Hírek, aktualitások

dátum 2014-03-28 idő 10:13

Franchise rendszert tervez az Auchan

Tíz százalékkal nőtt az Auchan forgalma Magyarországon tavaly - hangzott el az áruházlánc csütörtöki sajtótájékoztatóján. Idén hat új benzinkutat nyitnak, de a trafiktörvény és a magas benzinár őket is fájdalmasan érintette. (Pénzcentrum összeállítás)
 
Az eladott termékek száma 6 százalékkal, a vásárlók száma 7 százalékkal emelkedett a tavalyi évben, ez pedig összességében 10 százalékos forgalomnövekedést jelent az Auchannál - mondta el csütörtöki, évértékelő sajtótájékoztatóján Dominique Docoux, az áruházlánc vezérigazgatója. Az áruházlánc forgalma elérte a 324 milliárd forintot, a várakozások szerint az idei az első rentábilis év lesz a magyar piacon.
 
 
Az eladott termékszámban 1,3 százalékos visszaesést eredményezett a dohánytermékek kivonása. Az Erzsébet-utalványok elfogadása viszont 2,3 százalékos forgalomnövekedést generált. 2013-ban mintegy 2,3 milliárd forinttal kevesebb adót fizetett az áruházlánc - leginkább a válságadók megszűnésének következtében. A kasszacsere mintegy 350 millió forintjába került az üzletláncnak.
 
A magas benzinár azonban továbbra is hátrányosan érinti az Auchant - elsősorban azért, mert áruházaik a város szélén, "autós" távolságban helyezkednek el. Ezt a hátrányt a saját benzinkutak alacsony áraival próbálják meg kompenzálni: 2014-ben hat új, elsősorban vidéki benzinkutat nyitnak.
 
 
Az áruházakban tovább erősítik a saját márkás termékek jelenlétét (leginkább az élelmiszereknél), több árszegmensben is; a helyi (kis)termelőknek is nagyobb szerepet szánnak. Az ömlesztett termékek koncepcióját is tovább fejlesztették, és Diszkont pont néven az áruházakon belül külön területet hoztak létre a legolcsóbb termékeknek - ezzel a diszkontláncok árait támadják. Az idei év egyik nagy újdonsága saját műszaki cikk-márkájuk, a Qilive elindítása. 
 

Nem csak a webshop van tervben

 
"A magyarországi jelenlétünk különböző kereskedelmi formákat fog felölelni a következő években" - tette hozzá Dominique Docoux. Kifejtette: dolgoznak egy olyan koncepción, aminek keretében kisebb alapterületű áruházakat létesítenek, továbbra is tervben van a webshop elindítása, de franchise rendszerű (azaz nem az Auchan által üzemeltetett) boltok kialakítása is a tervek között szerepel.
 
 
Mint azt a vezérigazgató a Pénzcentrum.hu kérdésére elmondta, természetesen figyelik, tesztelik a konkurencia e-kereskedelmi ágának működését. Az Auchan korábban egy éven keresztül tanulmányozta a lehetőségeket, és arra jutottak, hogy a jelenleg működő online vásárlási megoldások egyike sem felel meg az elképzeléseiknek. Docoux úgy fogalmazott, hogy egy jelentősen más más online vásárlási rendszert vezetnek be, mint a jelenleg ismertek. A vezérigazgató azt reméli, hogy a jövő év folyamán meg tudják majd mutatni, mire is gondoltak ezen a területen.
 
Forrás: penzcentrum.hu; auchan.hu
Cimkék: kiskereskedelem


vissza a hírekhez


Kiemelt hírek

összes hír
A régió szennyesére pályázik a magyar mosoda-hálózat
dátum 2018-04-16 idő 12:23

Az önkiszolgáló mosodák térnyerését jól szemlélteti, hogy a Bubbles, több mint 50 ezer regisztrált felhasználóval rendelkezik.Legolvasottabb hírek

összes hír


Franchise tanácsadás

További hírek

Tizedik alkalommal Superbrands-díjas a SPAR
dátum 2018-04-24 idő 09:20

A szakemberek mellett a vásárlók is újra bizalmat szavaztak a SPAR Magyarországnak, amelyet sorozatban tizedszerre tartottak érdemesnek a márkaértékelési díjra.

Május végén Moszkva válik a franchise-világ fővárosává
dátum 2018-04-18 idő 11:26

2018. május végén három jelentős nemzetközi esemény is megrendezésre kerül az orosz fővárosban. a THE MOSCOW FRANCHISE EXPO 2018, a THE WORLD FRANCHISE FORUM az Orosz Franchise Szövetség szervezése, és itt tartják meg a Franchise Világtanács (WFC) soron következő ülését is.

A régió szennyesére pályázik a magyar mosoda-hálózat
dátum 2018-04-16 idő 12:23

Az önkiszolgáló mosodák térnyerését jól szemlélteti, hogy a Bubbles, több mint 50 ezer regisztrált felhasználóval rendelkezik.

Május 10-én kerül megrendezésre a Magyar Franchise Szövetség tisztújító közgyűlése
dátum 2018-04-13 idő 12:45

A közgyűlésen Matthias H. Lehner, a Német Franchise Szövetség alelnöke, a Bodystreet alapító-tulajdonosa osztja meg a hálózatfejlesztéssel kapcsolatos nemzetközi tapasztalatait.

Frozen Yoghurt hálózat kínálja értékesítésre az elmúlt 4 év alatt felépített franchise hálózatát
dátum 2018-04-13 idő 10:50

A koncepció öt egysége négy jelentős budapesti bevásárlóközpontban, valamint a budaörsi Korzó Auchan Kereskedelmi Központban is jelen van üzleteivel.