Hírek, aktualitások

dátum 2014-08-22 idő 09:55

Franchise partnerét keresi hazánkban a Mortimer English Club

A Mortimer egyik első külföldi terjeszkedése Magyarország irányába volt, ahol sikeresen elindult a nyelvoktatás és a franchise hálózat építése, majd egy szerencsétlen vis major miatt a magyarországi hálózat gyakorlatilag megszűnt.
 
A kedvező magyarországi tapasztalatok miatt a Mortimer tulajdonosai úgy döntöttek, szeretnék újból megcélozni és felépíteni a magyar piacot, itthoni partnerek bevonásával. A Mortimer elsősorban master franchise partnert keres, aki megkapja a jogot arra, hogy Magyarországon a Mortimer know-how-ja alapján felépítse, és működtesse saját Mortimer English Club franchise hálózatát, és a megadott kereteken belül maga válassza meg, képezze ki franchise partnereit, és a nyelvtanárokat a Mortimer know-how-ra.
 
 
Ugyanakkor lehetőség van franchise partnerként, átvevőként is működtetni Magyarországon Mortimer nyelviskolát közvetlenül a német tulajdonosok irányítása mellett, ahol a franchise partner nem csak „vezeti” a vállalkozását, de jellemzően maga is oktat. A jogokat biztosító szerződések 5 évesek, amelyek a későbbiekben – kölcsönös elégedettség esetén – automatikusan hosszabbodnak 5 éves ciklusokkal.
 
A Mortimer franchise
 
A Mortimer English Club franchise rendszere példaszerűen jól kidolgozott, részletesen dokumentált, bizonyítottan sikeres üzleti modell. A leendő partnerek széleskörű, mindenre kiterjedő előzetes információt kapnak a rendszer jellemzőiről. A franchise szerződés aláírása után komoly képzésben részesülnek, a működés folyamán pedig folyamatos szakmai, módszertani, marketing, és vállalkozási támogatást kapnak a tulajdonos német cégtől.
 
 

A Mortimer angol-nyelviskolát 1990-ben alapította egy német hölgy, Karola Scheer, aki ma is az egyik tulajdonosa, és módszertani vezetője a cégnek. Pár év múlva csatlakozott hozzá egy német úriember üzlettársként, Jürgen Nauditt, aki jelenleg is vállalkozási, üzleti, marketing vezetője a hálózatnak.

 
1999, a franchise rendszer elindítása Németországban. Mára Németországban a működő kb. 1000 franchise rendszer között a top 20 franchise hálózat közé tartoznak, több mint 300 nyelviskolájukkal.
2008, a nemzetközi franchise hálózat elindítása. Négy év alatt 20 országban indították el a franchise rendszert helyi franchise partnerek, master franchise átvevők bevonásával. A nemzetközi hálózat ma is sikeresen működik és fejlődik.
 
Forrás és további információk
 
dr. Jánosi István
vállalkozásfejlesztési, gazdasági innovációs és franchise tanácsadó
E-mail: istvan.janosi@franchisetanacsado.hu
 
Kép forrása: Mortimer English Club (HU) Facebook-profil


vissza a hírekhez


Kiemelt hírek

összes hír
Franchise Börze - Ahol tuti recepteket találhat egy sikeres vállalkozáshoz!
dátum 2018-01-10 idő 13:30

2018. február 1-én újra franchise kiállítást szervez a Magyar Franchise Szövetség.Legolvasottabb hírek

összes hír


Franchise tanácsadás

További hírek

Plakátaukciót rendez a BÁV január 24-én
dátum 2018-01-15 idő 11:53

Az aukción reklám- és kiállítás plakátok is képviseltetik magukat, a történelmi ereklyék gyűjtői pedig az ötvenes és hatvanas években készült propagandaplakátok közül válogathatnak.

Franchise partnereit keresi a BITE bakery café
dátum 2018-01-11 idő 10:58

Franchise partnereket keres a pereceket, szendvicseket, mascarponés tekercseket és különleges ízesítésű kávékat kínáló BITE bakery café.

Franchise Börze - Ahol tuti recepteket találhat egy sikeres vállalkozáshoz!
dátum 2018-01-10 idő 13:30

2018. február 1-én újra franchise kiállítást szervez a Magyar Franchise Szövetség.

Vidéki városokban keres franchise partnereket a High Care
dátum 2018-01-10 idő 09:39

A High-Care Cosmetics mintegy 20 egységével az egyik vezető kozmetikai franchise hálózat hazánkban.

Megmaradnak a világörökségi területeken a diszkont üzletláncok
dátum 2018-01-08 idő 10:43

Az új jogszbályi környezet ellenére megállíthatatlan a növekedés a diszkont hálózatok növekedése. Ügyesen hárítják azokat a szigorításokat, amelyek január elsejétől kitiltják őket a világörökségi területekről.