Hírek, aktualitások

dátum 2014-03-28 idő 10:13

Franchise rendszert tervez az Auchan

Tíz százalékkal nőtt az Auchan forgalma Magyarországon tavaly - hangzott el az áruházlánc csütörtöki sajtótájékoztatóján. Idén hat új benzinkutat nyitnak, de a trafiktörvény és a magas benzinár őket is fájdalmasan érintette. (Pénzcentrum összeállítás)
 
Az eladott termékek száma 6 százalékkal, a vásárlók száma 7 százalékkal emelkedett a tavalyi évben, ez pedig összességében 10 százalékos forgalomnövekedést jelent az Auchannál - mondta el csütörtöki, évértékelő sajtótájékoztatóján Dominique Docoux, az áruházlánc vezérigazgatója. Az áruházlánc forgalma elérte a 324 milliárd forintot, a várakozások szerint az idei az első rentábilis év lesz a magyar piacon.
 
 
Az eladott termékszámban 1,3 százalékos visszaesést eredményezett a dohánytermékek kivonása. Az Erzsébet-utalványok elfogadása viszont 2,3 százalékos forgalomnövekedést generált. 2013-ban mintegy 2,3 milliárd forinttal kevesebb adót fizetett az áruházlánc - leginkább a válságadók megszűnésének következtében. A kasszacsere mintegy 350 millió forintjába került az üzletláncnak.
 
A magas benzinár azonban továbbra is hátrányosan érinti az Auchant - elsősorban azért, mert áruházaik a város szélén, "autós" távolságban helyezkednek el. Ezt a hátrányt a saját benzinkutak alacsony áraival próbálják meg kompenzálni: 2014-ben hat új, elsősorban vidéki benzinkutat nyitnak.
 
 
Az áruházakban tovább erősítik a saját márkás termékek jelenlétét (leginkább az élelmiszereknél), több árszegmensben is; a helyi (kis)termelőknek is nagyobb szerepet szánnak. Az ömlesztett termékek koncepcióját is tovább fejlesztették, és Diszkont pont néven az áruházakon belül külön területet hoztak létre a legolcsóbb termékeknek - ezzel a diszkontláncok árait támadják. Az idei év egyik nagy újdonsága saját műszaki cikk-márkájuk, a Qilive elindítása. 
 

Nem csak a webshop van tervben

 
"A magyarországi jelenlétünk különböző kereskedelmi formákat fog felölelni a következő években" - tette hozzá Dominique Docoux. Kifejtette: dolgoznak egy olyan koncepción, aminek keretében kisebb alapterületű áruházakat létesítenek, továbbra is tervben van a webshop elindítása, de franchise rendszerű (azaz nem az Auchan által üzemeltetett) boltok kialakítása is a tervek között szerepel.
 
 
Mint azt a vezérigazgató a Pénzcentrum.hu kérdésére elmondta, természetesen figyelik, tesztelik a konkurencia e-kereskedelmi ágának működését. Az Auchan korábban egy éven keresztül tanulmányozta a lehetőségeket, és arra jutottak, hogy a jelenleg működő online vásárlási megoldások egyike sem felel meg az elképzeléseiknek. Docoux úgy fogalmazott, hogy egy jelentősen más más online vásárlási rendszert vezetnek be, mint a jelenleg ismertek. A vezérigazgató azt reméli, hogy a jövő év folyamán meg tudják majd mutatni, mire is gondoltak ezen a területen.
 
Forrás: penzcentrum.hu; auchan.hu
Cimkék: kiskereskedelem


vissza a hírekhez


Kiemelt hírek

összes hír
Franchise Börze - Ahol tuti recepteket találhat egy sikeres vállalkozáshoz!
dátum 2018-01-10 idő 13:30

2018. február 1-én újra franchise kiállítást szervez a Magyar Franchise Szövetség.Legolvasottabb hírek

összes hír


Franchise tanácsadás

További hírek

Turán nyitotta meg legújabb egységét a Stilianos Babauszoda.
dátum 2018-01-18 idő 17:17

2018. Január 15-én a Stilianos Babauszoda Franchise 7. egységeként kezdte működését a Stilianos Babauszoda Tura.

A Franchise Börzén kedvezménnyel lesz megvásárolható a Franchise Vállalkozás című könyv
dátum 2018-01-18 idő 16:35

A franchise iránt érdeklődők számára alapvető ismereteket tartalmazó olvasmány 25% kedvezménnyel lesz kapható a kiállítás helyszínén.

Hatalmas az érdeklődés a 10 év után újra megrendezendő Franchise Börze iránt
dátum 2018-01-17 idő 14:28

A Magyar Franchise Szövetség hiánypótló bemutatkozási lehetőséget nyújtó rendezvénye olyan sikeres, hogy már szinte az összes kiállítói stand foglalt.

Piacvezető robotgép forgalmazásához keres partnereket a Thermomix
dátum 2018-01-17 idő 12:39

A legintelligensebb robotgép immáron Magyarországon is elérhető.

Ezen túl magánszemélyek is hirdethetnek a Duna House honlapján
dátum 2018-01-16 idő 12:20

Március végéig bruttó 1990 forintért árulhat a nagyközönség házat, lakást, ingatlant, 30 napon át a Duna House honlapján.