hírek

Turán nyitotta meg legújabb egységét a Stilianos Babauszoda.
dátum 2018-01-18 idő 17:17

2018. Január 15-én a Stilianos Babauszoda Franchise 7. egységeként kezdte működését a Stilianos Babauszoda Tura.

A Franchise Börzén kedvezménnyel lesz megvásárolható a Franchise Vállalkozás című könyv
dátum 2018-01-18 idő 16:35

A franchise iránt érdeklődők számára alapvető ismereteket tartalmazó olvasmány 25% kedvezménnyel lesz kapható a kiállítás helyszínén.

Hatalmas az érdeklődés a 10 év után újra megrendezendő Franchise Börze iránt
dátum 2018-01-17 idő 14:28

A Magyar Franchise Szövetség hiánypótló bemutatkozási lehetőséget nyújtó rendezvénye olyan sikeres, hogy már szinte az összes kiállítói stand foglalt.

Piacvezető robotgép forgalmazásához keres partnereket a Thermomix
dátum 2018-01-17 idő 12:39

A legintelligensebb robotgép immáron Magyarországon is elérhető.

Ezen túl magánszemélyek is hirdethetnek a Duna House honlapján
dátum 2018-01-16 idő 12:20

Március végéig bruttó 1990 forintért árulhat a nagyközönség házat, lakást, ingatlant, 30 napon át a Duna House honlapján.