Hírek, aktualitások

dátum 2014-08-22 idő 09:55

Franchise partnerét keresi hazánkban a Mortimer English Club

A Mortimer egyik első külföldi terjeszkedése Magyarország irányába volt, ahol sikeresen elindult a nyelvoktatás és a franchise hálózat építése, majd egy szerencsétlen vis major miatt a magyarországi hálózat gyakorlatilag megszűnt.
 
A kedvező magyarországi tapasztalatok miatt a Mortimer tulajdonosai úgy döntöttek, szeretnék újból megcélozni és felépíteni a magyar piacot, itthoni partnerek bevonásával. A Mortimer elsősorban master franchise partnert keres, aki megkapja a jogot arra, hogy Magyarországon a Mortimer know-how-ja alapján felépítse, és működtesse saját Mortimer English Club franchise hálózatát, és a megadott kereteken belül maga válassza meg, képezze ki franchise partnereit, és a nyelvtanárokat a Mortimer know-how-ra.
 
 
Ugyanakkor lehetőség van franchise partnerként, átvevőként is működtetni Magyarországon Mortimer nyelviskolát közvetlenül a német tulajdonosok irányítása mellett, ahol a franchise partner nem csak „vezeti” a vállalkozását, de jellemzően maga is oktat. A jogokat biztosító szerződések 5 évesek, amelyek a későbbiekben – kölcsönös elégedettség esetén – automatikusan hosszabbodnak 5 éves ciklusokkal.
 
A Mortimer franchise
 
A Mortimer English Club franchise rendszere példaszerűen jól kidolgozott, részletesen dokumentált, bizonyítottan sikeres üzleti modell. A leendő partnerek széleskörű, mindenre kiterjedő előzetes információt kapnak a rendszer jellemzőiről. A franchise szerződés aláírása után komoly képzésben részesülnek, a működés folyamán pedig folyamatos szakmai, módszertani, marketing, és vállalkozási támogatást kapnak a tulajdonos német cégtől.
 
 

A Mortimer angol-nyelviskolát 1990-ben alapította egy német hölgy, Karola Scheer, aki ma is az egyik tulajdonosa, és módszertani vezetője a cégnek. Pár év múlva csatlakozott hozzá egy német úriember üzlettársként, Jürgen Nauditt, aki jelenleg is vállalkozási, üzleti, marketing vezetője a hálózatnak.

 
1999, a franchise rendszer elindítása Németországban. Mára Németországban a működő kb. 1000 franchise rendszer között a top 20 franchise hálózat közé tartoznak, több mint 300 nyelviskolájukkal.
2008, a nemzetközi franchise hálózat elindítása. Négy év alatt 20 országban indították el a franchise rendszert helyi franchise partnerek, master franchise átvevők bevonásával. A nemzetközi hálózat ma is sikeresen működik és fejlődik.
 
Forrás és további információk
 
dr. Jánosi István
vállalkozásfejlesztési, gazdasági innovációs és franchise tanácsadó
E-mail: istvan.janosi@franchisetanacsado.hu
 
Kép forrása: Mortimer English Club (HU) Facebook-profil


vissza a hírekhez


Kiemelt hírek

összes hír
Még mindig nagy üzlet a fogyókúra: tovább terjeszkedik a Naturhouse
dátum 2018-06-01 idő 09:38

2018-ban további terjeszkedéssel számol a táplálkozási tanácsadással foglalkozó Naturhouse.Legolvasottabb hírek

összes hír


Franchise tanácsadás

További hírek

Pazar évet zárt tavaly itthon a McDonald's
dátum 2018-06-19 idő 12:04

Tájékoztatásuk szerint tavaly a vendégek száma Magyarországon 10 százalékkal nőtt az előző évhez képest, az étteremhálózat évente átlagosan mintegy 80 millió vendéget szolgál ki.

Gyöngyösön nyitotta meg új éttermét a McDonald's
dátum 2018-06-19 idő 11:25

Gyöngyös forgalmas közlekedési csomópontjában nyitotta meg kapuit a McDonald’s legújabb, kétszintes autós étterme. Az étterem az első vidéki egység, amely már a „Jövő Élménye” koncepció alapján készült.

Egy igazi nyári ajánlat: frozen joghurt koncepció keresi új tulajdonosát!
dátum 2018-06-18 idő 09:42

A Jono Yogo, az egész évben üzemeltethető forzen joghurt hálózat remek franchise befektetési lehetőség. Az öt egységből álló franchise 2013 óta van jelen a hazai piacon, és a legforgalmasab budapesti üzletközpontokban képviselteti magát.

A franchise Spanyolországban
dátum 2018-06-15 idő 16:51

„A siker kulcsa Spanyolországban az, hogy megfelelően tudjunk alkalmazkodni a spanyolok ízlésvilágához” – Interjú Eduardo Abadíával, a Spanyol Franchise Szövetség ügyvezető igazgatójával.

Úgy megy házhoz a Lidl és az Aldi, hogy már a házat is ők építik
dátum 2018-06-13 idő 14:24

A Lidl óvodát és hotelt nyit a boltjai felett, az Aldi lakásokat fejleszt. A diszkontláncok egyre aktívabbak az ingatlanpiacon, de ki profitál ebből?