Hírek, aktualitások

dátum 2014-08-22 idő 09:55

Franchise partnerét keresi hazánkban a Mortimer English Club

A Mortimer egyik első külföldi terjeszkedése Magyarország irányába volt, ahol sikeresen elindult a nyelvoktatás és a franchise hálózat építése, majd egy szerencsétlen vis major miatt a magyarországi hálózat gyakorlatilag megszűnt.
 
A kedvező magyarországi tapasztalatok miatt a Mortimer tulajdonosai úgy döntöttek, szeretnék újból megcélozni és felépíteni a magyar piacot, itthoni partnerek bevonásával. A Mortimer elsősorban master franchise partnert keres, aki megkapja a jogot arra, hogy Magyarországon a Mortimer know-how-ja alapján felépítse, és működtesse saját Mortimer English Club franchise hálózatát, és a megadott kereteken belül maga válassza meg, képezze ki franchise partnereit, és a nyelvtanárokat a Mortimer know-how-ra.
 
 
Ugyanakkor lehetőség van franchise partnerként, átvevőként is működtetni Magyarországon Mortimer nyelviskolát közvetlenül a német tulajdonosok irányítása mellett, ahol a franchise partner nem csak „vezeti” a vállalkozását, de jellemzően maga is oktat. A jogokat biztosító szerződések 5 évesek, amelyek a későbbiekben – kölcsönös elégedettség esetén – automatikusan hosszabbodnak 5 éves ciklusokkal.
 
A Mortimer franchise
 
A Mortimer English Club franchise rendszere példaszerűen jól kidolgozott, részletesen dokumentált, bizonyítottan sikeres üzleti modell. A leendő partnerek széleskörű, mindenre kiterjedő előzetes információt kapnak a rendszer jellemzőiről. A franchise szerződés aláírása után komoly képzésben részesülnek, a működés folyamán pedig folyamatos szakmai, módszertani, marketing, és vállalkozási támogatást kapnak a tulajdonos német cégtől.
 
 

A Mortimer angol-nyelviskolát 1990-ben alapította egy német hölgy, Karola Scheer, aki ma is az egyik tulajdonosa, és módszertani vezetője a cégnek. Pár év múlva csatlakozott hozzá egy német úriember üzlettársként, Jürgen Nauditt, aki jelenleg is vállalkozási, üzleti, marketing vezetője a hálózatnak.

 
1999, a franchise rendszer elindítása Németországban. Mára Németországban a működő kb. 1000 franchise rendszer között a top 20 franchise hálózat közé tartoznak, több mint 300 nyelviskolájukkal.
2008, a nemzetközi franchise hálózat elindítása. Négy év alatt 20 országban indították el a franchise rendszert helyi franchise partnerek, master franchise átvevők bevonásával. A nemzetközi hálózat ma is sikeresen működik és fejlődik.
 
Forrás és további információk
 
dr. Jánosi István
vállalkozásfejlesztési, gazdasági innovációs és franchise tanácsadó
E-mail: istvan.janosi@franchisetanacsado.hu
 
Kép forrása: Mortimer English Club (HU) Facebook-profil


vissza a hírekhez


Kiemelt hírek

összes hír
Franchise képzéssorozat indul március 8-án
dátum 2018-02-28 idő 11:48

Mélyítse el tudását a franchise területén, 5 alkalomból álló képzéssorozatunkon.Legolvasottabb hírek

összes hír


Franchise tanácsadás

További hírek

Akár évi 25%-os hozamot hozhat egy saját Bubbles mosoda
dátum 2018-03-19 idő 12:28

Vidéken keresi franchise partnereit a Bubbles mosoda hálózat.

Ahova beteszi a lábát, ott hamar divatot teremt a Salad Box
dátum 2018-03-19 idő 11:48

Franchise partnereit keresi hazánkban az egészségtudatos táplálkozásra nagy hangsúlyt fektető Salad Box gyorsétterem hálózat.

Újabb egyetemvárosban nyílik Starbucks
dátum 2018-03-14 idő 12:08

Szeged után újabb vidéki városban mutatkozik be a világ legismertebb kávézólánca.

Még mindig megéri ingatlanirodát nyitni
dátum 2018-03-07 idő 09:57

Pörög az ingatlanpiac, nem késő beszállni. Ehhez erős anyagi és szakmai támogatást is kaphatsz, ha ingatlanirodát szeretnél nyitni.

Automata üzleteket nyit az Auchan
dátum 2018-03-02 idő 07:35

Konténerekben elhelyezett önkiszolgáló boltokkal próbálkozik az Auchan, aki nemrég sarki üzletek nyitásáról is döntött.