Hírek, aktualitások

dátum 2015-06-19 idő 15:31

Franchise tanulmány készült Magyarországról

A Magyar Franchise Szövetség, mint a hazai franchise szektor szakmai és érdekképviseleti szervezete, elkészítette felmérését a franchise hazai helyzetéről

A Magyar Franchise Szövetség, mint a hazai franchise szektor szakmai és érdekképviseleti szervezete, elkészítette felmérését a franchise szektor hazai helyzetéről. A tanulmány a szövetség franchise rendszergazda tagjainak adatain alapul, és célja, hogy prezentálja a tagok hazai gazdasági életben betöltött szerepét, fontosságát.

A felmérésben a szövetség közel 40 franchise rendszergazda tagja vett részt. Az elkészült tanulmány szerint, a franchise egységek (értékesítési és szolgáltatási pontok) száma Magyarországon 8.000 körüli, amihez nagymértékben hozzájárulnak olyan hálózatok, mint a COOP, a Fornetti, a P&P Pékáru franchise egységeinek magas száma. Az egységek számánál fontos megemlítenünk a kiskereskedelem – ezen belül a pékáru-, a gyógyszer-kereskedelem és az ingatlanforgalmazás – magas arányát.

A hálózatokban foglalkoztatottak száma meghaladja a 70.000 főt, és a teljes évi nettó árbevétel 1.000 Mrd Ft fölötti, amelyek a korábbi időszakhoz képest jelentős növekedést jelentenek. Ezen adatoknál is figyelembe kell venni az előzőekben már említett, nagy súlyaránnyal bíró cégeket.

Egyre több magyar tulajdonosi hátterű és sikeres franchise rendszer van, akik a határon túl is – jellemzően a régióban - terjeszkednek, ide sorolható a Fornetti, a Diego, a P&P Pékáru, az Oázis Kertészetek, és a Cafe Frei. Külön kiemelendő a Fornetti látványpékség, amely 11 országban forgalmazza saját termékeit. A felmérés szerint vannak olyan magyar hátterű franchise hálózatok, melyek már 20 éve működnek sikeresen, és vannak olyanok is, melyek az elmúlt pár év alatt nőttek 40-50 egységből álló országos hálózattá (pl. BioHair, Borháló). Egyre több új koncepcióval rendelkező magyar franchise rendszer indult el (pl. Matrackuckó, VitaminSzalon, Jono Yogo, Levendula) az elmúlt időszakban.

Az elmúlt években bővült a Magyar Franchise Szövetség tagjainak száma is.

A tanulmány eredményei is megerősítik, a franchise üzleti modell illetve vállalkozási forma magyarországi súlya és fontossága egyre nagyobb és nyilvánvalóbb. Egyre több vállalkozó és gazdasági szereplő tapasztalja meg a franchise rendszerrel együtt járó válságállóságot, az alacsonyabb kockázati szintet.

Magyar Franchise Szövetség, Gálavacsora 2015

A Magyar Franchise Szövetség 1991. óta működik, tagjai között vannak franchise rendszergazdák, tanácsadók és további ún. társult tagok. A szövetség rendes tagja az Európai Franchise Szövetségnek és a Világ Franchise Szövetségnek (World Franchise Council), ahol aktív szakmai és érdekképviseleti tevékenységet folytat.

forrás: Magyar Franchise Szövetségvissza a hírekhez


Kiemelt hírek

összes hír
Franchise Börze - Ahol tuti recepteket találhat egy sikeres vállalkozáshoz!
dátum 2018-01-10 idő 13:30

2018. február 1-én újra franchise kiállítást szervez a Magyar Franchise Szövetség.Legolvasottabb hírek

összes hír


Franchise tanácsadás

További hírek

Turán nyitotta meg legújabb egységét a Stilianos Babauszoda.
dátum 2018-01-18 idő 17:17

2018. Január 15-én a Stilianos Babauszoda Franchise 7. egységeként kezdte működését a Stilianos Babauszoda Tura.

A Franchise Börzén kedvezménnyel lesz megvásárolható a Franchise Vállalkozás című könyv
dátum 2018-01-18 idő 16:35

A franchise iránt érdeklődők számára alapvető ismereteket tartalmazó olvasmány 25% kedvezménnyel lesz kapható a kiállítás helyszínén.

Hatalmas az érdeklődés a 10 év után újra megrendezendő Franchise Börze iránt
dátum 2018-01-17 idő 14:28

A Magyar Franchise Szövetség hiánypótló bemutatkozási lehetőséget nyújtó rendezvénye olyan sikeres, hogy már szinte az összes kiállítói stand foglalt.

Piacvezető robotgép forgalmazásához keres partnereket a Thermomix
dátum 2018-01-17 idő 12:39

A legintelligensebb robotgép immáron Magyarországon is elérhető.

Ezen túl magánszemélyek is hirdethetnek a Duna House honlapján
dátum 2018-01-16 idő 12:20

Március végéig bruttó 1990 forintért árulhat a nagyközönség házat, lakást, ingatlant, 30 napon át a Duna House honlapján.